Slider

Kehonkuva ja itseluottamus

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017


shirt - Jack Wills / trousers - J.Crew / bag - Louis Vuitton / shoes - Michael Kors

Olen jo pitempään tahtonut kirjoittaa itseluottamuksesta ja kehonkuvasta. Alkuperäinen  teksti oli hyvin positiivinen ja keskittyi itseluottamuksen löytämiseen. Itseluottamus on kuitenkin ailahteleva ominaisuus, eikä se ole mitenkään pysyvä tai stabiili. Toisinaan itseluottamuksen voi kadottaa ja toisinaan taas löytää. Tällä hetkellä oma itseluottamukseni kulkee vuoristorataa. Aloitettuani jälleen bloggaamaan, on omaa kehoa tullut katsottua tietokoneen ruudulta tarkemmin kuin pitkään aikaan. Toisinaan ajattelen, että enhän minä nyt tuollaista kuvaa voi blogiin pistää tai tuollaista asua käyttää, kun minähän näytän siinä lihavalta. Toisaalta ajattelen, että mitäs sitten? Mitäs sitten jos joku tuntematon pitää minua lihavan näköisenä? Miksi sillä olisi mitään merkitystä minulle?

Minua on usein elämäni aikana kehuttu itseluottamuksestani, mutta totuus on, ettei sitä aina löydy.  Yleensä paras tapa minulle vahvistaa itseluotttamustani, on tehdä jotain, mihin itseluottamukseni ei tunnu riittävän. Yhtäkkiä huomaankin, että kaikki on ihan okei ja maailma ei olekaan lakannut olemasta. Pukeudun usein vaatteisiin, jotka saavat minut tuntemaan oloni hiukan epävarmaksi, mutta "fake it till you make it" esitän olevani itsevarma. Yleensä juurikin näistä epävarmimmista asuista olenkin saanut kaikista eniten positiivista palautetta ja sitä myötä lisää ja lisää sitä todellista itseluottamusta. En esimerkiksi vielä muutama vuosi sitten olisi koskaan tahtonut käyttää ihonmyötäisiä mekkoja, sillä nehän saavat minut näyttämään lihavalta ja tursuavalta mursulta. Nykyään vetäessäni kotelomekon ylleni, koen oloni aivan yhtä itsevarmaksi kuin Jack Willssin kesämekoissa. Jos joku kokee sen rumaksi tai isokokoisuuteni on jokin suuri ongelma niin se on katsojan silmässä - kuten kauneuskin. Olen aina uskonut, että tärkeintä ei ole se miltä näyttää, vaan se miltä itsestä tuntuu. Tärkeintä ei ole se mitä numeroa vaaka näyttää tai minkä kokoiset housut vetää jalkaansa, vaan se että päästää irti niistä numeroista ja nauttii elämästä juuri sen kokoisena kuin on. Mielestäni itseluottamus on tyylikkäintä mitä ihmiseltä voi löytyä ja mitä vaan päälleen pistää. Kunhan vaatteensa pukee itseluottamuksen kanssa, voi olla varma täyden kympin asusta. 

Ihannevartalo on muuttunut vuosisatojen saatossa, mutta tietyn vartalotyypin ihannointi ei ehkä koskaan ole ollut suurempi ongelma kuin 2000-luvulla, kun meitä ympäröivä maailma on täynnä kuvia ja mainoksia ja lehtiä ja videoita ja lisää ja lisää kuvia ja kehoja. Suurin osa näistä mainoksissa tai muotimaailmassa esiintyvistä henkilöistä ovat kuitenkin pitkiä ja laihoja. Miltä tuntuu katsoa niitä kuvia, kun itse ei ole kumpaakaan? En ollut oikeastaan itsekään sisäistänyt, kuinka tärkeää on esittää erilaisia kroppia sosiaalisessa mediassa, ennen kuin Abercrombie&Fitchin uutiskirje kilahti sähköpostiini. Katsoin suu ammollaan kurvikasta mallia - joka näytti samalta kuin minä. Harmikseni tämä on ollut ainoa kerta kuin olen kyseisen merkin nähnyt kurvikasta mallia käyttävän, mutta se toimi silmiä avaavansa kuvana. Samanaikaisesti Zara julkaisi uuden "love your curves" kampanjansa. Sama Zara jonka housuihin olen viimeksi pystynyt änkemään itseni yläasteella - enkä silloinkaan suurella menestyksellä. En usko Zaran tahtovan minun rakastavan kurvejani, ennen kuin kauppa valmistaa housuja ja jakkuja, joihin minun lantioni ja minun hartiani mahtuvat. Jos kuitenkin voin itse rohkaista ketään pukeutumaan tahtonsa mukaisesti ja rakastamaan kurvejaan blogiani kirjoittamalla, niin se olisi minusta mahtavaa. Niinpä aion julkaista kaikki asukuvani sellaisina kuin ne ovat, näyttäisinpä minkä kokoiselta tahansa.


30 kommenttia:

 1. Ihana sinä! ♥ Mullakin on ollut varsinkin tässä kesällä hirveät ulkonäköpaineet, milloin turvottaa, milloin hiertyy sisäreidet verille ja milloin mekot näyttää enemmänkin teltalta... Oon ihan liian kriittinen itseäni kohtaan, mutta kyllä tämä tästä - pitää kai alkaa itsekin menemään sinne mukavuusalueen ulkopuolelle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni! ❤️ Kuule et ole ainoa joka tämmösten ajatusten kanssa kamppailee, mutta kuten säkin jo vähän vihjasit niin usein ollaan kaikki oman itsemme suurimpia kriitikoita ja kiinnitetään huomiota vaikka mihin "ongelmiin" tai "virheisiin, mitä kukaan muu ei ole koskaan edes ajatellut. Itse ehdottomasti suosittelen omalta mukavuusalueelta lähtemistä! :)

   Poista
 2. Voi miten kauniita kuvia! ♥ Mä ite oon saanu kuulla koko elämäni siitä kuinka laiha mä oon ja kuinka mun pitäis alkaa syödä enemmän. Mutta faktahan on se, että vaikka söisin miten paljon, mun paino ei nouse. Niin se on ollut koko mun elämän ajan. Äiti on kuulemma ollut juuri samanlainen mun ikäisenä ja vasta vanhenemisen jälkeen paino on alkanut nousemaan. Kunpa ihmiset oppisivat olla huomauttamatta muiden painosta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Ja niin se on, tää on ongelma molempiin suuntiin. Toiset ei saa painoa nousemaan vaikka mitä tekisi ja toiset eivät saa sitä laskemaan. Jokaisen painon tulisi kuitenkin olla heidän henkilökohtainen asia ja on totta ettei siitä pitäisi huomautella, oli tilanne mikä tahansa. Toivottavasti ihmiset pian tämän oppisivat!

   Poista
 3. Sä oot upea! <3 Kaikilla on varmasti epävarmuutta omasta kropasta, mulla on ainakin ja vielä usein! Oon kuitenkin huomannut että blogijutut on auttaneet tosi paljon tähän, siis ihan se että "joutuu" kameran eteen ja että vielä julkaisee ne kuvat netissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! ❤️ Totta puhut, sekin on sitä itsensä työntämistä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja yhtäkkiä sitä huomaakin olevansa paljon itsevarmempi myös kameran edessä ja kuvia julkaistaessa :)

   Poista
 4. ❤️❤️❤️ Oot niin upee!!

  Mä oon vasta hiljattain alkanut olla enemmän tai vähemmän sinut oman kroppani kanssa. Lukioiässä murehdin omaa ulkonäköäni ja syömisiä niin paljon, että homma karkasi ihan käsistä. Uskon, että näistä asioista ei voi koskaan puhua tai kirjoittaa liikaa! Kiitos että kirjoitit tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Larissa! Mäkin näin lukiossa monia tyttöjä joilla oli paljon ulkonäkö ja syömisongelmia, mikä on niin surullista. Ehdottomasti tärkeä aihe josta tulee puhua! Hyvä että säkin oot jo alkanut olemaan enemmän sujut kroppasi kanssa, sillä säkin olet upea!❤️

   Poista
 5. Siis en kestä kuinka ihana asu taas! Väriyhdistelmä on ihan napakymppi, jälleen kerran, ja tuollaiset housut haluaisin omaankin kaappiin.

  Hyvin kirjoitettu teksti myös! Tää on tärkeä aihe josta ei vaan voi puhua liikaa. Sara sä olet ihana ja upea just tuollaisena<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos jälleen Elli sun ihanista sanoista ❤️

   Poista
 6. Loistava teksti tärkeästä aiheesta. Asu on kerrassaan ihana ja sopii sulle kyllä loistavasti ♥ Itse kun tykkään näistä asukuvista, kun niistä saa aina inspiraatiota myös omaan vaatekaappiinsa.

  suvittuulia@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ☺️ Itsekin tykkään kaikista eniten selata ja toteuttaa asukuvia, kunhan vaan aina ois kuvaaja paikalla!

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja asiaa koko teksti!

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Hei, löysin sattumalta blogisi ja todella asia tekstiä! Olet kaunis juuri tuollaisena kuin 🌸 Itselläni on ollut ongelmaa sen kanssa, että olen aina ollut hyvin hoikkarakenteinen ja saanut kuulla juuri sitä, että pitäisi syödä enemmän vaikka syönkin enemmän kuin tarpeeksi 😂 En jaksa moisista kommenteista piitata sillä olen tyytyväinen vartaloni juuri sellaisena kuin se on!

  Emmasiniblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!☺️ Tuntuu siltä että oli se kroppa minkä mallinen tahansa, niin aina siinä voi muiden mielestä olla jotain huonosti, mutta sulla on just oikea asenne! Semmosista kommenteista ei tule välittää pätkääkään 😌

   Poista
 9. Todella hyvä teksti ja puhut täyttä asiaa :) Itseluottamus on tosiaan melko ailahtelevainen asia, ja itsekin olen joutunut kamppailemaan sen kanssa useasti. Täytyisi vaan muistaa nauttia niistä pienistäkin jutuista ja muistutella itselleen, että on kaunis ja uniikki juuri sellaisena kuin on ♥ Siulla on muuten älytömän kiva tyyli, ja näytät hyvältä noissa kuvissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot aivan oikeassa Tuuli! Jokainen on just hyvä sellasenaan :) Kiitos paljon ❤️

   Poista
 10. Ihania nämä kuvat, oot tosi kaunis! <3 Ja tämä postaus tärkeästä aiheesta :) Itsekkin tuntuu, että välillä tykkään tosi paljon itsestäni ja välillä taas en yhtään :D En tykkää tavastani mollata itseäni.. Välillä taas tykkään niin paljon itsestäni. No mutta aina tässä voi vaan kehittyä! Oon samaa mieltä sun kanssasi, tärkeintä ei ole miltä näyttää vaan se miltä tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina!❤️ Tuo kuulostaa kyllä hyvin tutulta..! Ja näin on, oma fiilis on tärkein :)

   Poista
 11. sulla aivan ihana ja inspiroiva blogi, tämäkin postaus, olet upea! Jään ehdottomasti lukijaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla! Tervetuloa mukaan :)

   Poista
 12. Hyvä teksti, puhut asiaa! :) Se on lahja, jos osaa olla itselleen armollinen. Itse olen katsonut itseäni aina todella kriittisesti, mutta viimeisen vuoden aikana, avioeron jälkeen, jotenkin olen alkanut oppimaan pitämään itsestäni ja olemaan armollinen omalle keholleni :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Hyvä että säkin olet alkanut olemaan itsellesi armollisempi, jatketaan vaan molemmat samaan malliin :)

   Poista
 13. Hyvä teksti! Että mua ärsytti toi Zaran kamppis. Siis hyvä ajatus, mutta tosiaan vois myös sitten huomioida kokoasioissa ne kurvit. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo ois tosi ihanaa jos kyseinen brändi todella rupesi kampanjoimaan asian puolesta ja myös näyttäisivät sen. Voisivat practice what you preach niinsanotusti 😕

   Poista
 14. Kiitos tästä tekstistä! Todella tärkeä asia, josta ei voida puhua liikaa. Täyttä asiaa tekstisi jokainen sana. Ihailen asennettasi! :) Näytät todella kauniilta myös.

  VastaaPoista
 15. VAU!! Sä olet upea <3 Mä kirjoittelin kans vähän samasta aiheesta hetki sitten omaan blogiin ja tiedän täysin mistä sä puhut. Meille vähän isompi kokoisille on asetettu jäätävät paineet kun pitäisi mahtua tietynlaisiin vaatteisiin ja näyttää tietynlaiselta. Juuri esimerkiksi vaatekauppojen vaatteet - miksei jokaista vaatetta voida tehdä jokaisen kokoiselle. Jos olet isompi, valitset vaatteesi plusmallistosta (joka löytyy vain harvasta liikkeestä) ja kaiken lisäksi plusmalliston vaatteet on ihan kamalia, ainakin omasta mielestäni. Ei ainakaan lähelläkään niitä vaatteita mitä 32-38 kokoiset käyttävät... Niin epäreilua!! Me kun ollaan niin ihania ja kauniita tälläisinä kuin me ollaan <3

  Kiitos tästä ihanasta kirjoituksesta, voin niin samaistua!!

  https://nooramaijakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora ❤️ Täytyy ehdottomasti käydä vielä lukasemassa se sun postaus :) Oot aivan oikeassa, vaatteita - niitä tyylikkäitä vaatteita - pitäisi valmistaa kaikille sopiviksi, sillä keneltä se on pois? Uskon että tuotannon laajentamiseen menevät kulut palautuisivat tuottajille helposti, sillä monet vähän isompi kokoiset varmasti kaipaavat tyylikkäämpiä vaatteita. Tää on kyllä oikeasti vääryys! Ja totta, ollaan kaikki just täydellisiä semmosina kun ollaan❤️ Ihana kuulla että samaistuit tähän tekstiin! 😊

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan