Slider

Sisustus unelmia ja kultaisia uutuuksia

maanantai 23. lokakuuta 2017

Jakkara, Vinyylisoitin, Senkki, Yöpöytä, Nojatuoli, Reseptiteline, Lamppu, Kirjapaino, Lamppu, Matto, Sohva, Kärry

En ole koskaan luonut mitään mielestäni näin kaunista kuin tämä kollaasi. Käytin tämän tekemiseen tunteja, etsien juuri tarkkaan niitä tuotteita ja tyylejä mitä omaan asuntooni tahtoisin. En voisi olla tyytyväisempi tähän kollaasiin, mutta toivottavasti voin vielä joku päivä sanoa samaa siitä asunnon sisustuksesta. Oma tyylini on siis tällä hetkellä aika hempeän sävyinen ja yritän yhdistää hiukan retrohenkisiä tuotteita astetta modernimpiin. Myönnän myös yrittäväni jonkin verran vältellä Ikeaa, sillä pidän persoonallisesta sisustuksesta. Toki myös Ikean tuotteilla voi luoda omia persoonallisia kokonaisuuksia, mutta tykkään siitä, jos samaa sohvaa tai kaappia ei löydy ihan jokaisen kaverin kodista. Kollaasi on luotu Polyvorella käyttäen nettisivujen kuvia. Klikkaamalla kuvatekstistä pääsette alkuperäiselle sivulle!
Eli, mun unelma-asunnossa olisi paljon puusta luotuja elementtejä kuten hyllyt yms ja ne olisivat valkoisia, mutta tehosteena käytettäisiin myös semmoista aitoa puun väriä. Tekstiilit olisivat puolestaan vaaleanpunaisia ja -sinisiä sekä helmen harmaita. Muina tehoste-elementteinä asunnossa käytettäisiin kultaa ja marmoria, sekä ehkä myös tuommoisia "jalokivi"-pintoja. Jos pitäisi valita asuntoon vain kaksi väriä, niin ne olisivat valkoinen ja vaaleanpunainen. Tahtoisin kyllä myös käyttää juuri tuota sinistä sekä hiukan myös keltaista sen sisustuksessa. Tosin liikaa eri värejä pienessä tilassa voi näyttää levottomalta, mutta siksi esimerkiksi kaikki pöydät ja muut tasot saisivat olla valkoisia.
Tämä sohva on ehkäpä täydellisin sohva jonka olen löytänyt. Mulla on ollut todella pitkään visio vaaleanpunaisesta sohvasta ja viimeisimmän vuoden aikana se on vielä tarkentunut tämmöiseksi 50-luvusta inspiroituneeksi sohvaksi, jossa on kaareva muoto ja puiset jalat. Lisäksi toinen asia, josta olen haaveillut niin pitkään on tuo sohvaan sopiva vaaleansininen nojatuoli. Molemmille ei tule mun asunnossa tilaa olemaan, joten nojatuoli saa toistaiseksi jäädä unelmiin. Tosin niin näyttää kohta sohvakin jäävän, sillä kaikki löytämäni hyväksyttävät sohvat ovat joko a) kaupoista, jotka eivät toimita Suomeen, tai b) maksavat yli 2000€. Jos ajatus olisi muuttaa kun opiskelut alkavat, niin idea yhdestä yli 2 000€ sohvasta ei kauheasti houkuta.
Nuo ylänurkan hyllyt sopisivat niin erinomaisesti tuohon sohvaan, mutta ovat nekin aika hintavia. Sen sijaan olen löytänyt semmoisen liikkeen kuin Turun Kaluste ja heillä oli valikoimassaan todella vastaavia. Olen aikaisemminkin jotain googlatessani eksynyt tuonne sivulle, joten heidän myymälässään varmaan tulee vierailla kun sisustaminen tulee ajankohtaisemmaksi.
Lisäksi kollaasissa on paljon näitä pikkutavaroita. Tuo Pentikin matto multa löytyy vaaleanpunaisena, mutta muut ovat vielä haaveita. Oliver Bonakselta löytyy vaikka mitä kivaa, mutta harvoja tuotteita saa Suomeen tilattua. Tuon "cocktail kärryn" tahtoisin kovasti keittiööni hyllyksi ja siinä voisin sitten pitää tuossa kirjatelineessä jotain herkullisia reseptikirjoja. Nuo kivet tahtoisin puolestaan olohuoneen hyllylle kirjoja tai vinyylejä pitelemään, sillä tuo vinyylisoitin olisi myös unelmainen. Meiltä löytyy kyllä kotoa vinyylisoitin, mutta se ei vaan ole ihan noin kaunis, vaikka aitoa retroa onkin..! Vastaavan kaltaisia lamppuja olen Suomessakin nähnyt, mutta koskaan en ole tyytyväinen siihen lampunjalkaan, toisin kuin näissä. Vielä jos tuon ylänurkan jakkaran saisi vain johonkin sohvan viereen tai meikkipöydän alle, se olisi niin söpö!

Olen tässä vuosien aikana kerännyt aikamoisen kasan tavaraa asuntoani varten. Astioita löytyy rutkasti ja niistä osa vilahtikin tässä Iittala-aiheisessa postauksessa. Lisäksi kaapeista löytyy  vilttejä, tabletteja, pyyhkeitä ja keittiövälineitä, kulta&marmori rasioita ja talouspaperille tarkoitettu teline. Myös Stockmannin Hulluilta päiviltä tuli muutama tuote kotiutettua.
Villa Stockmannin kylpyhuoneen matto. Mulla on ollut jo pidempään haussa pehmeä ja hyvän värinen kylpyhuoneen matto. Mun asunnon kylppäri on semmonen musta/valko/harmaa sävyinen, joten halusin sen mustan takia pysyä neutraalissa värissä. Valkosesta kuitenkin näkyisi aina kaikki meikkivoiteet ja muut tahrat ja lattia kun on harmaa, niin ei sitäkään väriä voi ottaa. Stockkalla oli sitten tarjota niiden lisäksi tämä, joka on hyvin harmahtava beige, mutta on se kuitenkin tosiaan enempi ruskea kuin harmaa. Kävin kokeilemassa tätä sinne kylppäriin ja se sopii sinne todella hyvin. Tämä tulee semmoisen kaapin eteen ja se on musta väriltään, mutta siinäkin hiukan ruskehtavia sävyjä, joten kokonaisuutena värimaailma on todella yhtenäinen. Tässä vaiheessa jos olet hämmentynyt siitä missä asun ja mistä asunnosta puhun, niin omistan asunnon, johon mun olisi tarkoitus muuttaa yliopistoon päästessäni.


Tätä Casa Stockmannin hedelmäkulhoa silmäilin jo Tampereella, mutta se ei olisi laukkuuni mahtunut. No löysinpä sen sitten hulareilta tarjouksesta, joten pakkohan se oli mukaan napata. Tässä yhdistää sekä kulta, että tuollainen kehikko-tyyli, jotka molemmat sopivat ajatukseeni sisustuksesta. Ylhäältäpäin tuo kehikko muodostaa kauniin kukan. Tämä on aivan ihanan keltaisen sävyinen kultainen, joka sopii täydellisesti myös siihen omistamaani talouspaperitelineeseen.

Tämä pieni Casa Stockmannin kori tarttui myös mukaani tuolla samalla reissulla. Tämä ei tainnut tällä kertaa missään tarjouksessa olla, mutta hintaa sillä oli muutenkin vain ehkä kuusi euroa. Sävyltään tämä on täysin tuohon yllä olevaan hedelmäkoriin matchaava, joten sopivat hyvin yhteen. Ajattelin, että tähän voisi pistää esimerkiksi mausteita, tai tätä voisi pitää myös kylppärissä erilaisia puteleita varten. Saattaa siis olla, että joudun vielä käydä toisen tällaisen kotiuttamassa. Tämä on kuitenkin niin ihanan kultainen ja kovin edullinen myös, joten varmasti löytyisi toisellekin käyttöä.

Ehkä ja toivottavasti ensi vuonna pääsisin sitten sinne mun asuntoon muuttamaan ja oikeisiin sisustushommiin. Tämmöisiä pienempiä siihen liittyviä postauksia voi multa kuitenkin tulla aika ajoin, sitä oikeaa muuttoa odotellessa.

Ovatko sisustuspostaukset teidän mieleen?
Onko teillä samanlainen maku sisustuksessa, vai täysin erilainen? Millainen?

20 kommenttia:

  1. Tuossa kollaasissa on kyllä niin nätit värisävyt, tykkään!

    VastaaPoista
  2. Kollaasi on muuten täydellinen mun makuun, mutta kaiken kultaisen mä vaihtaisin sisustuksessa hopeaksi! :) Jotenkin mä oon tässä hommassa ihan vastarannankiiski, kun kultainen ei iske juuri lainkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mulla on just niin että kultainen on ihan mun lemppari, mut hopea ei lainkaan 🙈 Mutta ihana, että muuten maut kohtaa! :)

      Poista
  3. Söpöjä juttuja! Oma unelmakoti olisi kontrastisempi, mutta tykkään tuostakin tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maru! Makunsa kullakin, mutta kiva kuitenkin että tykkäät tästäkin :)

      Poista
  4. Todella ihania juttuja tuossa kollaasissa! :) Sisustaminen ja sen suunnittelu on ihanaa! En ennen välittänyt siitä, mutta tänä syksynä oon ihan hurahtanut siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! :) Sisustaminen on kyllä ihan tosi kivaa! Oon ollut ihan lapsesta asti innostunut sisustamaan, mutta nyt vanhempana vielä entistä enemmän :)

      Poista
  5. Ihania sisustussuunnitelmia. Meil on toi sama villa stockmannin matto, eri värisenä tosin ja se on ihana *_* <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! Se on super ihana, niin pehmeä 😍

      Poista
  6. Ihanan hempeät suunnitelmat :) Koti kuin vaahtokarkkikippo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuohan oli kyllä osuva kuvaus, täytyy käyttää sitä tulevaisuudessa 😄

      Poista
  7. Ihana sisustusmaku sulla! 💞 Tuon kollaasin värimaailma on kyllä niin suloinen ja sellanen harmoninen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! 😍 Vaikka tykkäänkin väriä käyttää, niin pyrin just siihen, että se värimaailma pysyy harmonisena, eikä tule liikaa sotkettua kaikkea keskenään. Kiva kuulla että se ainakin tässä kollaasissa toimii!

      Poista
  8. Ihana kollaasi! <3 Mun makuun ihan täysin -mun ensimmäinen oma kämppä(pankin kans yhteinen), oli aikalailla noilla väreillä sisustettu <3 Sitku toi mies muutti sinne kans(buhuu) ni jouduin vaihtaan värejä miesystävällisemmiksi.. sitä remonttiahan ei sitten saatu lopulta valmiiks ku sen jälkeen, kun muutettiin uuteen taloon eli siitä remontoidusta kämpästä en nauttinut ihan hirveesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi, ihana kuulla❤️ Juu tää mun maku ei oo ehkä perinteisen maskuliininen 😂 No mut hyvä että päsitte sit uuteen taloon kun ei ollut mieleinen!

      Poista
  9. Kaunis ja inspiroiva kollaasi! <3

    VastaaPoista
  10. Mä oon mustavalkoisen ystävä, mutta en kyllä vastustelisi tuollaistakaan sisustusta! :) Tuo Oliver Bonas vaikuttaa sellaiselta nettikaupalta että vietän siellä kaaauan aikaa tänään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä puolestaan oon niin pastellin rakastaja ja välttelen kaikkea mustaa 🙈 Oliver Bonas on niin mun lemppari 😍

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan