Slider

A-Ö lemppari tv-sarjat osa 2

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Alottelin viikko sitten uuden sarjan, jossa esittelen lemppari tv-sarjojani. Tänään oli suunnitteilla eräs toinen postaus, mutta kiireessä en sitä kerennyt toteuttamaan. Niinpä tv-sarjoilla jatketaan tänäkin sunnuntaina. Tällä kertaa mukana on myös pari sarjaa, joita esittelin jo aikaisemmin kesällä kirjoittamassani postauksessa. Niistä en rupea uudestaan kirjoittelemaan, vaan ne kaikki löytyvät täältä. Aakkosten ensimmäinen osa puolestaan löytyy täältä. Ja hei, loin blogilleni facebook-sivut! Niiden kautta pysytte aina kärryillä siitä, mitä blogin puolella tapahtuu. Tykätkää blogistani facebookissa tästä.

 F 

Foylen Sota

Foylen sodasta kirjoittelinkin jo kesällä, eli siitä pääsette lukemaan klikkaamalla tästä. Samassa postauksessa kirjoittelin myös Full House sarjasta, joka on yksi niitä harvoja komediasarjoja, joista tykkään.

 G Grantchester

Grantchesterissä on samankaltaista tunnelmaa kuin Foylen sodassa tai nuoressa Morsessa. Sarja sijoittuu 50-luvulle ja päähenkilönä sarjassa seurataan pappina työskentelevää Sidney Chambersia. Sarjan alussa Chambers on vakuuttunut ettei itsemurhaksi todettu kuolemantapaus itsemurha ollut ja hän alkaa itse tutkimaan tapausta häiriten erityisesti Inspector Geordie Keatingin työtä. Sidney Chambers on nuori ja alkoholisoitunut pastori, joka kantaa harteillaan toisen maailmansodan traumoja. Pastorina Sidney saa kuitenkin monet avautumaan hänelle poliisia herkemmin ja hän pyrkii myös ymmärtämään ihmisiä paremmin. Sarjan edetessä Chambersin ja Keatingin molemminpuoleinen kunnioitus kasvaa ystävyydeksi ja yhdessä he jatkavat rikosten selvittelyä. Rikosten lisäksi sarjassa seurataan hahmojen henkilökohtaista elämää. Sidneyllä on omat sydämenhuolensa, alkoholiongelma, sekä riidat taloudenhoitajansa kanssa. Geordiella puolestaan ei aina suju kotona ihan yhtä rauhallisesti. Tämä kaikki tapahtuu onnistuneessa 50-luvun tunnelmassa ja mukaan sekoittamaan pakkaa lisätään vielä esimerkiksi tummaihoisia, homoseksuaaleja ja saksalaisia hahmoja. Sarja on pyörinyt YLE:llä ja sen kolmas tuotantokausi on tulossa ensi vuonna, eli YLE:n voisi kuvitella sarjan uusivan ensi vuoden aikana.

Katso myös: Gillmore Girls, Gossip Girl

 H 


Heartbeat

Jos katsot kaikki sarjat aina liian nopeasti, niin tässä olisikin vähän enemmän katsottavaa. Heartbeat eli Sydämen asialla sarjaa on nimittäin tuotettu 18 tuotantokautta ja jaksoja on kokonaisuudessaan 372. Pituudeltaan jaksot ovat noin 50 minuuttia, eli koko sarjaan voi upottaa 18 600 minuuttia eli 310 tuntia. Itsehän olen nähnyt sarjan kokonaan ainakin kahdesti tai kolmesti ja osia siitä sitäkin enemmän. Kyseessä on 60-luvulle sijoittuva sarja, jossa seurataan kuvitteellisen Ashfordlyn kaupungin ja Aidensfieldin kylän elämää. Keskiössä on Ashfordlyn poliisiasema ja sarjan päähenkilönä toimii Aidensfieldin kyläpoliisi. Poliisi ei tosin pysy samana läpi 18 tuotantokauden vaan sarjassa ehditään seurata muistaakseni viiden eri kyläpoliisin elämää. Ensimmäinen kausi käsittelee paljolti kyläposiili Nick Rowanin ja hänen vaimonsa Katen suhdetta, mutta ensimmäisen kauden jälkeen fokus siirtyy enempi poliisiasemalle sekä kylään. Kyseessä on kevyt iltapäiväsarja, eli rikokset tai ohjelman sävy ei ole kovin synkkä tai vakava. Kyläpoliiseilla on myös lähes aina suhde johonkin terveydenhuollon henkilöön, kuten terveyssisareen tai tohtoriin. Rikosten lisäksi sarjassa siis seurataan myös kyläläisten suhdekiemuroita ja muuta elämää. Kylän pubi onkin yksi sarjan keskeisimpiä tapahtumapaikkoja ja siellä aina hierotaan kauppoja tai levitetään huhuja. Vaikka kyse on kuvitteellisesta kylästä, niin tuo pubi on oikeasti olemassa ja sinne olisi tarkoitus vielä joskus matkata.

 I Isot ja pienet

Olen aiemmin todennut harvoin pitäväni komediasarjoista. Full House on yksi niitä harvoja joista olen tykännyt, mutta mun aivan suosikkini on kyllä Isot ja pienet eli Outnumbered. Kyseessä on brittiläinen perhekomedia, jossa seurataan keskiluokkaisen Brockmannin perheen elämää länsi-Lontoossa. Perheeseen kuuluu historianopettajana toimiva isä Pete, osa-aikaisena sihteerinä toimiva äiti Sue ja lapset Jake, Ben sekä Karen. Jake on lapsista vanhin ja tehty murrosikäisistä hormooneista sekä sarkastisista kommenteista. Vanhimpana lapsena hän on aina ensimmäisenä tekemässä ja kokemassa asioita, aiheuttaen usein stressiä vanhemmille. Toinen poika Ben on puolestaan lapseksi  valtavan kokoinen, hyperaktiivinen ja aina utelias tietämään lisää kaikesta. Nuorimmainen Karen on myöskin aina kyselemässä liikaa kysymyksiä ja kritisoimassa kaikkea. Hän myös pitää itseään yleisesti kaikkia parempana. Sarjan vahvuus on sen aitoudessa. Isot ja pienet erottuu muista siten, että   se ei perustu suoraan käsikirjoitukseen vaan kyseessä on puoliksi improvisoitu sarja. Sarjan ohjaajat tahtoivat saada sarjaan aidon perheen tuntua ja niin etenkin lapsinäyttelijöiden vuorosanat ja toimet ovat improvisoituja, samoin kuin vanhempien reaktiot näihin. Lapsethan sanovat ja tekevät mitä oudoimpia asioita, ja se välittyy sarjasta aidosti. Sarjan arkipäiväiset tapahtumat ovat kaikille tuttuja, ja sen aito huumori hulvatonta. Tämä on semmoinen komedia, jota jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan, eivätkä sen vitsit käy tylsiksi.

 J Jane Austen's Pride & Prejudice (1995)

Haha, huijasin hiukan ja iskin tuohon alkuun tuon Jane Austen's sillä en saanut päähäni yhtään J-kirjaimella alkavaa tv-sarjaa. Ylpeys ja ennakkoluulo perustuu ehkä Austenin tunnetuimpaan klassikkoon kertoen tarinaa Mr. Darcysta ja Elizabeth Bennetistä. Ensivaikutelma Mr. Darcysta on, että hän on ylpeä snobi, joka ei ikipäivänä voisi Elizabethiä viehättää. Elizabeth tai Lizzy kuten häntä kutsutaan on viidestä sisaresta toiseksi vanhin. Sarjassa ja kirjassa keskiössä on Bennetin perheen elämä 1800-luvun alussa. Perheen tyttäret eivät voi periä, eli heidän äitinsä yrittää pakonomaisesti heitä naittamaan, etteivät he jäisi tyhjänpäälle isän kuoltua. Avioliiton ja rakkauden lisäksi tarinan teemoja ovat vauraus ja luokka sekä itsetietoisuus ja itsensä kehittäminen. Aiemmassa osassa puhuin jo Jane Austenin Emmasta, joka on myös yksi suosikki adaptioitani. Emma, sekä P&P vuosien 1995 ja 2005 adaptiot muodostavatkin suosikkieni TOP kolmosen. Kuusiosaisena sarjana tämä BBC:n tuottama adaptio pystyy seuraamaan alkuperäistä tarinaa tarkemmin ja myös puvustukseen sekä muihin yksityiskohtiin on panostettu huomattavasti. Ehdoton klassikko, joka kaikkien tulisi katsoa.

 K 

The Keepers

Tästä sarjasta kirjoittelin myös tuolla kesän postauksessa. Jos kaipaatte linkkiä vielä kolmannen kerran samassa postauksessa, niin linkki on teille tässä.

Katso myös: Kampen om Tungtvannet

 L Larkrise to Candleford

Larkrise to Candleford on edellisessä osassa esitellyn Call the Midwifen kaltaisesti muistelmiin perustuva tv-sarja. Larkrise on Englannin Oxfordshiressä sijaitseva pieni kylä, joka sijaitsee rikkaamman Candleford nimisen markkinakaupungin kupeessa. Sarja sijoittuu 1800-luvun lopulle ja sen maailmassa kuljetaan Larkisen ja Candlefordin välillä. Kaksi sarjan selkeintä päähenkilöä on Candlefordin postitoimistoa pitävä Dorcas Lane, moderni ja itsenäinen nainen tuona aikana ja Laura Timmins, Dorcasin siskontytär. Laura Timmins on myös sarjan kertoja ja alkuperäinen tarina perustuu hänen (oikeasti Flora Timms) päiväkirjoihin. Lauran perhe asuu köyhemmässä Larkrisen kylässä, mutta hänen tätinsä antaa hänelle mahdollisuuden tulla postitoimistoon töihin ja muuttaa Candlefordiin asumaan. Sarjassa seurataankin varakkaamman pikkukaupungin sekä köyhän maanviljelyllä elävän kylän rinnakkaiseloa. Molemmat paikat ovat täynnä omalaatuisia ihmisiä ja hahmot kuljettavat sarjaa eteenpäin. Myös ajalla on pieni merkityksensä tarinankerronnassa, kun kaupunki modernisoituu kellon myötä ja huhutaan myös junaradasta. Larkrise to Candleford on kevyt ja lämminhenkinen sarja, jossa parasta ovat sen hahmot.

Oliko tällä kertaa mukana teidän lemppareita?
Vai olivatko kenties vielä teille tuntemattomia nämä kaikki?
Luithan muuten jo aakkosten ensimmäisen osan?

Tykkää blogistani myös facebookissa tästä!

6 kommenttia:

 1. Tää postaussarja on ihan super kiva idea! <3 Huomasin tästä, että tykkäät vähän tuollaisista ehkä historiallisemmista sarjoista. Kannattaa kurkata When calls the heart Netflixistä! Rakastuin siihen sarjaan ihan hulluna! :) Laitan tähän vielä linkin mun postaukseen missä kerron tosta sarjasta niin pääset siitä vähän enempi kurkkaa millainen sarjan juoni on ym!
  https://katja-johanna.blogspot.fi/2017/08/sarjasuositus-when-calls-heart.html
  Tuli vaan mieleen, että saattaisit tykätä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ☺️❤️ Joo katson tosi paljon historiaan sijoittuvia sarjoja :) Taisin tuon sun postauksen lukea kun se ilmestyi! Seurasin tuota sarjaa kun se pyöri YLE:llä viime keväänä. Se on mun mielestä ihan hauska ja kevytmielinen sarja, vaikka vähän välillä häiritsee se kuinka paljon historiallisia virheitä siinä on. Katon niin paljon BBC:n ja ITV:n huippusarjoja, että sitten tuommoiset väärät vaatteet ja muut vähän häiritsee, mutta ihan kiva hömppäsarja se on :)

   Poista
 2. Siis eikä, oon unohtanut tuon Heartbeatin olemassa olon! Heti alkoi soimaan sen tunnari päässä! :D Se on kyllä ihan yks parhaista vapaapäivän sarjoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heartbeat on niin huippu! Ja se tunnari on kyllä suuri klassikko, sitä ei saa päästä pois kun se kerran lähtee soimaan 😄

   Poista
 3. Oot onnistunut näissä(kin) kuvissa ihan älyttömän hyvin! :) Mutta ääääh nyt alkoi tehdä mieli katsoa toi Ylpeys ja ennakkoluulo! Se kuulostaa ihan sellaiselta mihin ihastun ja kovaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Elli! ❤️ Tuo Ylpeys ja ennakkoluulo on kyllä niin suuri klassikko, ehdottomasti kannattaa se kattoa!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan