Slider

Uutta kotona ja tulevaan kotiin

keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Mulla on vähän hassu tilanne sikäli, että asun vielä kotona, mutta tiedän millaiseen asuntoon tulen todennäköisesti kesän loputtua muuttamaan. Se että tiedän muuttavani ja se että tiedän tarkalleen millainen asuntoni on, on omiaan lisäämään mun hullua sisustustavaran hamstrausta. Mulla on käytännössä kaikki valmiina, paitsi ne isoimmat huonekalut kuten sohva ja ruokapöytä, sekä jotkut pikkutavarat kuten roskikset ja vastaavat. Aika paljon sitä pikkutavaraa myös kuitenkin löytyy, kuten salaattilinko tai talouspaperirullalle tarkoitettu teline. Siitä huolimatta aina löytyy jotain pientä ja ihanaa, jolla voin sitten täyttää asuntoni. Tässä siis esillä muutamia asioita, jotka ovat päätyneet kotiin sitten vuoden vaihteen. 

Iittala kastehelmi kulho 23cl vaalea pinkki, Iittala kastehelmi purkki väliväri sade sininen
Aloitetaan Iittalalla, sillä sieltä on löytynyt parikin ihanuutta - erityisesti Kastehelmestä. Ensimmäisenä siis tämä väliväri purkki. Sävy muistuttaa aika paljon Iittalan sadetta, joka on harmaaseen taittava sininen. Tämä on selvästi sateesta tullut, mutta sekoittunut kirkkaaseen ja on sävyltään sitä "puhdasta" ja oikeaa sadetta hitusen vaaleampi. Tykkään todella paljon Iittalan purkeista, mutta usein se kansi jää mielestäni turhaksi. Siispä suosin näitä välivärejä, sillä niihin ei valmisteta kansia. Näin ei jää turhat kannet viemään tilaa lipastosta. Tämän purkin otin toistaiseksi käyttöön kukkaruukkuna, sillä multa ei oikein mitään nättejä kukkaruukkuja löytynyt! Ne on ainakin puute mun tulevasta asunnosta. Tämmöinen purkki käy hyvin myös säilytyspaikaksi vaikkapa meikkisudeille tai kynille. Toinen Kastehelmen uutuus kotonani, on kaksi kappaletta näitä vaalean pinkkejä kulhoja. Nämä kulhot ovat ystävänpäivän erikoiserästä, elikkä eivät kuulu normaalisti Iittalan valikoimaan. Koska rakastan näitä pieniä kulhoja sekä kaikkea vaaleanpunaista, niin olihan näitä pari pakko saada.

Iittala kastehelmi tuikku 64mm vaalea pinkki,  vedensininen, sitruunan keltainen, omenanvihreä
Jos jatketaan Iittalan Kastehelmellä, niin tässä olisi luvassa pari tuikkua. Ihan totta mä hukun kaikennäköisiin tuikkuihin ja kynttilöihin, mutta niitä on niin mahdotonta vastustaa! Ensimmäisenä vasemmalla on esillä vedensininen, joka on tämän kevään uutuusväri. Se on mun mielestä muissa tuotteissa vähän laimeahkon värinen, mutta tässä tuikussa väri toimii. Sinisen vieressä onkin jälleen vaalea pinkki. Vaalea pinkki on niin pitkään ollut mun haaveissa, mutta se kuuluu niihin Iittalan hiukan arvokkaampiin sävyihin. Kevään myötä oli kuitenkin pakko ostaa tämä tuikku, etenkin kun se niin nätisti sopii niihin kulhoihin. Tämä sitruunankeltainen on toinen josta olen haaveillut niin pitkään. Vaikka keltainen ei muuten ole mikään mun iso lemppari, niin nimenomaan tässä tuikussa se vaan näyttää niin hyvältä. Minusta kyseessä on ihana pääsiäisen sävy, joten kotiutin nyt viimein tämänkin. Omenanvihreä puolestaan on sävy, joka ei muuten minua erityisemmin houkuttele, mutta sekin tuo aina mieleeni pääsiäisen. Meiltä on muun muassa aina pääsiäisenä pääsiäiskarkkeja omenanvihreässä aalto vadissa, joten tämä väri on vaan osa pääsiäistä. Kun nyt ostin tuon sitruunankeltaisen, niin kyllähän se kaipasi myös kaveria. Mikäli näissä ei pidä tuikkuja pääsiäisenä, niin näitä voi käyttää myös vaikka jälkiruuan tarjoilemiseen! 

Iittala  kivi tuikku 60mm purppura
Vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä ovat nämä purppuran väriset Kivi-tuikut. Nämä olivat Iittalan erikoiserä ja mun mielestä aivan upean sävyiset. Niiden sävy taittaa kuvissa hiukan kohti ruskeaa, eli todellisuudessa niissä on hitusen enemmän punaista havaittavissa. Vaikka viimeisimmän vuoden aikana Kastehelmi on viehättänyt mua Kiveä enemmän, niin kyllä nämäkin ovat niin kauniita kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Columbia flower market candle
Columbia flower market candle-2
Tosiaan, mainitsinko jo hukkuvani kynttilöihin? Multa löytyy mielettömät määrät niin tuikkuja kuin tuoksukynttilöitä, mutta Lontoosta oli silti pakko kantaa mukanani kaksi lisää. Tällä kertaa valitsin kuitenkin minikoon täysikokoisen kynttilän sijaan. Kuten kuvastakin näkee, niin nämä löytyivät pikku puodista samalta kadulta kuin Columbia Flower Market. Toinen on tuoksultaan ihanan raikas Lime, Basil & Mandarin ja toinen mun aivan aivan aivan lemppari tuoksu Fresh Linen. Aina jos kynttilän nimessä lukee jokin "fresh linen" tai "clean laundry", niin olen jo syöksymässä kynttilää kohti. Tässä mun työpöydällä jonka ääressä istun ja bloggailen ei harmi vaan voi polttaa kynttilöitä, mutta pidän näitä tässä vieressä ja tuoksuttelen niitä aina välillä, sillä ne ovat vaan niin ihania!

Lasinaluset
Koska keräilen jo lähes kaikkea, niin olen päättänyt ruveta keräilemään hauskoja lasinalusia. Koskaan en ole oikeastaan lasinalusia käyttänyt, mutta ehkäpä otan tämän tavaksi muutettuani omaan asuntooni. Koko idea lähti oikeastaan liikkeelle näistä Declan McKennan lasinalusista, jotka ovat aivan ihania. Odottelen vaan hänen keikkaansa, jospa näitä olisi siellä myynnissä, sillä tuntuu tyhmältä maksaa tuotteesta enemmän postikuluja kuin se itse tavara maksaa. Jos niitä ei keikalta saa, niin sitten on vaan pakko tilata. Mutta kokoelmani lähti nyt käyntiin näillä kahdella lasinalusella, jotka olivat kivasti myös yhteensopivia. Nämä on Joy-nimisestä liikkeestä, joka myy vaatteita sekä paljon pieniä sekä hauskoja lahjaksi sopivia tavaroita kuten mukeja ja vastaavia. Joy on hyvinkin "quirky" ja siellä on kyllä aina kaikkea hauskaa.

mustavalkoinen Audrey Hepburn juliste The Beatles sisustusjuliste The Clash sisustusjuliste
Nämä printit toin kaikki mukanani Lontoosta. Brick Lanen vintagesta löytyi semmoinen puoti, joka myi kaikenlaisia vanhoja printtejä tai niiden uusia vedoksia. Sieltä löytyi elokuvien julisteita, muotilehtien kansia ja muotokuviakin. Olen aina ollut suuri Audrey Hepburnin fani ja multa yksi Audrey taulu löytyykin, tosin se ei tällä hetkellä ole seinällä. Se on nimittäin se klassinen Aamiainen Tiffanylla kuva, joka löytyy jokaisen kotoa. Se alkoi olemaan hiukan nähty, mutta tätä valokuvaa en ollutkaan nähnyt aiemmin, joten se pisti heti silmään. Toisena julisteena on The Beatlesin Lontoon keikkaa mainostanut juliste - tai ainakin kopio sellaisesta. Beatlesit on lapsuudesta asti kuuluneet mun suosikeihin ja aika monta julistetta heistä löytyy. Tää oli kuitenkin vähän erilainen, kun ensinnäkin tämä on pienempi, tässä on värit ja ihanaa kun tällä kuvalla on oikeasti joskus ollut funktio! Sitten törmäsin vielä tähän Sounds lehden kanteen vuodelta 1977, jossa on kannessa The Clash. Jälleen yksi brittiläisen musiikin klassikkoja, joka on jo vuosien ajan kuulunut omiin lemppareihini. Rakastan juuri tällaisia vanhoja lehtien kansia tai vaikka noita keikkajulisteita, jotka tuovat sitä aikaa vähän enemmän esiin. Näitä en toistaiseksi laita mitään esille, vaan nämä odottavat pääsyään omaan asuntooni. Sitten täytyy varmaankin löytää niihin sopivat kehykset, sillä en tahdo kiinnittää näitä sinitarralla tai nuppineuloilla. Millaisetkohan kehykset vaan sopivat lehden kannelle? Se jää nähtäväksi. Multa löytyy entuudestaan jo pari Muumi-printtiä sekä yksi Van Gogh. Saa nähdä riittävätkö seinät siinä vaiheessa kun sen muuton aika on.

Oletko sä tehnyt jotain löytöjä kotiin tämän kevään aikana? 
Oliko mikään tässä postauksessa mieleinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan