Slider

Teekutsut kuin Downtonissa! Näin valmistat skonssit

torstai 1. kesäkuuta 2017





Skonssit ovat suurta herkkuani, enkä oikeastaan koskaan ole tavannut niitä maistanutta, joka ei olisi skonsseista pitänyt. Skonssit maistuvat mielenkiintoiselta, sillä toisaalta ne maistuvat hiukan makeilta ja toisaalta taas suolaisilta. Makua on vaikea kuvailla, sitä täytyy vaan itse maistaa! Skonsseja tarjoillaan tyypillisesti teen kanssa, ja skonssien väliin voi laittaa oikeastaan mitä mieleen tulee. Yleensä afternoon tea tarjoilussa skonssien kanssa tarjotaan hilloa ja "clotted creamia" joka on rasvaista ja raskasta kermaa. Clotted creamia en ole vielä kertaakaan itse valmistanut, mutta ehkä sekin päivä vielä tulee. Sen sijaan olemme kotona syöneet skonsseja hillon ja voin, hillon ja kermavaahdon tai vaikka voin ja juuston kanssa. Seuraava resepti, on ikään kuin fuusio Ruoka & Viini lehdessä esiintyneestä ohjeesta, sekä Downton Abbey kirjan ohjeesta.

Tarvitset:
7dl        vehnäjauhoja
2tl         leivinjauhetta
1/2tl      suolaa
150g      voita
3rkl       sokeria
2dl        kylmää maitoa
2           kananmunaa

Valmistus:
1. Laita uuni lämpiämään 220 . Yhdistä kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä voi jauhojen sekaan sormenpäillä murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri. 
2. Sekoita maito ja kananmuna keskenään ja kaada ne seokseen. Sekoita tasaiseksi. Seoksen tulee olla pehmeää ja hivenen tahmeaa. Jos seos liian tahmeaa (niin tahmeaa ettei siitä voi muotoilla mitään), lisää jauhoa, kunnes vain hivenen tahmeaa. 
3. Ripottele työtasolle jauhoa ja kauli taikinasta n. 2–3cm levy. Painele muotilla levystä ympyröitä. Toista tämä, kunnes kaikki taikina on käytetty. Skonssit voivat olla oikeastaan minkä kokoisia tahansa, mutta itse käytän tavallista juomalasia muottina. 
4. Ripottele skonssien päälle jauhoja ja paista uunin keskikohdassa n. 10min tai kunnes kohonneita ja kullanruskeita. Ruoka & Viini lehden mukaan skonssit voi myös voidella öljyllä ennen paistamista, mutta tätä en ole itse tehnyt.

Viime päivät ovatkin menneet töissä, suursiivouksessa ja leipoessa. Toivottavasti tykkäsitte ohjeesta! Tulossa on myös ohje Sponge-kakkuun, joten pysykää kuulolla!
TallennaTallenna

6 kommenttia:

  1. Naaam näyttää niin hyviltä!😍 En ookkaan ite koskaan maistanut, joten vois olla paikallaan kokeilla tehdä itse :)

    Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skonssit ovat niin super herkullisia, että ehdottomasti suosittelen!

      Poista
  2. Näyttää niin hyviltä! Itse en ole koskaan kuullutkaan tuollaisista, pakko testata lähiaikoia, vaikkapa kesällä! <3

    tiiaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ne todella ovat! Skonssien makua on vaikea kuvailla - niitä tulee maistaa. Ne ovat hassusti samaan aikaan vähän suolaisia, mutta silti makeita! Ehdottomasti kannustan kokeilemaan ja maistelemaan sitten teen kanssa!☺️

      Poista
  3. Mä oon maistanut vain yhdenlaisia skonsseja, kun mun mummi tekee mulle aina siellä vieraillessa gluteenttomasta riisijauhosta ja viikunoista sellaisia. Ja ne on ihan älyttömän hyviä, haha, pyydän aina loput itselleni kotiin vietäväksi. Pitäisi varmaan opetella tekemään itse !

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan