Slider

Porvoon joulumarkkinoilla

sunnuntai 17. joulukuuta 2017


Olen jo vuosien ajan suunnitellut suuntaavani Porvooseen joko joulumarkkinoille tai kesäpäivää viettämään, mutta koskaan ei ole muka ollut aikaa tai seuraa tai kulkuneuvoa, tai sitten suunnitelma on yksinkertaisesti unohtunut. Olin kuitenkin hyvin iloinen, kun ystäväni pyysi minua lähtemään hänen kanssaan Porvoon joulumarkkinoille, jotka sattuivat vielä hyvin omalle vapaapäivälleni. Tämä oli tosiaan itselleni ensimmäinen kerta Porvoossa konsanaan. Kaupunki oli mielestäni aivan ihana. Vanhassa Porvoossa oli sitä juuri oikeaa vanhan ajan tunnelmaa. Porvoossa oli samaan aikaan kahdet joulumarkkinat, toiset vanhassa Porvoossa ja toiset Porvoon taidetehtaalla. Mielestäni taidetehtaan valikoima oli hiukan parempi, vaikka ostoksia en juuri tehnyt. Muutaman käsintehdyn konvehdin ostin ja Niipperin teesihtejä. Kerettiin myös muutamassa Porvoon putiikissa pyörähtämään ja yhdestä antiikki-liikkeestä ostin kauniin rintaneulan, joka varmasti päätyy vielä bloginkin puolelle. Tärkeintä markkinoissa ei minulle kuitenkaan ole se valikoima vaan tunnelma. 

Markkinoiden jälkeen mentiin Zum Biespiel nimiseen ravintolaan syömään. Tilattiin molemmat sama burgeri, joka oli ehkä yks parhaita mitä oon Suomessa syönyt. Vaikka ruoka olikin erinomaista, niin siellä ravintolassa olisin toivonut asiakkailta vähän enempi sitä joulun tunnelmaa. Itse tultiin ravintolaan juuri ennen sitä suurta ihmisryntäystä, niin ei jouduttu pöytää viittä minuuttia enempi odottelemaan. Oli kuitenkin turhauttavaa katsella, kun jokainen ravintolan pöydistä oli täynnä, mutta vain puolilla tuoleista oli istujia. Loput tuolit oli varattu takeille ja laukuille, jotka olisi yhtä hyvin ripustaa oman tuolin selkänojalle tai naulakkoon. Seurattiin esimerkiksi yhtä pariskuntaa, joka istui neljän hengen pöytään. He asettivat takkinsa ylimääräisten takkien selkänojille, juuri kun olimme tulossa kysymään jos saisimme istua samaan pöytään heidän kanssaan. Kehonkieli kertoi tilanteessa tarpeeksi ja vetäydyimme etsimään pöytää muualta. Pääsimme istumaan juuri neljältä, kun markkinat päättyivät ja jono kassalta kulki ovelle asti. Toinen pariskunnasta huomasi naulakon heidän vieressään ja tarjoutui laittamaan takit naulakkoon. Pariskunnan toinen puolisko puolestaan vilkaisi jonoa ovella ja tuimasti kielsi siirtämästä takkeja. Onko tässä sitä joulumieltä ja jakamisen iloa? Kyllä sitä nyt tyhjemmässä ravintolassa tai kahvilassa voi niitä tyhjiä tuoleja käyttää, mutta silloin kun jono on monta metriä pitkä, niin olisi kiva jos me kaikki opittais ne pöytämme jakamaan. Itse en ymmärrä mitä niin kauhean vaarallista siinä on, että joku tulee samaan pöytään syömään? Vaikka ihmisten asenteilta olisin tosiaan enempi toivonut, niin muuten oli todella tyytyväinen Porvooseen.

Oottekos te käyneet joulumarkkinoilla tänä jouluna?
Mitkä ovat teistä parhaat joulumarkkinat?

12 kommenttia:

 1. Oi kivoja kuvia!:) ite oon käyny porvoossa vaan kesällä, ihana ois kyllä joulun alla käydä myös:) ja uskomatonta tuo tuolien varaaminen ravintolassa tai edes varaaminen vaan että pitää takki siinä huvin vuoksi ruuhkassa, hohoijaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Tää oli mun eka kerta Porvoossa, mutta ehdottomasti täytyy päästä sinne kesälläkin tutkiskelemaan paikkoja :) Joo tuo oli kyllä tympeetä, kun jonoa oli ulos asti 🙄

   Poista
 2. Haha apua, perus suomalaiset:'D Joo-o hieman alkoi kyllä ärsyttää kun luki tätä tekstiä, ei kovin ystävällistä käytöstä, mutta ihan oikeesti aikalailla suomalaista tuollainen valitettavasti.
  Mutta hei, aivan ihana markkinatunnelma näissä kuvissa <3 Mä en edelleenkään käsitä miksi en käy markkinoilla:D Okei yleensä markkina aikoihin oon duunissa kun niitä kotikaupungissa on... Paitsi Kansainväliset suurmarkkinat loppukesästä täytyy aina kokea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mullekin tuli vähän semmonen, että perus suomalainen meininki taas 🙄 Mä tykkään markkinatunnelmasta tosi paljon, mutta pitäis kyllä itsekin käydä markkinoilla useammin! Toi on kyllä hankalaa, jos kaikki markkinat sattuu aina just sillon kun on töissä!

   Poista
 3. Todella nättejä kuvia! <3 Porvoo on muutenkin ihana kaupunki ja joulun alla siellä olisi kiva päästä käymään :) Törkeitä ihmisiä kyllä ravintolassa :D Vaikka itsekkin kyllä tykkään syödä ihan omalla porukalla, mutta kyllä toisille tilaa antaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ❤ Itse tahtoisin kovasti päästä Porvooseen myös kesällä käymään! Itsekin tykkään syödä omassa rauhassa jos tilaa siihen on, mutta nyt kun markkinat juuri päättyivät ja kaikki vierailijat tahtoisivat syömään niihin pariin ravintolaan, niin kyllä siinä vaiheessa voi mun mielestäni tinkiä omasta tilasta. Eri juttu jos ravintoloita olisi jokaisessa nurkassa, mutta nytkin jonoa tosiaan riitti jo portaita pitkin pihalle, niin sillon tosiaan tulis jokaisen joustaa 😅

   Poista
 4. Porvoo on kyllä aivan hurmaava kaupunki <3

  VastaaPoista
 5. Porvoo näyttää niin ihanalta ja symppikseltä! En oo itse koskaan käynyt mutta haluaisin kovasti :) ja joo, suomalaiset on just tuollaisia...🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tämä oli eka vierailu, mutta ei varmasti viimeinen! Joo alko kyllä hiukan tuo tyympimään 🙄

   Poista
 6. Ahaha, naurattaa ihan se pariskunta, josta puhut! Muistan tilanteen vieläkin niin elävästi😂😂 suomalaiset... Mutta totta puhut, ne burgerit oli taivaallisia! Vesi kielellä muistelen😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! 😅😂 Täytyy lähteä uudestaan Porvooseen ihan vaan burgereita varten 😍

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan