Slider

Parhaat elokuvat tyttöjen iltaan

tiistai 13. helmikuuta 2018

Minäkin menin sairastumaan siihen kauheaan flunssaan, joka on kiertänyt ympäri Suomea. Edellinen viikko meni siis korkeassa kuumeessa ja kun kuume viimein vähän helpotti, niin samantien Lontooseen. Konetta en tainnut avata kertaakaan viime viikon aikana, joten siitä syystä meni blogijutut vähän plörinäksi. Yritän nyt sitten tällä viikolla vähän kiriä postausten kanssa, joten jatketaan siis ystävänpäivä-teemalla! Mikä olisi parempaa, kun ystävänpäivänä tai ihan minä tahansa viikonloppuna käpertyä kaveriporukan kanssa viltin alle poppareiden kanssa ja pistää joku hyvä leffa pyörimään. Päätin kerätä tähän postaukseen mun lemppari leffat tyttöjeniltoihin, ja toivottavasti tästä löytyy jotain vähän jokaiselle!


NUORILLE JA NOSTALGIKOILLE
Wild Child

Muistan yhä kun tämä leffa ensimmäistä kertaa ilmestyi ja kaikki ikäiseni tytöt tahtoivat sen nähdä. Amerikkalainen Poppy on menettänyt äitinsä nuorena ja hän on hiukan hukassa ilman äitiään. Siispä Poppy pyrkii tekemään kaikennäköisiä temppuja saadakseen huomiota ja ehkä ärsyttääkseen isäänsä, joka viimein lähettää Poppyn sisäoppilaitokseen Englantiin. Alkuun Poppy taistelee vastaan ja yrittää kaikkensa päästäkseen pois sisäoppilaitoksesta. Hän pitää kaikkia koulun oppilaita täysinä juntteina, eivätkä kaikki koulun oppilaat suhtaudu häneen kovin positiivisesti. Huonetovereidensa avulla Poppy yrittää kaikkensa tullakseen erotetuksi, mutta ehkä prosessinsa hän saattaa huomata kuuluvansa kouluun.


Angus, Thongs and Perfect Snogging

Tämä leffa on niin täynnä nostalgiaa. Tätä leffaa verrattiin joskus lasten Bridget Jonessiksi, ja vertauskuva toimii ihan hyvin. Etenkin päähenkilöt ovat samankaltaisia hahmoja ja he referoivat ympärillään tapahtuvia asioita samankaltaisesti. Georgia Nicholson on 14-vuotias tyttö, joka ei ole tyytyväinen ulkonäköönsä, hänen perheensä on vähän hullunkurinen, eivätkä Georgian vanhemmat anna hänen järjestää tahtomiansa syntymäpäiväjuhlia. Koulussa aloittavat uudet kaksoset, joihin Georgia ja hänen paras ystävänsä Jas iskevät silmänsä. Jas alkaa seurustelemaan toisen veljen Tomin kanssa, kun taas Georgian ihastus Robbie alkaa seurustelemaan suositun Lindsayn kanssa. Samalla kun Georgia painiskelee poikia, kavereita ja syntymäpäiviä koskevien ongelmien kanssa, niin hänen isälleen tarjotaan töitä uudesta Uudesta-Seelannista. Angus on todella yksi mun kaikkien aikojen lemppari leffoja, koska se on ihan vaan niin legendaarinen.


KOMEDIAN KAVEREILLE

Legally Blonde

Legally Blonde on ehkä yksi mielestäni aliarvostetuimmista elokuvista jonka tiedän. Sitä pidetään turhana ja tyhjäpäiden bimbojen komediana, vaikka koko elokuvan pointtina on taistella tällaista mielikuvaa vastaan. Barbi-nukkea muistuttava Elle Woods on sisarkuntaan kuuluva tyttö, joka poikaystävä jättää hänet, sillä Elle ei ole tarpeeksi "vakavasti otettava". Näyttääkseen kykynsä Elle hakee Harvardin lakikouluun ja kaikkien odotuksien vastaisesti hän myös pääsee sisään. Vaikka Elleen suhtaudutaankin koulussa väheksyvästi hänen ulkonäkönsä ja kiinnostustensa tähden, niin hän tekee töitä ja ansaitsee paikkansa luokkansa parhaiden oppilaiden joukossa. Vaikka Elleen suhtaudutaankin negatiivisesti, niin hän ei alennu kiusaamaan muita, vaan hän pyrkii auttamaan muita hyljeksittyä. Hän ei alennu vihaamaan edes ex-poikaystävänsä kanssa kihlattuaan Viviania. Elle saattoi hakea Harvardin voittaakseen poikaystävänsä takaisin, mutta koulussa hän oppii kuinka elämässä on tärkeämpiäkin asioita, kuten ura ja ystävyys. Legally Blonde on siis elokuva tytöstä, Jon ei uskota, mutta joka ylittää kaikkien odotukset ja oppii myös uskomaan itseensä enemmän, eikä ikinä unohda olla ystävällinen.

Clueless

Jane Austenin teokseen perustuva ysäri-elokuvaklassikko. Clueless on moderni adaptio Jane Austenin Emmasta. Emma on klassinen kasvutarina ja tässä adaptiossa Emma eli Cher Horowitz asuu Beverly Hillsissä ja kuuluu koulunsa suosituimpiin ja rikkaimpiin oppilaisiin. Kouluun saapuu uusi tyttö  Tai Fraser ja Cher sekä hänen paras ystävänsä Dionne päättävät "adoptoida" Tain. Cher uskoo tekevänsä Taille palveluksen tehdessään tälle muodonmuutoksen ja opettaessaan Taita puhumaan ja käyttäytymään eri tavalla. Cher yrittää myös saada kaksi opettajaansa yhteen, parantaakseen kaikkien oppilaiden arvosanoja. Todellisuudessa Cher tekee "hyviä tekojaan" itsekkäistä syistä ja ainoa, joka pystyy näkemään mitään moitittavaa hänen käytöksessään on Cherin ex-velipuoli Josh. Clueless on kriitikoidenkin ylistämä komedia, joka on noussut kulttimaineeseen. Elokuvasta on jäänyt elämään monia lentäviä lauseita, kuten Cherin legendaarinen "as if". Elokuvassa lähes oman roolinsa tekevät siinä esiintyvät lukemattomat asukokonaisuudet, jotka inspiroivat vielä kaksi vuosikymmentä myöhemminkin. Myöskin Iggy Azalean "Fancy" musiikkivideo on inspiroitunut tästä elokuvasta.


LAATUDRAAMAA RAKASTAVILLE
An Education

Journalisti Lynn Barberin nuoruuteen sijoittuvassa draamassa ollaan taas rakastamallani 60-luvulla. Tarina tosiaan perustuu Barberin muistelmiin, mutta elokuvassa hän saa nimekseen Jenny Mellor. Jenny menestyy koulussa ja haaveilee pääsevänsä Oxfordin yliopistoon lukemaan kirjallisuutta. Matkalla kotiin orkesteri harjoituksista, Jennyn yllättää kaatosade. Hieman vanhempi mies pysähtyy autollaan hänen eteensä ja tarjoaa kyytiä. Jenny kieltäytyy kyydistä, mutta mies on hyvin huolissaan Jennyn sellosta, ja tarjoutuu kyyditsemään soitinta. Lopulta Jennykin istuu autoon ja tämä johtaa romanssiin hänen sekä häntä selvästi vanhemman, mutta hurmaavan Jackin kanssa. Jenny on valmis unohtamaan unelmansa yliopistosta tämän miehen vuoksi, josta hän ei loppujen lopuksi tiedä paljoa. Tämä on ehdottomasti yksi suosikkejani ikinä ja sen on käsikirjoittanut Nick Hornby, joka on myös toisen suosikkini Brooklynin takana. Näyttelijät ovat tässä myös erinomaisia valintoja ja erityisesti Carrie Mulligan on niin hyvä pääroolissa.

The Help

The Help on myöskin 60-luvulle sijoittuva kertomus, mutta tällä kertaa ollaan harvinaisesti Amerikan puolella. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, jonka hahmot tai kertomukset eivät perustu tositarinoihin, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne voisi olla totta. Tarinassa liikutaan Jacksonissa, Mississippissä, jossa rotuerottelu on arkipäivää. Tummaihoisia pidetään alempiluokkaisina kansalaisina, eikä heitä saa päästää samoihin julkisiin tiloihin tai kulkuvälineisiin kuin vaaleaihoisia. Monet tummaihoisista naisista työskentelevät kotiapulaisina ja saavat päivittäin kokea rasistista ja ihmisarvoa alentavaa kohtelua emänniltään. Vastikään yliopistosta valmistunut Eugenia, lempinimeltään Skeeter, ajattelee Jacksonin muita kansalaisia vapautuneemmin ja on kyllästynyt ystäviensä rasistisiin ajatuksiin. Yhdessä kotiapulaisten Aibileen ja Minnyn kanssa Skeeter alkaa työstämään kirjaa kotiapulaisten taustoista ja tarinoista. Kotiapulaiset pelkäävät töidensä puolesta, eikä projekti tahdo alkuun lähteä käyntiin. Lopulta tarinoita alkaakin tulvia ja kirja todella saadaan valmiiksi. Tämä on tarina, joka antaa raapaisun kosketuspintaa sille, millaista elämä tummaihoisille on ollut 60-luvun yhdysvalloissa, mutta sen lisäksi tämä on tarina odottamattomista ystävyyssuhteista.


Luitko jo nämä? Asuidea ystävänpäivään X 5, A-Ö Lemppari tv-sarjat osa 3

4 kommenttia:

 1. Oii, näistä kaksi viimeistä olis varmaankin eniten mun mieleen! :) Pidän nää mielessä seuraavaa leffailtaa ajatellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikki näistä ovat mun lemppareita omissa genreissään, mutta kaksi vikaa on myös parhaita elokuvia joita oon nähnyt 😊 Ne kantsii painaa mieleen!

   Poista
 2. Tää olikin hyvä oon just miettiny uusia leffoja ja näitä en oo nähny mitään, vinkit tuli siis tarpeeseen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Saara, nää kantsii pitää mielessä! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan