Slider

Miten yhdistää: mekko keväällä

maanantai 30. huhtikuuta 2018

Rakastan mekkoja ja käytän niitä pääasiassa vuoden ympäri. Ehkä saatan niistä luopua siinä vaiheessa kun lämpömittarin negatiivinen lukema on kaksinumeroinen. Pääasiassa mekot ovat kuitenkin iso osa tyyliäni ja käytän niitä vuoden ympäri. Monille mekot ovat vain kesän helteisiin varattu vaate, mutta tässä postauksessa tarkoituksenani on esitellä vaihtoehtoja, miten yhdistää mekko keväällä. Toivottavasti tästä postauksesta löydätte uusia ideoita mekkojen yhdistelemiseen arkena!

Sininen kukkamekko, vaaleansininen ruututakki-13

Villapaita mekon alla

Kun lämpötila sanoo "villapaita" mutta oma inspiraatio sanoo "mekko" helpointa on yhdistää nämä kaksi. Tässä kuvassa minulla on mekon alla ohut neulepaita, mutta kylmemmällä kelillä voi alle laittaa ihan muhkean villapaidankin, kuten vaikka näissä asukuvissa. Kun villapaidan pukee mekon alle, niin tärkeintä on kiinnittää huomiota kaula-aukkoon. Tyypillisesti kannattaa valita villapaita, jossa kaula-aukko kulkee korkeammalla kuin mekossa. Poolopaita on aina varma valinta! Värin suhteen, ja tämä pätee näissä kaikissa, kannattaa suosia joko väriä, joka jo esiintyy mekossa tai sitten siinä esiintyvien värien vastavärejä. Esimerkiksi tämän yllä olevaa mekkoa olen käyttänyt myös pariin kertaan näissä kuvissa esiintyvän vaaleanpunaisen villapaidan kanssa.

Kukkamekko ja villapaita-13
Villapaita mekon päällä

Toinen vaihtoehto yhdistää villapaita mekkoon, on pukea se mekon päälle. Tällöin tulee kuitenkin kiinnittää enemmän huomiota mekon ja villapaidan malliin sekä leikkaukseen. Mikäli mekon tahtoo pukea villapaidan alle, kannattaa suosia vähän suorempia tai a-linjaisia malleja. Volyymista full-skirt helmaista mekkoa voi olla vaikeampi sovittaa nätisti villapaidan alle. Myös villapaidan pituus on tärkeä, mutta se on riippuvainen mekon mittasuhteista. Yleisesti kannattaa suosia vähän lyhyempiä villapaitoja tai sitten aivan ylipitkiä. Ideaalisti esimerkiksi näiden kuvien villapaita olisi ehkä kymmenen senttiä lyhyempi, mutta tällaisia ne reissujen asut on.

Mekko keväällä
Mekko ja jakku

Jakut ovat mun aivan lempparivaatteitani, sillä niitä löytyy niin joka lähtöön ja kaikkiin eri tyyleihin. Toinen jakkujen hienous on se, että ne voi tarpeeksi lämpimällä toimia takkina sellaisenaan, tai ne voi pukea takin alle. Jakulla voi vaikuttaa koko asun olemukseen. Esimerkiksi yllä olevissa kuvissa jakku tekee muuten leikkisästä mekosta hiukan vakavammin otettavan. Näissä asukuvissa yli-iso jakku puolestaan tekee asusta rennomman ja mekko näyttää täysin erilaiselta pelkän jakun kuin jakun ja takin kanssa. Jos jakut ei ole sun juttu, niin entä esimerkiksi bomberit? Bomberi toimii takkina lämpimällä, mutta nekin voi tyypillisesti ihan hyvin pukea myös takin alle vielä viileämpänä päivänä. Asukuvia mekosta ja bomberista löytyy puolestaan täältä.

Vihreä baskeri kuvioitu mekko-21
Mekko ja kauluspaita

Tämä on yksi henkilökohtaisia suosikkejani. Kauluspaita lisää rentoonkin mekkoon vähän lisää rakennetta. Tykkään itse niin paljon kaulus- ja poolopaidoista, että ne vaan parantavat kaikkia asuja. Kaulukset tuovat muuten yksinkertaiseenkin asuun lisää kiinnostavuutta ja joskus asut vaan tarvitsevat kaulukset. Mikäli asun ei tahdo olevan turhan vakava, niin kauluspaidan värilläkin voi tuoda leikkisyyttä asuun. Kauluspaidan ei nimittäin aina tarvitse olla valkoinen. Näitä keinoja voi myös yhdistää, nimittäin samaan asuun voi mekon kanssa yhdistää niin kauluspaidan kuin villapaidankin. Näissä asukuvissa minulla oli mekon alla villapaita ja sen alla kauluri. Asuun olisi voinut yhdistää ihan kauluspaidankin, mutta tahdoin nimenomaan asuun tuon röyhelöisen kauluksen. Kuvista saa kuitenkin ideaa siitä, miltä kauluspaita, villapaita ja mekko yhdessä näyttäisivät.

mekko keväällä, farkut ja t-paita
Mekko ja t-paita + mekko ja farkut

Mekko ja t-paita on viime vuosina yleistynyt yhdistelmä, tosin useimmiten t-paidan päälle nähdään puettavan slipdress tyylinen mekko, joka on aika suora ja jossa on ohuet olkaimet. T-paidan kanssa voi kuitenkin pukea ihan minkä tahansa mekon ja tämä on hyvä yhdistelmä ihan kesälläkin, jos haluaa välttää palaneita hartioita. Mekko ja farkut ovat toinen menneiden vuosien tyyli, jonka olen bongannut myös ainakin Reetan yltä Fashion Statement blogissa. Tekeeköhän tämäkin comebackiä? Vaikka jossain vaiheessa tämä yhdistelmä oli ultimate no-no, niin nyt mietin, että miksikäs ei? Oikeastaan yhdistelmä on kivaa vaihtelua ainaisiin sukkahousuihin ja jalat pysyvät lämpimänä.

Toivottavasti postaus antoi teille inspiraatiota miten hyödyntää mekkoja myös kesän ulkopuolella! 

Mikä näistä yhdistelmistä on teidän suosikkinne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan