Slider

Helppo ja herkullinen suklaa-lakupiiras

keskiviikko 20. joulukuuta 2017


Meillä vietettiin itsenäisyyspäivää kotona rauhassa tv:n äärellä ja hyvin syöden. Päivän paras asia oli kyllä suklaa-lakupiiras! Resepti suklaa-lakupiiraaseen ilmestyi hesarissa 30.marraskuuta, mutta jos teidän ei tullut napattua ohjetta talteen, niin tästä se löytyy. Hesarin mukaan tästä tulee 10 palaa, mutta kyllä tämä hyvin upposi kuuteen ihmiseen ja yksi pala jäi seuraavalle päivälle jaettavaksi. Kyseessä on aika tuhti jälkiruoka, mutta todella herkullinen!

Pohja

Tarvitset:
75g   voita
200g pipareita tai suklaakeksejä (käytettiin itse ananas pipareiden ja blastogne-keksien sekoitusta)

Täyte

Tarvitset:
150g    lakritsitoffeeta (käytettiin ohjeessa suositeltuja hopeatoffeita, toisena esimerkkinä ohjeessa mainitaan kick-patukat)
1 1/4dl kuohukermaa
2tl        lakritsijauhetta

Suklaaganache

Tarvitset:
200g    maitosuklaata
2dl       kuohukermaa

+ lakua ja suklaata koristeluun

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi Ohjeessa neuvotaan käyttämään vuokaa, jonka halkaisija on 24cm. Meiltä ei tämän kokoista vuokaa löytynyt, joten käytimme kakkuvuokaa. Pohjasta tuli aika ohut vaikkei sitä reunoille levittänytkään, joten varmasti myös hiukan pienempivuoka sopisi käytettäväksi.
2. Valmista lakritsikinuski-täyte. Paloittele karkit ja laita ne kerman kanssa kattilaan. Kiehauta sekoitellen ja vähennä lämpö keskilämmölle. Keittele välillä sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu kinuskimaiseksi. Lisää seokseen lakritsijauhe. Levitä seos pohjan päälle ja anna jäähtyä. Kannattaa muistaa, että kyseessä on piirakka eikä kakku, eli siitä tulee melkoisen ohut!
3. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetken. Kaada suklaa piirakan päälle ja koristele. Tuon suklaan kannattaa antaa jähmettyä piirakan päällä jonkin aikaa vaikka jääkaapissa. Siinä kun ei ole sinänsä mitään jähmettävää ainesta, niin meillä ainakin se pysyi pitkään hyvin juoksevana, jolloin kaikki karkit vaan upposivat ganachen pohjalle. Laitettiin siis jääkaappiin ja jatkettiin koristelua, kun suklaa oli enää hiukan tahmeaa.


8 kommenttia:

  1. Nam miten herkullisen näköinen kakku! :) Varmasti myös hyvän makuinen :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Tämä oli kyllä huippuherkullista ☺

      Poista
  2. Nää sun leipomukset näyttää aina tosi hyvältä! <3

    VastaaPoista
  3. Oii tääpäs näyttä herkulliselta! ♡

    VastaaPoista
  4. Näyttää ihan superhyvältä!!😍😋

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan