Slider

Kesän raikkain mansikka-jogurttikakku!

maanantai 26. kesäkuuta 2017









Mitenkäs teidän juhannukset kuluivat? Itse vietin juhannusta kotona ja töissä, sen kummempia puuhailematta. Tietenkin juhannuksena tehtiin meidän perinteistä juhannuskakkua, jonka ohjeen tulin tänne blogin puolelle jakamaan.

Tarvitset:
pohjaan: 200g digestivekeksejä, 75g voita
täytteeseen: 1 litra (500g) mansikoita, 1,5dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl sitruunamehua, 6 liivatelehteä, 2rkl marjamehua tai vettä, 250g turkkilaista jogurttia, 2,5dl kermaa

Valmistus:

1. Hienonna keksit esimerkiksi monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele seos leivinpaperilla päällystetyn irtovuoan pohjalle. Vuoan voi nostaa jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

2. Soseuta mansikat tehosekoittimessa ja sekoita soseeseen sokerit ja sitruunamehu.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi.

4. Kiehauta marjamehu tai vesi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kiehuvaan nesteeseen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana mansikoiden joukkoon.

5. Sekoita mukaan jogurtti ja kääntele kermavaahto viimeisenä sekaan.

6. Kaada seos tasaiseksi keksipohjan päälle. Kääri kakku muovikelmuun ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Tämä kakku kannattaa tosiaan valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, mutta toisinaan jos olen tahtonut kakkua tarjottavan jo saman päivän aikana, niin olen laittanut sen tunniksi tai kahdeksi pakastimeen ja hyvin on hyytynyt, eikä maku lainkaan erilainen. Tämä kakku on jo muutaman vuoden ollut meidän juhannuksen perinne kakku ja niin hyvää se on, että täytyy yleensä valmistaa monta kertaa kesässä. Tämä kakku on niin herkullista ja kepeää, että sitä voisi varmaan yksinään syödä kokonaisen kakun, huhhuh! Tämä ei myöskään ole äklön makea kermakakku, vaan sopivan raikas. Kakun voi koristella vaikkapa tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ohje on alunperin julkaistu Helsingin Sanomien verkkosivuilla vuonna 2012.
TallennaTallenna

4 kommenttia:

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan