Slider

5 + 1 Tyylini kulmakivet - talvi

maanantai 15. tammikuuta 2018

1. Kauluspaidat X

Ihastuin kauluspaitoihin jo vuosikausia sitten. Vaikka tyylinikin on muuttunut ja kehittynyt, niin kauluspaidat pysyvät. Kauluspaidat ovat klassisia, mutta samalla niin muuntuvaisia. Kauluspaitojen kategoriaan mahtuu nimittäin niin paljon variaatiota. Kauluksellisia paitoja löytyy kaikissa erilaisissa materiaaleissa, erilaisissa leikkauksissa, yksivärisinä tai värikkäinä, palloja, raitoja, kirjailtuja kukkia.. Kauluspaidat toimivat niin yksinään kuin muiden vaatteiden kanssa kerrostettuna. Itse käytän kauluspaitoja kaikista eniten juurikin muiden vaatteiden alla. Kerrokset saavat asut ja vaatteet näyttämään kiinnostavammilta ja enempi skarpilta. Esimerkiksi tavanomainen yksinään tylsä yksivärinen villapaita näyttää klassiselta ja tyylikkäältä kauluksien, helmojen ja hihansuiden kanssa. Itse tykkään kovasti myös yhdistää kauluspaitoja mekkojen alle, jolloin niiden käyttösesonkia pystyy pidentämään. Jotenkin mekot myös näyttävät tosi kivoilta kauluspaitojen päällä!

Lisää esimerkkejä: X

2. Flanellipaidat X

Oikeastaan kauluspaitojen alakategoria, mutta tahdoin mainita tämän erikseen. Kauluspaitakohdassa mainitsinkin, että kauluspaidat voivat esiintyä erilaisissa materiaaleissa. Mun suosima materiaali on puuvilla, joko tavallisena tyypillisenä puuvillaan, tai sitten pehmoisena flanellina. Mun vaatekaapista löytyy kasa flanellipaitoja, vaihdellen väreissä, kuoseissa ja paksuuksissa. Muutama mun flanelleista on ihan ohuita ja vähän reilumman mallisia, jotka sopivat täydellisesti vaikka vyötärölle kietaistuna. Jack Willsin flanellit (kuten kuvassa) ovat ihanan paksuja ja pehmoisia, jotka ovat täydellisiä käytettäväksi yksinään tai kerrostettuna. Willsin flanellipaidat ovat mun lemppareita käyttää matkustaessa ja myös kotona, kun tahdon tuntea oloni mukavaksi mutta toimeliaaksi. En tiedä olenko ainoa, kuka ei oikein saa asioita tehtyä jos käyttää päivät pyjamassa? Rakastan kuitenkin mukavia vaatteita kotona, joten boyfriend mallinen flanelli on täydellinen valinta.3. Poolopaidat X

Vähän kuten kauluspaitojen kaulukset, myös poolokaulukset tekevät mielestäni asusta samantien kiinnostavamman. Ja kuten kauluspaidat, myös poolopaidat tulevat kaikenlaisissa väreissä, kuvioissa, materiaaleissa ja malleissa. Parhaita ovat mielestäni neule- ja villapaidat, muta kyllä poolokaulus aina kelpaa. Ja jälleen, poolopaidat toimivat niin sellaisinaan, kuin muiden vaatteiden alla. 60-luku inspiroi mua aina vaan ja poolokaulukset ovat ehdottomasti yksi tuon vuosikymmenen tärkeimpiä elementtejä. 

Lisää esimerkkejä: X, X

4. Villapaidat X

Nämä kategoriat menevät osittain päällekkäin, eli osa poolopaidoista sopii myös villapaitoihin, mutta aina villapaidat eivät edes tarvitse tuota korkeaa kaulusta. Villapaita sinällään on aika tavanomainen vaate, mutta jälleen, villapaitojen kirjo on valtava, eli kategoriaan mahtuu vaikka mitä. Lemppareitani ovat raidalliset villapaidat, villapaidat erikoisilla leikkauksilla tai yksityiskohdilla kuten napeilla ja klassiset palmikkovillapaidat (esim. Jack Willsin Tinsbury-villapaidat) ovat parhaita preppy chic tyyliin.

Lisää esimerkkejä: X, X, X5. Jakut X

Kuten kauluspaidat, niin jakut ovat jotain mitä olen rakastanut jo pitkään. Tai oikeastaan kaikkea tästä postauksesta olen rakastanut jo pitkään, mutta kauluspaidat ja jakut ovat oikeastaan kulkeneet käsikädessä. Ihastuin kauluspaitoihin ja kakkuihin samoihin aikoihin, sillä erityisesti rakastin niiden yhdistelmää. Nykyään tyylini on kenties astetta rentoutuneempi, ja harvoin enää vedän molempia rakkaita vaatteita ylleni samaan aikaan. Jakut ovat myös saaneet vaatekaapissani vuosien varrella lisää variaatiota. Enää jakun ei tarvitse olla yksivärinen ja istuva, vaan se voi olla myös vähän yli-iso ja värikäs. Sen tähden valitsinkin tähän malliesimerkiksi yhden mun syksyn ehdottomasti käytetyimmistä vaatteista, joka on myös yksi vaatekaapin suosikki jakkujani. Jakut ovat mun mielestä vaan über tyylikkäitä, jos on vielä tyylikästä käyttää über-sanaa, joka tosin tuo mieleeni lähinnä peruskoulun. Jakku on niin perinteinen ja klassinen vaate, joka on kuitenkin niin monikäyttöinen ja jälleen esiintyy monissa muodoissa. Perinteisesti jakkuja pidetään ehkä maskuliinisina vaatteina, minkä takia niitä on mun mielestä ihanaa yhdistellä mekkoihin ja leikitellä myös jakkujen mittasuhteiden kanssa.

Lisää esimerkkejä: X

+1

RUUDUT X

Hahaha, taas tämä "en käytä niin paljon ruutua". Ruutu oli mun alkuperäisessä listassa tätä postausta varten, mutta sitten jätin sen pois, koska kaikki muut postauksessa olivat vaatteita tai elementtejä, eikä kuoseja. Sitten kuitenkin katsoin näitä postauksen kuvitukseen valittuja kuvia, sekä noita jotka linkkasin tähän vielä lisäksi. Tässä vaiheessa olisi ollut jo suuri loukkaus jättää ruudut mainitsematta tässä postauksessa. Oli se jakku, mekko, flanellipaita, hame tai hattu niin ruudut vetävät jostain syystä mua aina puoleensa. Nyt kun myönnän itselleni tämän suuren heikkouden ja tutkiskelen tyylini muutoksia vuosien takaa, niin ruutu on jotain, joka on aina ollut läsnä tyylissäni. Minä ja ruutu olemme pitäneet yhtä jo oikeastaan ala-asteelta alkaen, eikä tiemme vaikuta vielä eroavan, etenkin kun näitä kuvia katselee. Ruutu on jotain niin ajatonta ja helppoa, joka tekee vaatteista paljon kiinnostavampia kuin yksivärisyys. Kohottakaamme siis kaikki lasimme ruudulle, ja toivokaamme, ettei se koskaan poistu keskuudestamme.

Nämä elementit siis toistuvat etenkin talvella uudestaan ja uudestaan mun vaatekaapissa ja asuissa. Jos lisäisin listaan vielä +2-kohdan, olisi se mekot ja hameet. Klikkaamalla X:stä pääsette aina siihen postaukseen, mistä kuva on napattu. 

Toivottavasti tykkäsitte kovin tästä postauksesta, sillä viime viikon 5 asiaa olen oppinut pukeutumisesta -postauksen vastaanotto yllätti mut ihan täysin! Sitä luettiin ja kommentoitiin niin paljon, ja kaikki olivat tosi positiivisia kommentteja, joten olin aivan super iloinen tästä. Kiitos siis kaikille jotka tykkäsitte postauksesta! Jos ette ole sitä vielä lukeneet, niin alla siihen linkki. Linkkasin siihen myös postauksen viime keväältä kun blogiani ei vielä juuri kukaan lukenut, mutta joka saattaisi teitä kiinnostaa.

Mitkä ovat teidän vaatekaappinne kulmakivet?

4 kommenttia:

 1. Olipas hyvä ja selkeä postaus Sara!😍 Tunnistin kyllä noi kaikki elementit sun tyylistä ja se on jotenkin tosi ihailtavaa että sulla on niin selkeät kulmakivet tyyliin. Mun päällä näkyy talvella näistä sun listaamista jutuista tosi paljon kauluspaitoja, neuleita ja poolokauluksia, niillä ei vaan voi mennä vikaan!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli! ❤️ Ihana kuulla että myös tunnistit nämä mun tyylistä 😍 Nuo on kyllä semmoisia klassikkoja jotka toimii aina!

   Poista
 2. olipa kiva postaus ja tykkään kyllä sun tyylistä tosipaljon!!:) kaikki asut näyttää niin kivoilta ja sulla on aina joku kiva juju asuissa! Itse kaapaisin poolopaidan kyllä kaappiini, kauluspaidat taas on olleet semmoinen asia mitkä on pysyneet omassa vaatekaapissa jo pitkään juuri kulmakivinä, erimateriaalina ja koska ne voi yhdistellä asuissa monella eritavalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Ihana kuulla että tykkäät mun asuista 😍 Kauluspaidat on kyllä niin monikäyttöisiä, ja niitä tulee niin monennäköisinä!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan