Slider

A - Ö Lemppari tv-sarjat osa 3

perjantai 26. tammikuuta 2018

Nyt kun joulun jälkeen on taas palattu arkeen, niin palataan taas mun lemppari tv-sarjojen pariin. Varsinkin kun pakkanen paukkuu pihalla (tai sataa...), niin mikä mukavampaa kuin käpertyä ilalla viltin alle ja pistää joku mukava sarja pyörimään. Osan 1 löydätte tästä ja osan 2 täältä. Perjantaihan ei ole enää mun virallinen postauspäivä, mutta tämän postauksen syrjäytti keskiviikkona "Bloggaaminen - työtä vai pientä kirjoittelua nettiin" -postaus, jossa otin kantaa viimepäivien keskusteluun bloggaamisesta, työstä ja mainonnasta. Nyt kuitenkin taas tv-sarjojen pariin sopivasti perjantai-iltana! 

Saanko ensin kuitenkin kysyä, että miksi S-kirjaimella alkaa niin monia hyviä sarjoja? Mun oli kauhean vaikea päättää minkä otan tähän, etenkin jos en olisi huijannut näissä postauksissa käyttäen kaikenkielisiä nimiä. Muuten tässä olisi Silta, Sydämen asialla, Syrjäinen maa, Skam, Svenska hollywoodfruar sekä Stranger Things kaikki S-kirjaimen alla. Ehkä kaikki hyvät asiat vaan alkaa S-kirjaimella, kuten suklaa tai Sara V.. ;)

 M Making a Murderer

Kyseessä on vähän erilainen sarja, nimittäin Making a Murderer on Netflixin dokumenttisarja. Tämä on varmasti monille tuttu, sillä se on ollut aika kehuttu ja kohuttu. Dokumentissa seurataan Steven Averya, joka istui vankilassa 18 vuotta syytettynä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja taponyrityksestä - teoista, joita hän ei ollut todellisuudessa tehnyt. Avery vapautui vankilasta, kun DNA-testit osoittivat hänen syyttömyytensä rikokseen. Kaksi vuotta vapautumisen jälkeen Avery pidätettiin jälleen ja tällä kertaa häntä syytettiin valokuvaaja Teresa Halbachin murhasta. Dokumentissa seurataan Averyn ja hänen veljenpoikansa Steven Dasseyn, jonka myös syytetään osallistuneen Halbachin murhaan, kuulusteluja sekä oikeudenkäyntejä. Halbachin tapauksessa on todella monia kummallisuuksia ja Averyn syyllisyydestä tai syyttömyydestä voitaisiin väitellä varmasti tuntikausia. Dokumentti maalaa selkeän kuvan Averyn syyttömyydestä, mutta todellisuudessa dokumentissa ei näytetä oikeudenkäyntejä leikkaamattomina, minkä tähden sen on sanottu antavan virheellisen kuvan todellisista tapahtumista. Dokumentti maalaa myöskin melko karmean kuvan Manitowoc Countyn (Wisconsin) poliisivoimista. Oli Avery sitten syytön tai ei, niin ainakaan selvää on se, että murhaa tutkineet poliisit toimivat tapauksessa hyvin epäoikeudenmukaisesti. Jos olet sarjan katsonut tai rupeat sitä nyt katsomaan, niin kerro toki mikä on sinun mielipiteesi tapauksesta!

 N 

Nuori Morse

Nuoresta Morsesta eli Endeavour Morsesta kirjoittelin mun kesäisessä postauksessa, jonka löydätte täältä. Kyseessä on ehdottomasti mun yksi suurimpia suurimpia sarjasuosikkeja, joten kannattaa tosiaan käydä kurkkaamassa tuo postaus!

 O 

Our Girl

Tämän löydätte myöskin tuolta samaisesta postauksesta kuin Morsen.

 P Peaky Blinders

Peaky Blinders on sarja, joka kertoo Birminghamissa riehuvasta gansteriklaanista. Sarjalla on etäinen pohja todellisuudessa. Peaky Blinders oli todellinen gansterijengi, joka oli aktiivinen Birminghamin alueella 1890-1910, kunnes se menetti asemansa toiselle klaanille. Sarjassa on säilytetty alkuperäisen klaanin pukeutumistyyli sekä nimi, mutta sarjan hahmot ovat keksittyjä ja se alkaa vuodesta 1919. Pari todellista hahmoa on kyllä päässyt sarjaan mukaan, mutta päähenkilöt ovat tosiaan kehiteltyjä. Sarjan keskeisin henkilö on Thomas "Tommy" Shelby, joka on palannut ensimmäisestä maailmansodasta traumatisoituneena. Peaky Blinders on tosiaan perhe, jengi ja bisnes ja kaikkea tätä johtaa Tommy. Ensimmäisellä kaudella kaupunkiin saapuu Winston Churchillin määräämä uusi poliisi, jonka on tarkoitus "siivota" kaupunki rikollisista, kommunisteista ja muista paheksutuista. Hänen tehtävänään on myös löytää varastettu aselasti. Ylipäätään sarjassa seurataan Blindersin klaanin elämää keskellä muuttuvaa ja teollistuvaa Britanniaa. On luokkasotaa, on jengisotaa, on korruptiota, salaisia sopimuksia, väkivaltaa, ja taistelua perheen johtajuudesta. Kyseessä on myös melko väkivaltainen sarja, joten tätä en suosittele ehkä ihan herkimmille, mutta ihan super hyvä tämä sarja on jos sitä viitsii katsoa. Aloin ihan kiinnostuksesta selata netistä sarjan ikärajoja. Aika mielenkiintoisesti Ranskassa sarjaa saa katsoa 10-vuotias, mutta siinä on jokin "varoitus" ja Britanniassa ikäraja vaihtelee kausien välillä k-15/18. Keskimääräisesti ikäraja tuntuu kuitenkin olevan k-16. Yksi mikä on aivan mieletön lisä on se, että vaikka kyseessä on sarja joka sijoittuu sadan vuoden taakse, on sen soundtrackina käytetty modernia musikkia. Tämä on ensimmäinen sarja jossa törmäsin tähän efektiin, mutta se toimii niin hyvin! Mikään ei ole coolimpaa kuin jokin toimintakohtaus, jossa on vanhoja aseita, hevosia, ihmisiä 1900-luvun alun vaatteissa ja taustalla soi Arctic Monkeys.

 R Ruotsin miljonääriäidit

Hahah, kyseessä on ainoa tosi-tv-sarja jota oikeasti seuraan ja oon kyllä tämän sarjan iso fani - kunhan sitä ei ota tosissaan. En henkilökohtasesti nää mitä hauskaa tai kiinnostavaa jossain paradise island tai big brother ohjelmissa on, kun niiden ideana on pelkkä ihmisten nöyryyttäminen. Vähän niinkuin modernia colosseum meininkiä. Vaikka miljonääriäideissäkin tulee välillä vähän pyöriteltyä silmiä ja naurettua niille hölmöyksille, niin se on kuitenkin semmoista hyväntahtoista hömppää, eikä niillä jutuilla yritetä satuttaa ketään. Lempparini on tietysti Maria Montazami, mutta Isabel Adrian on kanssa ollut kiva lisä niillä kausilla kun hän on ollut mukana. Reality kun kyseessä on, niin juonta ei oikeastaan ole. Mutta mikäli et ole sarjasta vielä kuullut, niin siinä seurataan ruotsalaisten naisten elämää Hollywoodissa/Los Angelesissa. Ruotsinkielinen nimihän on svenska hollywoodfruar, eli alkuperäisessä nimessä ei puhuta miljoonista eikä äideistä vaan hollywood-vaimoista. Sarjassa seurataan naisten elämää kaudesta toiseen, osa pysyy samoina ja osa vaihtuu vuosittain. Kyseessä on vaan mun mielestä paras hömppä-reality mitä voi olla.

 S 


Stranger Things

Kuten sanoin, tähän oli vaikea valita minkä sarjan esittelisin, sillä s-alkuisia sarjoja riittää. Päätin nyt kuitenkin tällä kertaa esitellä tässä Stranger Thingsin, sillä se on ehkä jotain vähän erilaisempaa kuin muut esittelemäni sarjat. Kyseessähän on todella suosittu sarja, joten se on varmaan jo monille tuttu, mutta anyways. Tässä sarjassa liikutaan vähän lähempänä nykypäivää kuin monissa muissa mun lemppareista, eli Stranger Things sijoittuu 80-luvulle. Draaman tai rikossarjan sijasta sarja yhdistelee scifiä ja ilmeisesti wikipedian mukaan myös kauhua, vaikka ilmeisen pelottavana en sarjaa pidä. Sarja saa alkunsa kun kuvitteellisessa Hawkinsin pikkukaupungissa nuori Will Byers katoaa. Tästä lähtee liikkeelle omituisten tapahtumien ketju, joihin liittyy myös telekineettisiä kykyjä omaava mysteerinen tyttö, joka on kuin ei tästä maailmasta. Stranger Thingsistä on mun mielestä aika vaikea kertoa sen enempää, paljastamatta liikaa sen juonesta tai selittämättä auki sen jokaikistä konseptia. Kyseessä on kuitenkin skifi-jännäri, jota suosittelen lämpimästi myös niille, jotka eivät välttämättä tieteis-genren faneja tyypillisesti ole. Sarja tosiaan sijoittuu 80-luvulle, joten mukana on tuon vuosikymmenen musiikkia ja estetiikkaa, sekä satoja populaarikulttuuriviitteitä, joista monet menevät kyllä multakin ohi.


BONUS

Musta tuntui tyhmältä tehdä yhdelle tv-sarjalle oma postaus, joten mainitsen tämän pariviikkoa sitten katsomani sarjan nyt tämän postauksen yhteydessä. Eli:The End of the F***ing World

Tämä sarja ilmestyi Netflixiin 5.päivä tätä kuuta ja sen mainos popahti heti yläpalkkiin avatessani Netflixin. Ajattelin, että tuopa näyttää juuri sellaiselta indie-estetiikalta josta pidän. Yläpalkin kuvauksessa luki jotain sen tapaista kuin "Alyssa tahtoo lähteä etsimään isänsä ja James odottaa mahdollisuuttaan tavata Alyssan" tai niin minä luulin. Ajattelin, että vähänkö söpön kuuloinen, taidan katsoa. Sarja alkaakin sillä, että James analysoi olevansa psykopaatti ja jo ensimmäisten minuuttien sisällä näemme hänen tappavan naapurin kissan (SNIF) ja muita eläimiä. Ei ihan se mitä ajattelin. Menin takaisin ja luin kuvauksen uudestaan. No, siinähän luki, että James odottaa mahdollisuutta tappaa Alyssan. Kyseessä oli siis vähän erilainen sarja kuin mitä odotin, mutta erittäin hyvä sellainen. Sanotaanko, että tuo sarja oli aikamoinen vuoristorata. Sarjan päähenkilöt ovat tosiaan 17-vuotiaat Jamie ja Alyssa, jotka tapaavat koulussa. Molemmilla heistä on aika paljon ongelmia kotona ja Alyssa ehdottaa heidän karkaavan kotoa. Niinpä nuoret varastavat Jamien isän auton ja lähtevät karkuretkelleen, joka mutkien kautta muuttuu aika pian pakoretkeksi. En halua sen enempi paljastaa sarjan juonesta mitään, mutta genreltään se on musta komedia-draama. Itseeni musta huumori kyllä puree, mutta jos et ole kyseisen genren suosija, niin ehkä skippaisin tämän sarjan. Esimerkkinä sarjan huumorintajusta voidaan käyttää kohtausta, jossa molemmat päähenkilöt makaavat sängyssä. Alyssa ajattelee, kuinka turvalliseksi Jamie saa hänet olonsa tuntemaan. Samalla Jamie makaa Alyssan vieressä ja fantasioi päässään tämän tappamisesta. Yksi sarjan mielenkiintoisista puolista on juurikin se, että molemmat päähenkilöt toimivat sarjassa vuoroittain kertojina. Pääsemme kuuntelemaan molempien ajatuksia heidän päänsä sisältä, mikä korostaa hahmojen erilaisuutta. Sarjassa on kahdeksan jaksoa, jotka kestävät keskimäärin 20 minuuttia. Yllättävän paljon hahmokehitystä mahtuu myös tuohon noin kahteen ja puoleen tuntiin. Kaikki sarjassa on aivan sekaisin ja alkuun hahmotkin tuntuvat vastenmielisiltä, mutta sarjan lopuksi sitä huomaa pitävänsä siitä niin paljon. Jos musta komedia on siis yhtään sun juttusi, niin tämä sarja on ihan must-see.

Oliko tällä kertaa kaikki postauksen sarjat jo tuttuja-juttuja, vai kenties jotain katsottavien listalle?
Mikä on ollut sun lemppari sarja viimeaikoina?

Ps. Muistakaa että täällä voitte esittää mulle kysymyksiä vielä maanantai-iltaan saakka!

Luitko jo nämä? Video: Syksyn ja talven suosikit, 4 parasta bändiä, joista et ole koskaan kuullutkaan

2 kommenttia:

  1. Totta, S-kirjaimella alkavia hyviä sarjoja on muuten ihan älyttömästi! :D Esimerkiksi just Skam, mikä on yksi omista ehdottomista lemppareista. Tuota The End of the F***ing Worldiä oon viime päivinä harkinnut, ja voi olla että sen aloitankin jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä en tiedä mikä siinä S-kirjaimessa on! :D Skam on kyllä todella hyvä, oli tosi vaikene päättää mitä sarjoja mä tähän valitsen! Sen kyllä suosittelen katsomaan!!

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan