Slider

Vertailussa iPhone 8+ ja 5S kamerat

keskiviikko 15. marraskuuta 2017
iPhone 5S:säni palveli minua pitkään ja uskollisesti, mutta nyt sen korvasi uusi tulokas iPhone 8+. Uutta puhelinta etsiessäni tiesin pysyväni Apple-perheessä. Vertailin muutamia malleja ja päädyin tähän. Tärkeimpinä ominaisuuksina pidin suurta muistia ja hyvää kameraa. Tässä siis teille muutama kuva, joissa pääsette vähän vertailemaan näiden kahden eroja. Vasemmalla on aina iPhone 8+ ja oikealla 5S. Kaikki kuvat ovat editoimattomia, enkä myöskään näytöllä käyttänyt mitään säätimiä tai erikoisempia tarkennuksia.
Teknisiä tietoja halavalle 5S-mallissa megapikseleitä oli 8 ja aukko oli f /2.2. Sen sijaan 8+ -mallissa pikseleitä löytyy 12 niin lajakuva- kuin telekamerassakin. Laajakuvakamerassa aukko on f / 1.8 ja telekamerassa f / 2.8. Uudesta mallista löytyy myös kaikenlaisia hienouksia, joita ei aikaisemmassa ollut. Näitä ovat esimerkiksi muotokuvatila, live-tila, optinen kuvanvakain, parannettu sävyjentoisto ja monet muut uutuudet sekä parannukset. Näihin voi kukin tahtonsa mukaan tutustua paremmin Applen sivuilta.
Oon ollut todella tyytyväinen tähän uuteen puhelimeen ja sen kameraan. Moni ystävänikin on jo  huomannut suuren eron aikaisempiin kuviin. Uuden puhelimen kuvat ovat ensinnäkin huomattavasti tarkempia. Näistä kuvista tämän huomaa erityisesti tuosta ensimmäisestä kuvasta niin hyvin. Puhelinta on siis pidetty aivan samassa kohdassa kuvan ottamiseen Jopa maton "karvat" erottuvat sekä ei ehkä parhain juttu, mutta liat myös. Kyseessä on eteisen matto, joten siitä tepastellaan aika useaan myös kenkäsiltään vaikka avaimia hakemaan. Tuosta ensimmäisestä kuvasta pystyin myös spottaamaan pari hiusta tai muuta karvaa, joita oikeanpuolimmaisesta kuvasta erota.
Selfie-kamerassa on myös huomattava ero. En tiedä onko tuossa vitosessa voinut vielä jotain likaa olla, sillä tätä katsoessani tuli ihan sellainen "oliko se nyt noin huono?". Huomattavasti epätarkempi se kuitenkin on ja värit ovat myös heikommat. Vaikka selfie-kamera voisi uudessakin olla aina parempi, niin onhan se nyt huomattava parannus tuohon rakeiseen vitoseen. Tiedättekö sen fiiliksen, kun ootte tyytyväisiä, kun ette paremmasta tiedä. Nyt katson tätä vitosella otettua kuvaa ihan kauhun vallassa, sillä niin epätarkka ja pikselöitynyt se on. Napsin nämä kuvat äkkiä aamulla ennen töihin lähtöä, joten ihan hehkeimmilläni en niissä ole. Otsatukkanikin on aivan ylikasvanut mallistaan, mutta onneks ens viikolla pitäis taas keritä kampaajalle.
Kukkakuvassa puolestaan terälehdet ovat tarkemmat ja myös tausta on tarkempi. Tietysti epätarkka tausta voi olla nätti efekti, mutta ongelma on, jos kamera ei pysty tarpeeksi eri pintoihin tarkentamaan. Näitä kuvia alkuperäiseen malliin verratessani, on 8+ onnistunut alkuperäiset värit ja sävyjen vaihtelut paremmin säilyttämään.
En tiedä miksi tuosta pihalla otetusta kuvasta tuli vitosessa näin tumma. Ja kyllä, meillä on pihallamme muumitalo. Nyt on vaan se rumin aika vuodesta taas, kun kaikki vihreä on kuollut ja lumi on vielä poissa. Näitä kuvia on tuon valotuksen takia hiukan huonompi vertailla, mutta esimerkiksi tuota maalipintaa tutkiessa niin erottaa kasista paremmin nuo lankkujen rajat, kun taas vitosessa ne sekoittuvat yhdeksi siniseksi sutuksi. Myös suihkulähteen vasemmassa alanurkassa oleva jään vaaleampi kohta erottuu 8+ kamerassa selkeästi kun taas vanhemmassa kamerassa se näyttää vain pikse-sotkulta. Näissä kuvissa on muuten molemmissa käytetty hiukan zoomia.
Sitten vielä jäljellä hämärässä huoneessa otettu kuva. Kasia on kai erityisesti kehuttu hämärässä otetuista kuvista, eikä syittä. Vaikka kyllä joo, ainahan kamera voisi olla parempi, mutta tämä on kuitenkin kännykkäkamera. Etenkin isot valkoiset pinnat kuten seinä tai tyynyn kukka ovat paljon rakeisempia tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa ja reunat selkeämpiä.
Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen puhelimen kameraan sekä muihin ominaisuuksiin! Mulla on mahdollisesti myös perjantain asukuviin tulossa pientä vertailua tämän kännykän ja Olympus E-PL7:n välillä. Saas nähdä mitä tuleman pitää!

Suositteko te kännykkää vai kameraa kuvien ottamiseen?
Millaisia välineitä teillä on käytössänne?

14 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Tässä näkee selvästi eron mallien välillä :) Itse kuvaan päivittäin arkea kännykällä! Aina ei vain jaksa kantaa järkkäriä mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! :) Sama juttu, sen takia kameran taso olikin mulle tärkeä ominaisuus!

   Poista
 2. Selvä ero! Mahtava postaus!:) Paljon otan puhelimella kuvia, muta blogikuvat kuvaan kameralla!:)

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmin! :) Sama juttu! Puhelin kulkee aina kätevästi mukana, mutta kameralla saa yleensä aina parhaimmat kuvat :)

   Poista
 3. Oho, kylläpä niissä on eroa! Mä oon tullut jotenkin superlaiskaksi ottamaan kuvia yhtään millään, mutta tällä hetkellä suurimmaksi osaksi otan kaikki kuvat kännykällä. Kännykkä on aina menossa mukana ja kamera on "niin iso", että sitä ei meinaa jaksaa kantaa aina mukana :D Tää oli kivan erilainen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä on! Tuo on totta, kännykkä kulkee aina kätevästi mukana. Vaikka ostinkin viime vuonna mun olympuksen "pieneksi" kameraksi, niin ei sekään mun kaikkiin laukkuihin mahdu. Sittten turhauttaa kantaa sitä kädessä tai olalla, joten toisinaan se jää sen tähden kotiin. Kiitos Sofia, hauska kuulla!

   Poista
 4. Oho, ompa kyllä todellakin eroa!!:D Kasilla saa varmasti välillä hyviä kuvia blogiinkin, jos kamera ei aina satu olemaan matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on tosi suuri ero! Ja ihan varmasti, tässä on kyllä tosi hyvä kuvanlaatu :)

   Poista
 5. Kyllä tuon eron tosiaan huomaa :) Mä oon ollut ihan tyytyväinen mun iPhone 6s:n kameraan. Välillä otan Instaan kuvia puhelimella, mutta blogiin vain ja ainoastaan kameran kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun äidillä on 6s ja toisinaan jos oltiin vaikka kahviloissa, niin lainasin sitä, sillä siinä on kans parempi kamera kuin tuossa mun vanhassa! Tuolla vanhalla kännykällä en olisi blogikuvia ottanut muihin kuin kännykkäkuvat postaukseen, mutta tätä voisin jopa hätätapauksessa ehkä käyttää blogikuviinkin!

   Poista
 6. Uuu, aivan älytön ero! :o Musta tuntuu että tuossa vanhemmassa ompussa on parempi kamera kuin tässä mun nykyisessä Huaweissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Siis tätä en yhtään ihmettelis, sillä applen puhelimissa on musta paremmat kamerat kuin missään muissa! 🙈

   Poista
 7. On kyllä ihan huima ero näissä!! En olisi todellakaan odottanut mitään noin suurta eroa :D Sneekpeakien vuoksi ootan innolla ja kannatan ehdottomasti vertailua myös iPhonen ja Olympuksen välillä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin valitsin mun puhelimen sen kameran perusteella, mutta se oli silti niin paljon parempi kuin mitä olin osannut odottaa! 😄 Kiitos! Sitä on tulossa heti kunhan saan nää mun tekniset ongelmat ratkottua 🙄

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan