Slider

7 Tavoitetta uuteen vuoteen

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Itse en ole koskaan juuri välittänyt uudesta vuodesta saati siihen liittyvistä lupauksista. Joulukuun viimeinen ja tammikuun ensimmäinen eivät eroa mielestäni toisistaan. Yhtäkkiä pitäisi muuttaa tapansa yhden yön käänteessä, vain siksi, että ajan mittaamiseen käyttämämme yksikkö on tullut täyteen. Jos minun pitäisi osoittaa, koska uusi vuosi ja seuraava jakso elämässäni alkaa, alkaisi se aina keväisin. Keväällä luonto herää henkiin talvileponsa jälkeen ja niin minäkin. Kuten joulu, niin kevätkin on se tunne ja se lupaus tulevasta. Mutta uutta vuotta juhlistetaan kuitenkin keskellä talvea ja siihen aina ne lupaukset liitetään, niin kai on aika niitä kertoa. 

1.  Kehity bloggaajana
Olen kirjoitellut tätä blogia kohta vuoden päivät, sillä ensimmäinen kirjoitukseni on Tammikuun lopulta. Tosin alkuun tahti oli huomattavasti hitaampaa. Blogini aloittamisesta ja muusta siihen liittyvästä luvassa kuitenkin myöhemmin, kun tuo vuosipäivä koittaa. Ajattelin säästää vuoden tapahtumien kertaamisen myöskin tuolle vuosipäivälle. Sanoisin blogini kehittyneen noista ensimmäisistä postauksista, mutta blogini on yhä hyvin kaukana siitä, mitä tahtoisin sen olevan. Tältä vuodelta toivonkin aktiivista postaustahtia, parempia kuvia ja parempia kirjoituksia.2.  Pukeudu paremmin
En ole oikein koskaan tyytyväinen tyyliini, sillä mielestäni siinä on aina parantamisen varaa. Toisaalta olen ehkä pieni perfektionisti enkä koskaan ole oikein tyytyväinen itseeni, saavutuksiini tai mihinkään tekemääni. Mielestäni voisin aina pukeutua tyylikkäämmin tai kiintoisammin. Vaikka Jack Wills onkin niin aivan liian upean esteettinen, niin ehkä pitäisi toisinaan yrittää laajentaja omaa merkkivalikoimaa. Tämä linkittyykin seuraavaan kohtaan.

3. Löydä kiinnostavampia liikkeitä
Tämä koskee sekä pukeutumista, että sisustamista. Ongelmana vaan on, etten ainakaan Suomesta ole kauheasti löytänyt sen tyylistä pienempiä putiikkeja, joista kovasti pitäisin. Kaikki on hiukan liian skandinaavista ja liian minimaalista. Erityisesti kesällä olisi kuitenkin mukavaa tutustua Helsingin ja muiden kaupunkien pieniin putiikkeihin. Myös Lontoossa olisi kiva yrittää vierailla vähän uusilla alueilla. Onneksi netin ja instagraminkin kautta on helppo löytää uusia itsenäisiä liikkeitä!
4. Pääse kouluun
Tämä nyt on aika yksiselitteinen. Hain viime keväänä yliopistoon, mutta lähdin valmistautumaan pääsykokeeseen vähän "kokeilumielellä" ja "ei sinne kukaan ensimmäisellä yrityksellä pääse" -asenteella. Eli luonnnollisesti siitä ei mitään tullut. Vieläkin toisinaan pohdiskelen, mitä musta oikeasti tulee ja olenko oikealla polulla, mutta sitä ei tiedä ennen kuin kokeilee. Tänä vuonna yritetään uudestaan ja toivottavasti sitä motivaatiota löytyisi edellistä kertaa enemmän.

5. Lue enemmän
!!!!!! Tämä kohta ärsyttää itseäni ehkä kaikista eniten, sillä en tahtoisi edes nähdä sitä listalla. Totta puhuen, en ole tainnut lukea edes viittä kirjaa tämän vuoden aikana, ellei niitä pääsykoekirjoja lasketa mukaan. Tämä on itseasiassa aihe, josta minulla on ollut postaus luonnoksissa jo keväästä alkaen. Sekin ehkä kertoo siitä, kuinka huonosti on kirjoja tullut luettua. Ajatus on tosiaan ollut mielessäni jo varmasti vuoden ajan. Ehkä voisinkin yrittää tuon postauksenkin julkaista nyt kevään aikana, eli enpä lähde tätä tässä enempi avaamaan.
6. Ole sosiaalisempi
Hahahahh.... Tähän kohtaan sijoitetaan semmoinen "laughing away the pain" nauru. Jos olette jo syksystä asti blogiani lukeneet, niin muistaneet tämän kohdan löytyneen myös 10 käskyä syksylle postauksestani. Nyt on myös uuden vuoden aatto ja kello kahdeksan illalla. Kyllähän mut kutsuttiin juhliin uutta vuotta viettämään, mutta kuka istuu kotona kirjottelemassa blogiin ja katsomassa Netflixiä? Haluisin kovasti tutustua uusiin ihmisiin ja viettää enempi aikaa niiden jo valmiiksi tuttujenkin kanssa mutta väliin iskee aina pari muuttujaa a) introvertti-ekstrovertti skaalalla kallistun enempi introverttiuden puolelle, sillä seura käy minulle kuluttavaksi, vaikka sosiaalinen olenkin b) asun keskellä ei mitään ja kaukana ystävistäni (tosin tähän mahdollisesti muutosta kesän lopulla, joten saa nähdä mitä muutos saa aikaan!) c) kuten aiemmin bloggaajien pikkujouluista kirjoittaessani mainitsin, niin vaikka tuttujen kanssa saatan papattaa kuin mikäkin papupata, niin uusien tuttavuuksien kesken yleensä enempi kuuntelen ja tarkkailen, joten tuppaan tutustua ihmisiin aika hitaasti, etenkin porukassa.7. Käy useammin keikoilla ja elokuvissa
Sekä muissa sosiaalisissa tapahtumissa. Tämäkin linkittyy edelliseen sikäli, että kotoani on usein pitkä matka elokuvateattereihin ja muihin tapahtumiin. Etenkin iltaisin inhoan lähteä kotoa mihinkään, vaikka sitten paikan päällä olisikin mukavaa. Kotiin jääminen olisi kuitenkin vaan niin helppoa. Siispä yritän tätä muuttaa ja erityisesti jos fyysisesti muutan niin silloin tähän kaikella todennäköisyydellä tulee muutos.  Mutta vaikka muutto ei tulisikaan vielä tänä vuonna eteen, niin yritän silti jaksaa lähteä menoihin vähän useamminkin. Yleensä tosin tätä kohtaa estää toteutumasta myöskin tuo julkisen liikenteen puute, eli käytännössä tarvitsen lähes aina autoa päästäkseni kotoa mihinkään. Leffoissa tykkään käydä ihan yksinkin, joten sitä ei tuo sosiaalisuus estä vaan juurikin yleensä se, ettei kulkuneuvoa ole käytössä, joten siihen en oikeastaan itse pysty niinkään vaikuttamaan. Keikkojen suhteen mulla on puolestaan ollut niin pitkään todella huonoa tuuria. Niitä on peruttu, siirretty, myyty loppuun tai olen itse tullut kipeäksi, ollut töissä tai jossain pakollisesta menossa... Nyt on ainakin kolmelle keikalle liput onneksi tiedossa, eli ainakin jotain valoa tunnelissa. Vaikka Lontoossa olisikin niin monia keikkoja joille keväällä tahtoisin, mutta pääsykokeet kun on niin sillon ei kauheasti reissuilla keikoilla. Mutta ehkä siitä lisää motivaatiota, ettei seuraavana keväänä tarvitse taas istua nenä kirjassa?

Löytyikö teidän lupauksista mahdollisesti samoja pointteja? Vai jotain aivan muuta?

Luitko jo nämä? Talvinen puolukkajäädyke, Mitä sain joululahjaksi?

Kuvat aiemmista postauksistani, jotka löydätte näistä: kevät, kesä, syksy, talvi

17 kommenttia:

 1. Me ollaan aloitettu bloggaaminen melkein samoihin aikoihin, minä vain aloitin tammikuun puolivälissä! Ootan innolla noita vuosikatsauksia, ne ovat mielestäni mukavaa luettavaa. Toivottavasti saat koulupaikan tänä/ensi vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö hauska juttu! Kiva kuulla että ne kiinnostavat :) Ja kiitos paljon, toivotaan parasta!

   Poista
 2. Kirjoja haluan mäkin lukea enemmän!! Ehkä kun koulu on paketissa nii löytyy aikaa kirjojen luvulla, nyt kun koulun puolesta on saanut lukea koulukirjoja nii muut kirjat on jäänyt!:) hyviä muitakin sun kohdat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivoin, että lukion jälkeen olisi aikaa lukea kirjoja, mutta toistaiseksi en ole kyllä päässyt samaan lukutahtiin kuin vielä ennen lukiota.. Viime keväänä kun piti elää nenä kirjassa, niin tuli kyllä yliannostus kaikkeen lukemiseen 😅 Mulla on kans ongelmana, etten tiedä mitä lukea! Tästä mulla on tosiaan suunnitteilla postausta myöhemmin :) Kiitos Saara!

   Poista
 3. Täältä löytyy toinen, joka ei uudesta vuodesta juhlana juuri perusta. Sama koskee yleensä myös listoja uuden vuoden lupauksista ja elämänmuutoksista. Pakko sanoa, että sinun listasi on iloinen poikkeus siinä mielessä, että sitä oli oikeasti mukava ja mielenkiintoinen lukea. Tavoitteesi kuulostavat juuri hyviltä, ja hyvinvointia lisääviltä! Ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa, joka ei uudesta vuodesta tai siihen liittyvistä lupauksista. Mutta vielä kivempi on kuulla, että tämä postaus oli kiinnostava! Kiitos paljon Ilona :)

   Poista
 4. Hyviä tavoitteita siulla! Miulla sama tuossa kohassa 6 :) Tuttujen kesken oon puhelias, mutta uusien ihmisten keskellä miulla kestää aika pitkään että pääsen porukkaan sisään.. Joskus tuntuu että useimmat ei ees jaksa tutustua sen takia kun itsellä kestää niin kauan "lämmetä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Nykyään törmää aika paljon ihmisiin, jotka ei tosiaan edes jaksa ruveta tutustumaan. Mutta ehkä se kertookin siitä, että ne jotka jaksavat tahtovat myös todella tutustua suuhun :)

   Poista
 5. Kivoja tavoitteita! Mä en niinkään lupauksia ikinä tee, mutta nimenomaan niitä tavoitteita on hauska tehdä:) Paljon jotenkin rennompia! Tänään tsekataankin blogissani miten viime vuoden tavoitteiden kävi;) Vähän myöhässä koska nythän pitäs lyödä uudet tavoitteet tiskiin. No oikeesti mun piti saada se ulos jo viime viikolla, mutten ehtinyt:'D

  Ja mitäh? Oot sä blogannut vasta melkein vuoden? Ei uskoisi, vaikuttaa oikeesti siltä että oisit blogannut useamman vuoden. Sulla on jotenkin niin laadukasta luettavaa, kuvat ovat laadukkaita ja blogin ilmapiiri/tausta sellanen:D En tiedä, vaikee selittää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! Mun mielestä lupaukset ja muut on niin turhia, ihan kuin elämää pystyisi muuttamaan vaan siksi että on aika ostaa uus kalenteri 😄 Täytyykin käydä kurkkaamassa nuo sun tavoitteet!

   Ja juu! Tämän blogin kanssa tulee nyt vuosi täyteen! Joskus yläasteella toki blogia kirjoittelin, mutta eihän se mitään tähän verrattuna ollut 😄Mutta joo, tiedän kyllä mitä tarkotat. Usein uusista blogeista kyllä näkee heti ensimmäisellä silmäyksellä, että kyseessä on uusi blogi. Ehkä kuitenkin kun oon ite blogeja lukenut ja pitkään tämänkin aloittamista suunnitellut, niin sekin vaikuttaa siihen millainen tästä blogista on tullut. Kiitos kuitenkin tosi paljon, ihana kuulla että oot tätä mieltä! ❤️

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mulla on kaksi täsmälleen samaa lupausta! Päästä kouluun ja lukea enemmän kirjoja (tai taiteeseen liityviä kirjoja, koska inspiraatio).
  Toivottavasti pääset kouluun!
  Ja mieki oon kyllä samanlainen, etten oo ikinä täydellisen tyytyväinen omaan asuun. :D
  Ja blogin kanssa sama juttu. Aika ei aina tahdo riittää päivittämiseen ja haluisin keskittyä taiteen julkasemiseen ja inspiraation jakamiseen. Vissin pitää ottaa niskasta kiinni siinä asiassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset säkin kouluun! Uskon kyllä siihen!
   Hahah ihana kuulla etten oo aikoo joka kamppailee tän kanssa 😄 Mulla kans ei oo aikaa tai mahiksia tehdä blogistani semmoinen kuin tahtoisin sen olevan. Esimerkiksi asukuvat on niin kaukana siitä, johtuen sekä omista poseeraustaidoista, että sitten siitä ettei oo ammattikuvaajia siellä kameran takana 😄

   Poista
 8. Hyviä tavoitteita! :)
  Itsekään en yhtään tykkää uudenvuodenlupauksista, enkä aikonut sellaisia tänä vuonna tehdä, mutta kyllä mä sitten kuitenkin päässäni mietin muutaman asian, jotka tulis toteuttaa. :D
  Ainakin kouluun olis tarkoitus päästä täälläkin tänä vuonna! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella :)
   Hahah, niin siinä helposti käy. Mutta kouluun pääseminen on kyllä todella hyvä tavoite! :)

   Poista
 9. Mä pidän sulle täällä niin isoja peukkuja pystyssä että pääset kouluun!<3 Ja keikoilla ja leffassa mäkin haluaisin käydä useammin :) Leffassa toki tulee käytyä nykyäänkin kiitettävän paljon, mutta tykkään siitä niin kovin ettei lisäkerratkaan haittaa :D Ja keikat myös, onneksi on jo kesälle varattuna kahdet liput niille Edin keikoille haha😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli ❤️ Jos vaan asuisin vähän lähempänä leffateattereita niin varmasti kävisin enemmän! 🙈 Joo Ediä kyllä mäkin odotan 😍

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan