Slider

Viimeaikojen katsotuimmat

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017



Endeavour Morse - suomeksi nuori Morse on esiosa Colin Dexterin kirjoihin perustuvalle ITV:n klassikkosarjalle. Sarja seuraa nimikkohenkilö Morsen nuoruusvuosia poliisivoimissa. Morse on luonteeltaan erityislaatuinen poliisi ja hänen tapansa tutkia ja lähestyä rikoksia poikkeaa muista. Siviilinä hän on hyvin melankolinen, kuuntelee klassista musiikkia ja tyypillisesti melakoliseksi poliisiksi juo myös paljon alkoholia. Morsen innostus klassiseen musiikkiin tuodaan sarjassa vahvasti esille soundtrackillä, joka on mahtavaa kuultavaa. Sarja alkaa vuodesta 1965 eli sijoittuu yhteen suosikki vuosikymmenistäni ja sarja onnistuu luomaan 60-luvun tunnelman hyvin ja erityisesti vaatteet ovat kauniita. Sarjan jaksot kestävät 90minuuttia eli ovat ikäänkuin TV-elokuvia. Yhtä tapausta lukuunottamatta jokainen jakso keskittyy yhteen rikokseen, mutta hahmojen yksityiselämä kehittyy jaksosta toiseen ja usein joka kaudella on myös jokin taustalle kulkeva teema tai punainen lanka, joka yhdistää jaksoja. Jaksoissa käsitellään hyvin erilaisia rikoksia, kaikki aina yhtä kiinnostavia. Sarja on ollut ehdoton suosikkini heti ilmestymisestä alkaen! Sarja on pyörinyt YLE:llä, joka yleensä näyttää kaikki kaudet uusintana, ennen uusimman kauden alkua.


The Keepers - tätä sarjaa en missään nimessä suosittele kaikille. Kyseessä on Netflixin hyytävä dokumenttisarja, jossa pyritään selvittämään 60-luvulla kuolleen Cathy Cesnik nimisen nunnan murhaa. Murhaa selvittävät Cesnikin entiset oppilaat ja he uskovat murhan liittyvän katolilaisen koulun hyväksikäyttötapausten peittelyyn. Itse olen hyvin kiinnostunut rikoksesta ja oikeudesta, enkä pienestä hätkähdä, mutta kuten sanoin The Keepers on todella hyytävä. Sarjassa kerrotaan kuvottavia tositarinoita hyväksikäytöstä, eikä sarja ole kevyttä iltakatsottavaa. Silti se on erittäin koukuttava ja herättää katsojassa tiedonjanon; mitä Cathy Cesnikille todella tapahtui?  Netflixin Making a Murderer on myös erinomainen dokumenttisarja, mutta The Keepers menee vielä syvemmälle ja on paljon karmivampi kuin Making a Murderer.



Full House - valtava kontrasti edelliseen suosikkiin. Full House on amerikkalainen komediasarja, jonka ensimmäinen jakso on alunperin ilmestynyt jenkeissä vuonna 1987. Full House on minulle erikoinen suosikki, sillä harvoin pidän komediasarjoista. Full Housessa siis seurataan Tanner perheen arkea. Tannerin perhe ei kuitenkaan ole tavallinen ydinperhe vaan sarja saa alkunsa perheen äidin kuoltua auto-onnettomuudessa. Ninpä taloon muuttavat kuolleen äidin veli Jesse Katsopolis sekä perheen isän Danny Tannerin paras ystävä Joey Gladstone, jotka pyrkivät parhaansa mukaan auttamaan Dannya selviämään arjestaan kolmen tytön kanssa. Lämminhenkinen perhekomedia joka  saa nauramaan ääneen ja sopii kaikenikäisille. Kuten sanoin, harvoin lämpiän komedioille, mutta Full Housen huumori oikeasti toimii. Sarjaa on kahdeksan tuotantokautta ja 192 jaksoa, eli katsottavaa riittää.



Our Girl - sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa olivat alunperin ymmärtääkseni elokuva, jota jatkettiin TV-sarjalla. Ensimmäisellä tuotantokaudella seurataan päähenkilönä Molly Dawes nimistä köyhästä perheestä tulevaa nuorta naista, joka värväytyy armeijaan ja lähtee lääkintämiehenä komennolle Afganistaniin. Ensimmäinen kausi käsittelee Mollyn ihmissuhteita sekä sopeutumista armeijaan ja Afganistaniin. Ensimmäisestä tuotantokaudesta pidin erityisesti sen pää trion Mollyn, "Smurffin" ja Jamesin persoonien tähden. Toisella tuotantokaudella sarjan päähenkilö vaihtuu ja Mollyn sijaan siinä seurataan Georgia Lanen elämää armeijassa. Lane on myös lääkintämies, joka lähtee humanitaariselle komennukselle Keniaan ja hänellä on toki omat ihmissuhde draamansa, mutta se ei ole toisella kaudella kiinnostavinta. Toisella kaudella sarja menee syvemmälle armeijan toimintaan ja se on hätkähdyttävän tätä hetkeä. Kausi nimittäin käsittelee myös terrorismia ja sen leviämistä sekä torjuntaa Euroopassa. Toisen kauden viimeisimpiä jaksoja katsoin henkeä pidätellen ja viimeaikaisten tapahtumien vuoksi sarjaa oli erittäin jännittävää ja mielenkiintoista seurata - vaikka totta kai se on fiktiota, eikä varmasti aivan todenmukaista. 


Gossip Girl - armeijan tytöistä siirrytään New Yorkin eliitin tyttöjen pariin. Gossip Girl on varmasti monille tuttu sarja ja itselleni se oli ehkä ensimmäisiä "nuorten sarjoja" joita aloin seuraamaan. Gossip Girl on mielestäni ehdottomasti 2000-luvun teinihömppäsarjojen klassikkoja. Sarjassa tosiaan seurataan New Yorkin Upper East Sidella asuvien eliitti nuorten elämää ja suhdekiemuroita. Elämää sekoittaa entisestään mysteerinen Gossip Girl joka jakaa verkkosivuillaan juoruja ja skandaaleja nuorista sekä heidän perheistään. Perinteistä teinihömppää, jota jaksaa kuitenkin seurata muutamien kiinnostavien hahmojen tähden sekä tietenkin kaikista tärkeimmän – vaatteiden tähden. GG vilisee muotitalojen kauneimpia luomuksia ja upeita asukokonaisuuksia. Gossip Girlistä lempihahmoni ovat ehdottomasti Chuck ja Blair, joista jälkimmäinen onkin ollut tyyli-ikonini sarjan ensihetkistä alkaen.


Foyle's War - vastaa tyyliltään ja genreltään eniten ensimmäisenä mainittua Endeavour Morsea ja sarjan taustoja selvittäessäni sainkin selville sen astuneen alkuperäisen Morse sarjan ohjelmapaikalle Morsen loputtua. Foylen sota sijoittuu 40-luvun Englantiin toisen maailman sodan ajalle. Sarja seuraa  komissaario Foylen omaa taistelua kotirintamalla rikollisia vastaan. Vaikka sarja ei sijoitu rintamalle, on sota vahvasti läsnä sarjassa. Sarjan osittaisena tarkoituksena onkin kai ollut rikkoa idyllistä kuvaa sota-ajan Britanniasta kansana joka ryhdistäytyi ja taisteli yhdessä pahaa ja tuhmaa Saksaa vastaan ja näyttää, että brittienkin joukosta löytyi aivan yhtä paljon rikollisia sekä murhaajia, joita sota ei pysäyttänyt rikoksia tekemästä tai jotka jopa sotaa pyrkivät rikollisissa kuvioissaan hyödyntämään. Sarjan jaksot vaihtelevat 90-120 minuutin välillä, eli nekin ovat ikään kuin TV-elokuvia. Morsen tavoin jokaisessa jaksossa seurataan uutta rikosta ja uusia tapahtumia, vaikka sarjassa kulkee myös punaisia lankoja läpi jaksojen ja päähenkilöiden yksityiselämä (joka kyllä jää tässä sarjassa hiukan pienemmälle huomiolle) jatkuu loogisena jaksosta toiseen.

Mulla on jo suunnitteilla toinen vähän laajempi tv-sarjoja koskeva postaus, joka varmaan ilmestyy blogin puolelle vähän syksymmällä. Jos kiinnostaa mitä sarjoja seurailen, niin tulevat postaukset löytyvät tagin "sarjat" alta. Viikonloppu on hurahtanut töissä ja muissa menoissa ihan hujauksessa! Nyt ois mulla pari päivää taas vapaata edessä, mutta tekemistä taas riittää.

Miten teidän viikonloppu on sujunut ja onko teillä erityisiä suunnitelmia tulevalle viikolle?Ja onko muuten postauksen sarjat teille tuttuja?

Kuvat googlesta

12 kommenttia:

  1. Tässä oli tosi paljon sellaisia sarjoja, joista en ole koskaan kuullutkaan, mikä on vain hyvä. Melkein kaikki sarjat menee mun katsomis listalle :) Erityisesti kiinnostuin tuosta The keepers sarjasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Toivoinkin että tässä vois olla muutamia vähän tuntemattomampia sarjoja, niin sais ehkä monet tästä uusia seurattavia :) Ehdottomasti kannattaa sitä katsoa!

      Poista
  2. Gosspi Girlista olen katsonut jonkin verran ensimmäistä kautta ennen Netflix-tilaukseni loppumista ja pidin siitä kyllä paljon! Jospa joskus kun hankkisin Netflixin taas, pääsisin katsomaan näitä sarjoja :)

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja tässä ihan uusia sarjoja mulle! :) Ei ollut monetkaan tuttuja. Tuota The Keeperssia oon joskus miettinyt alkavani katsomaan, vaikuttaa kyllä niin mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ajattelinkin, että nämä voisivat pääosin olla monille aika tuntemattomia :) The Keepers on kyllä katsomisen arvoinen!

      Poista
  4. Tässä oli kyllä muutama sarja, joista en ollut kuullutkaan! Täytyykin tutustua :) Gossip Girliä oon itsekin tänä kesänä katsonut uudestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Sitä täytyy kyllä aina säännöllisin väliajoin katella uudestaan!

      Poista
  5. Jes kiitos vinkeistä! :) GG onkin mulle entuudestaan tuttu mutta nyt kiinnostuin kyllä erityisesti tuosta Our Girlistä ja Keeperistä. Täytyy laittaa ne muistiin :)

    VastaaPoista
  6. Pitkästä aikaa ehdin lukea blogeja kunnolla ja sulta oli tullut monta ihanaa postausta! Innostuin tästä postauksesta ihan siksi, että en tunne ketään muuta kuin mun ja mun siskon joka ois kattonu Morsea! :-D (Ja oon aina miettinyt että onko toi Foyle's War hyvä vai ei, mutta nyt sun innoittamana varmaan täytyy kattoa!) Sveitsin Netflixissä on semmonen brittisarja kuin Grantchester, joka muistuttaa Morsea tosi paljon ja on niin hyvä että katoin kaks kautta alle viikossa viime keväänä :-D Eli jos joskus törmäät siihen niin oon varma että tykkäisit!

    PS. Toi sun Jane Austen -postaus oli myös huippu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista Larissa ☺️ Ja mäkään en ole meidän perheen lisäksi vielä tavannut ketää joka Morsea katsois, joten ihana kuulla että muitakin faneja löytyy! Grantchester on ihan huippu! Oon sitä kattonut kun se pyöri Suomessa YLE:llä ja DVD:kin siitä löytyy! :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan