Slider

6 X Lemppari MAC-huulipunat

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Suosikki huulipunat MAC

Ensimmäisen MACin huulipunani ostin matkallani Irlantiin vuonna 2013. Viiden vuoden aikana on huulipunia kerääntynyt muutama lisää ja tällä kertaa esittelyssä ovatkin mun omat lempparini. Yleisesti MACin huulipunat kuuluvat mun suosikkeihini, sillä niissä riittää pigmenttiä ja väri pysyy huulilla pitkään, eikä myöskään leviä huulien ulkopuolille. Kaikki suosikkini ovat mattapunia, sillä matat ovat yleisesti mun suosikkeja, vaikka pari muutakin löytyy. MAC tekee ehkä parhaita mattapintaisia huulipunia, sillä ne todella ovat mattoja. Jonkin verran ne huulia kuivattavat, mutta eivät tavattomasti. Lisäksi mainitsin joka kohdassa mitä MACin huultenrajauskynää tyypillisesti käytän kunkin punan kanssa. Rajauskyniksi ehdottomat suosikit ovat Soar ja Whirl, sillä ne menevät lähes kaikkien huulipunien kanssa.

Suosikki huulipunat MAC Russian Red
RUSSIAN RED

Tässä on se paholainen, josta kaikki alkoi. Olin pitkään miettinyt MACin huulipunan ostamista, sillä olin kuullut niistä niin paljon hyvää. Tartuin sitten tähän hyvin klassiseen ja vahvaan punaisen sävyyn Dublinissa useammankin kerran, sillä sitä oli monta kappaletta testereissä. Kolmannen kerran jälkeen ajattelin, että kyllä tämän on sitten pakko olla se "the lipstick" kerta sen kolme kertaa sokkona valitsin. Tämä onkin yhä mun suosikki, mikäli tahdon tehdä klassisen red lip meikin. Väri on hyvin kestävä ja pysyy paikoillaan, mikä on näin tummassa huulipunassa erittäin tärkeää.  Tämä on mielestäni täydellinen punaisen sävy, sillä se ihan totta on niin punainen. Osa punaisista taittaa niin paljon oranssiin tai violettiin, mutta tämä on ehkä punaisin punainen mitä voi kuvitella. Kädelläni sävy näyttää hitusen vaaleammalta kuin huulillani. Jos etsii täydellistä punaista huulipunaa, niin suosittelen kokeilemaan tätä.

Rajauskynä: Brick tai He Said, She Said

Suosikki huulipunat MAC Velvet Teddy
VELVET TEDDY

Tietojeni mukaan Velvet Teddy oli ainakin jossain vaiheessa myös Kylie Jennerin suosima huulipuna, ja siksi yksi niitä MACin tunntetuimpia sävyjä. Ainakin jossain vaiheessa tämä sävy oli tyypillisesti aina loppu stockkalta. Tämä on mielestäni mukavan monikäyttöinen huulipuna, sillä jos vaan taputtelen sävyä huulilleni, on lopputulos aika nudehtava. Jos puolestaan laitan tätä kunnolla huulilleni, mahdollisesti pari kerrosta, niin huulipuna alkaa muistuttamaan jo aika ruskeaa sävyä. Vähän tummemmalle iholle kyseessä  on varmaankin aika tyypillinen nude, mutta minun vaalealla ihollani sävy on tosiaan lähes ruskea. Tykkään käyttää tätä syksyisin, mutta en tyypillisesti niin paljoa kesällä. Velvet Teddy on sikäli erikoinen sävy, että joillain olen nähnyt sen taittavan lähes vaaleanpunaiseen nudeen, mutta minun huulillani tai minun ihoani vasten mitään vaaleanpunaista ei ole havaittavissa, vaan sävy on aika vahvasti ruskea. Pohjasävyksi sanoisin enemmänkin jonkinlaisen tummanpunaisen, kuin vaaleanpunaisen.

Rajauskynä: Whirl, Soar tai Stripdown

Suosikki huulipunat MAC Kinda Sexy
KINDA SEXY

Tätä onkin hyvä verrata tuohon Velvet Teddyyn. Molemmat ovat aika nudeja sävyjä, jotka helposti hylsyissään näyttävät aika samankaltaisilta. Todellisuudessa sävyt ovat kuitenkin melko erilaiset. Kinda Sexy on Velvet Teddya melko paljon vaaleampi, mutta ehkä merkittävin ero on niiden pohjasävy. Tai ainakin se miten, niiden pohjasävyt tulee esiin. Voin puhua vain omasta kokemuksestani, sillä huulipunat näyttävät aina jokaisella erilaiselta. itse hämmennyin suuresti sitä, kuinka vaaleanpunaiselta Velvet Teddyn pohja osassa googlen kuvia näytti. Minulla tuo Teddy on tosiaan melko ruskea, kun taas Kinda Sexy taittuu aika paljolti oranssiin minun huulillani. Se on yhä nude, mutta melko lämmin ja hiukan oranssihtava. Tätä sävyä tyypillisesti käytän, mikäli haluan nuden huulipunan. Jos se tuntu liian oranssilta, niin taputtelen siihen hitusen jotain punaisempaa päälle, kuten Mehr-huulipunaa.

Rajauskynät: Stripdown, Soar tai Whirl

Suosikki huulipunat MAC Mehr
MEHR

Tämä on sitten se kaikista suosikeistani ykkönen. Mulla on todellisuudessa erittäin vaaleat huulet, kuten esimerkiksi näistä kuvista näkyy. Talvisin mun huulet ihan todella sinertää aika helposti. Mun ongelmana on siis aina se, että etenkin kuvissa mun huulet vaan sulautuvat mun kasvoihin, joten huulipuna tai kuvanmuokkaus on kutsuttava apuun. Tämä on siis se huulipuna, jota tulee käytettyä eniten. Toisinaan levitän sitä ihan kunnolla ja käytän rajauskynää sun muuta, mutta aika tyypillisesti otan tätä sormenpäähän ja levitän sormella huulille, saadakseni luonnollisemman lopputuloksen. Mun huulet näyttävät ehkä jopa luonnollisemmilta tämän huulipunan kanssa, kuin ilman sitä. Ihan päivittäin en huulipunaa käytä, etenkään talvella, etteivät huuleni kuivuisi. Jos kuitenkin tulee lähdettyä Helsinkiin tai vaikka reissuun ilman tätä, niin sitten on kyllä jo huonompi juttu. Myös siskoni osti tämän huulipunan sitä kokeiltuaan ja unohdin tämän joskus äidiltä lainaamaani laukkuun, joten hänkin tykästyi tähän. Tämä on erittäin hyvä peruspuna, jolla saa tosiaan kerrostettuna selkeästi väriä ja mattapintaisen efektin, mutta kevyesti taputeltuna myös erittäin luonnollisen ja terveen punan.

Rajauskynät: Soar tai Whirl

Suosikki huulipunat MAC Please Me
PLEASE ME

Tämä taitaa olla uusin lisä MACin huulipuniini. Kyseessä on kuitenkin puna, josta tuli nopeasti yksi lemppareistani. Tämä taitaa olla mun käytetyin sävy tuon Mehrin jälkeen ja nämä tulevatkin aikalailla samasta sävyperheestä. Mehrin pohjasävy on aikalailla sellainen "mauve" ja tässä pohjasävy on ehkä enempi dusty rose. Please me on sävyltään vaaleampi ja pari astetta lämpimämpi kuin Mehr, mutta niissä on sitä samaa dusty rose/mauve pohjasävyä. Tätä käytän paljon arkena ja varsinkin nyt kun kevät ja kesä tuo taas mukanaan vähän vaaleampia asuja, niin niihin tämä käy mainiosti.

Koska en ole käyttänyt näitä sanoja tässä tarpeeksi, niin sanotaan vielä kerran, että dusty rose ja mauve ovat sellaisia sävyjä, jotka ovat viimeaikoina viehättäneet minua huulipunissa kovasti. Seuraavaksi olenkin suunnitellut kokeilevani sävyä Faux, joka ainakin googlesta löytyneiden kuvien perusteella pitäisi olla ikäänkuin jotain Mehrin ja Please Me:n väliltä. Toinen MAC sävy joka myöskin kiinnostaa on Brave, jonka pitäisi olla myös aika saman tyyppinen.

Rajauskynät: In anticipation tai Soar

Suosikki huulipunat MAC Candy yum yum
CANDY YUM YUM

Halusin heittää tähän postaukseen mukaan myös jotain hiukan erilaista, joten tässä on mun lemppari "hauska" huulipuna. Eli jos haluan huulipunalta jotain muuta, kuin perus nuden tai aika luonnollisen punaisen, niin silloin tämä on valintani. Candy Yum Yum on todella kuin karkkia, sillä se on niin ihanan kirkkaan pinkki! Pohjasävy tässä huulipunassa on aika kylmä ja sininen, joten tämä pinkki taittaa hitusen violettiin, mutta on kuitenkin selkeästi pinkki sävyltään. Talvella tähän tulee harvoin tartuttua, mutta keväällä ja kesällä tämä piristää ilmettä kivasti.

Rajauskynä: Candy Yum Yum

Mitkä ovat teidän lemppari huulipunanne MACilta tai muulta merkiltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan