Slider

Marjainen marenkikakku

sunnuntai 27. elokuuta 2017



Tässäpä kaikille yksinkertainen ja helppo jälkiruoka, joka sopii juurikin tähän vuodenaikaan. Marenkikakussa eniten aikaa menee uunissa paistamiseen, mutta marengin voi valmistaa jo ennen tarjoilupäivää, kunhan levyt säilyttää kuivassa paikassa huoneenlämmössä. Jossain ohjeissa neuvotaan säilyttämään marenki esimerkiksi muovipussissa. Tämä ohje on kolmelle "keskikokoiselle" levylle, mutta itse sanoisin näitä kyllä pieniksi. Nopeasti tämä upposi viidelle hengelle.

Tarvitset:

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl hienoa sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoa (itse olen korvannut tämän perunajauholla)
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

Täyte:

n. 700 g marjoja
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
2 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

1. Erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan, keltuaista ei saa tulla mukaan seokseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Suosittelen käyttämään metallista tai lasistakulhoa. Lisää sokeri hiljalleen joukkoon, vatkaten koko ajan. 
2. Lisää meissitärkkelys- tai perunajauho, vaniljasokeri sekä sitruunamehu vasta kun seos on kiiltävää. Vaahdon tulee olla kovaa ja sen jäykkyyttä voi kokeilla vaikka kääntämällä kulhon ylösalaisin.
3. Muotoile seoksesta kolme levyä ja paista sadassa asteessa uunin keskitasolle ja paista noin 1,5 tuntia. Itse olen yrittänyt paistaa marenkilevyjä kiertoilmalla, mutta silloin yleensä vain päälimmäinen levy on paistunut kunnolla. Itse siis varmuuden varalta paistaisin kaikki levyt erikseen,  mikäli ne eivät mahdu samalle pellille. 
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kaikki muu paitsi marjat.
5. Marenkilevyjen jäähdyttyä levitä kermatäytettä sekä mieleisiäsi marjoja joka kerroksen väliin sekä päälimmäisen kerroksen päälle. Itse käytin vadelmia ja viinimarjoja, super herkullista siitä tuli!
TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

10 kommenttia:

  1. Siis aivan sikahyvän näköinen kakku *_* Mulla marenkien kans käy tosi usein sillein että ne lässähtää/jää raaoiks, pitäs ehkä kokeilla uudelleen täs jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! Tän kakun kanssa parasta on se, että jos marenki menee pieleen niin sen voi vaan tarjoilla kaiken laittaa sekasin kulhossa ja tarjoilla semmosenaan :)

      Poista
  2. Nam näyttää superhyvältä ja lähtee takuulla jossain vaiheessa kyllä testiin! :)

    VastaaPoista
  3. Nää sun kakkuohjeet mä tallennan aina! Tääkin vaikuttaa niin hyvältä! <3

    VastaaPoista
  4. Ihanan pirteän näköinen kakku!😍😍

    VastaaPoista
  5. oi miten hyvältä näyttää!! Mä aina ihastelen muiden tekemiä kaikkee ku oon ite ihan käsi leipomisen kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos! Tää on kuule niin helppoa että varmasti onnistuu kaikilta!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan