Slider

9 X Kevään trendit - in, out and the in between

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Toteutin syksyllä blogini ensimmäisen in ja out postauksen. Ideana on siis esitellä sesongin trendejä ja kertoa niistä omat suosikkinsa ja inhokkinsa. Tällä kertaa in ja out trendien lisäksi valitsin myös kolme trendiä, joista en ole vielä aivan vakuuttunut. Syyt näihin on luettavissa alla, mutta aloitetaan näistä kevään ja kesän parhaista!

 IN 

JÄÄTELÖPASTELLIT


Kevään in ja out pastellit
Preen/Celine


Pastels? For spring? Groundbreaking. Pastellit ja kukat tulevat joka kevät, mutta silti pastellit pääsivät mun listalle. Tänä keväänä on kuitenkin erityisesti puhuttu näistä pastellien sävyistä "jäätelöpastelleina" ja mukana on myös erikoisempia sävyjä kuten pistaasi ja banaani. Pastellinen asu voi olla yhden sävyn hallitsema kuten Preenillä tai pastelli sävyjä voi yhdistellä keskenään sekä kirkkaisiin ja neutraaleihin väreihin kuten Celinellä. Tämä Celinen lookki on ehdottomasti yksi suosikkejani catwalkeilta. Näissä kuvissa nähdään myös pari muutakin tämän kevään ja kesän trendiä. Vasemmalla on läpinäkyvyys, eli tänä vuonna saa muodin mukaan pukeutua aivan niin paljastaviin kankaisiin kuin vaan oma pokka pystyy. Catwalkeilla on näkynyt paljon tylliä ja organsaa. Oikealla puolestaan on mukana puvuntakki ja toimistopukeutuminen pysyy yhä muodissa.VÄRILIIDUT

Kevään in ja out värit
Moschino/Brandon Maxwell


Tänä kesänä saa pukeutua pastellien lisäksi myös kaikkiin sateenkaaren väreihin ja niiden yhdisteleminen on täysin vapaata. Täältä tullaan colour clashing! Tähän olisi toisaalta voinut valita malliksi kuvia, joissa eri värejä yhdisteltäisiin vähän hullumpaankin tapaan, mutta ihastuin niin kovin näihin kahteen. Moschinon lavalla nähtiin useampiakin kukkakimpuista inspiroituneita asuja, mutta tämä oli mielestäni aivan hulvaton! Kasuaali kesäasu? Vaikka laventeli onkin se tämän sesongin hypetetyin väri, niin millenial pink ei ole menossa mihinkään ja tahdoin tuoda myös tuon värin tässä esiin. Millenial pink yhdistettiin monessakin mallistossa nimenomaan tummaan punaiseen sekä muihin sisarsävyihin. Tämä Brandon Maxwellin asu toimii hyvänä kontrastina tuon Moschinon kanssa, sillä tässä on esillä asu, jonka voisi helposti kuvitella käytettävän juuri sellaisenaan.

KÄYTÄNNÖLLINEN KLASSIKKO

Kevään in ja out trenssi
MSGM/Ermanno Scervino

Trenssi on ajaton klassikko, joka kuuluu myös omiin lemppareihini. Trenssejä löytyy varmasti joka makuun, eri pituisia, eri värisiä, eri kankaissa, erilaisilla yksityiskohdilla, eri leikkauksina. Itseltänikin löytyy kolme täysin erilaista trenssiä; rento vaaleanpunainen, upea punainen mahtavalla kellohelmalla, sekä klassinen Burberry. Tänä vuonna trenssejä näkyi runwaylla toisensa jälkeen. Tällä kertaa yllätyin siitä, etteivät trenssit yllättäneet. Tänä vuonna luotettiin hyvin pitkälti siihen klassiseen beigeen trenssiin. Muunnelmat aivan klassisesta trenssistä olivat lähinnä astetta rennompia. Kahden nappirivin sijaan yksi rivi nappeja tai vyönsoljen sijaan takki oli suljettu pelkästään solmimalla vyö. Tässäkin molemmissa on luotettu vähän rennompaan sovitukseen alkuperäisestä trenssistä. MSGM on kuitenkin ihanasti valinnut trenssiinsä muun värin kuin beigen! Tämä onkin hyvä jatkumo edellisestä trendistä, sillä tässä pääsemme taas ihastelemaan tätä pinkkiä, sekä sitä oikeaa värien yhdistelemistä. Ermanno Scervinon asusta voimme puolestaan bongata kengät, joissa on silkkinauhat. Näitä on näkynyt hurjasti jo kaupoissa asti ja ovathan ne ihania.

 OUT 

Sitten puolestaan näihin ei niin lemppareihin. Tosin en koskaan tahdo sanoa en koskaan (pukisi tätä päälleni). Nämäkin trendit saattavat ehkä toimia jossain, ja silloin joudun syömään sanani. Toistaiseksi en kuitenkaan ole nähnyt näiden toimivan, joten saa nähdä päätyykö mikään näistä elementeistä minun kevät ja kesä kaappiini.

HULLUT HAPSUT

Kevään in ja out hapsut
Nina Ricci/Calvin Klein
Hapsut on asia, jota en ole koskaan oikein käsittänyt. En vaan ymmärrä. Paidastasi heiluu spaghettia. Ei. En tykkää. Tämä on jotain, jota todella en usko koskaan pukevani, mutta aina se voi yllättää. Mutta tämä on ehkä jyrkin ei, jonka voin muodille sanoa. Osa näkee hapsut ja höyhenet samassa kategoriassa ja osa taas erottelee ne. Molempia on nähty muotinäytösten lavoilla, mutta kummatkaan ei ole kauheasti houkutelleet. Höyheniä kohtaan olen paljon myötämielisempi ja uskon niiden toimivan, mikäli niitä käytetään oikein. Esimerkiksi suomalaisen Anni Roothin höyhen-luomukset ovat aivan taivaallisia, mutta näillä runwaylla olen nähnyt höyhenten olleen todella nuukahtaneen näköisiä ja muistuttaneen paljolti noita hapsuja. Näille sanon siis toistaiseksi ei kiitos.

KORISTEELLINEN SLIP DRESS

Kevään in ja out slip dress
Dries Van Noten/Christopher Kane
Mikähän mahtaa slip dress olla suomeksi, osaako kukaan sanoa? Näille en sano ehdotonta eitä, mutta petyin todella paljon siihen mitä runwayt tarjosivat. Ideana slip dress on ihana, mutta siis... Selasin ja selasin ja selasin, enkä löytänyt sellaista mekkoa, jota uskoisin käyttäväni. Nämä kaksi ovat parhaat mitä löysin. Tämä Dries Van Noten yksilö voisi jopa ehkä päätyä käyttöön, mutta toisaalta se on juhlamekko ja tiedän löytäväni niin monta kivempaa erimallista juhlamekkoa. Sanon siis muotilavojen tuotoksille tästä mekosta ei, mutta jään odottamaan tämän mekon saapumista kauppoihin. Kovasti kiinnostaa nähdä, mitä esimerkiksi Topshopilla on tarjota kuukauden päästä. Tänä keväänä perinteisesti hyvinkin yksinkertaisesta slip dressistä nähtiin paljon näitä vähän "tyylikkäämpiä" variaatioita, tai sitä ne ainakin yrittivät olla. Slip dressistä siis ainakin yritetään luoda jonkinlaista pikkumustan korviketta. Tarttisin itse jonkun ihan tavallisen mieluiten nuden tällaisen mekon, jonka voisin pukea yhden täysin läpinäkyvän mekon alle. Kaikki löytämäni vaihtoehdot ovat kuitenkin mustia. Ihan oikeasti yritän kovasti löytää slip mekkoa, jonka voisin ottaa käyttöön, mutta tuloksetta!! Tahtoisin siis tykätä tästä, mutta toistaiseksi ei ole sykähdyttänyt.

LIFE IN PLASTIC, IT'S FANTASTIC?

Kevään in ja out muovi : vinyl
Balmain/Calvin Klein

Siis nämä asut ovat molemmat mun mielestä aivan mielettömän näköisiä. Mutta realistisesti, miltä tämä trendi tuntuu yllä kun ulkona on +20 astetta tai (toiveajattelua) ehkä enemmänkin? Mielestäni muovi ja vinyyli voivat olla todella tyylikkäitä materiaaleja, mutta aivan järjettömiä keväällä ja kesällä. Tykkään muutenkin suosia luonnonmateriaaleja kuten villaa ja puuvillaa, ja etenkin kesällä lähestulkoon kieltäydyn pukemasta päälleni mitään muuta. Tällaiset ei hengittävät materiaalit voivat viileälläkin olla inhottavia, mutta ihan totta en tahdo edes kuvitella näitä lämpimissä keleissä. Hyvin suosittuja ovat olleet myös esimerkiksi Chanelilla nähdyt kirkkaat muoviset kengät. Kirkkaassa muovissa pääseekin yhdistämään kaksi kevään trendiä, eli materiaalin ja läpinäkyvyyden. Tämä materiaali on kuitenkin mielestäni niin epäkäytännöllinen, etten voisi kuvitella sitä käyttäväni.


 THE IN BETWEEN 

Sitten niihin trendeihin, jotka eivät saa minua ihastelemaan vaatteita sydämet silmissä, mutta eivät myöskään saa suupieliäni kääntymään inhottavaan irvistykseen.

LAVENTELI, LAVENTELI JA AINA VAAN LAVENTELI

Kevään in ja out laventeli
Victoria Beckham/Pamella Roland
Laventeli on niitä tämän kevään ja kesän ehdottomasti kuumimpia värejä. Siitä puhutaan kaikkialla ja kaikki suunnittelijat pukivat mallinsa siihen. Silti en itse ole täysin vakuuttunut. Laventeli on mielestäni sellainen "ihan kiva". Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta ennemmin pukeutuisin vaaleanpunaiseen tai -siniseen, kuin tähän niiden risteytykseen. Nämä lookit jotka tähän valitsin, ovat kuitenkin aivan uskomattomia. Näihin pukeutuisin välittömästi. Ihastuin myöskin tähän Sister Janen mekkoon ja oisin varmaan sen Lontoosta ostanut, mutta siinä oli niin mahdottoman vaikeasti napitettavat napit, etten saanut niitä edes avattua sovituskopissa. Nuo napit ovat niin kaunis yksityiskohta, mutta niin epäkäytännöllinen. Näiden kolmen asun lisäksi, en kuitenkaan ole tuntenut kovin suurta vetoa mitään laventelia kohtaan ja myönnän kyllä vierastavani sitä värinä. Kaapistani taitaa löytyä yksi laventelin sävyinen paita, jolla käyttökertoja taitaa olla ehkä myöskin se yksi (jos ehkä sitäkään). Tämä on yksi niistä trendeistä, jota tahtoisin rakastaa, mutta joka ei ole vielä vienyt sydäntäni mennessään. Tämänkin kanssa jään odottelemaan, että millaisia vaihtoehtoja kaupat minulle tästä trendistä toimittavat. Tuon Sister Janen mekon perään  olen jäänyt haikailemaan, mutta saa nähdä jääkö se ainoaksi laatuaan.

SHOKEERAAVAT SHORTSIT

kevään in ja out shortsit 2
Off White/Louis Vuitton
kevään in ja out shortsit
Nina Ricci/Isabel Marant
Olen aina suosinut mekkoja ja hameita mieluummin kuin shortseja, mutta ovathan ne toisaalta käytännöllisempiä, mikäli tahtoo tehdä mitään aktiivisempaa kesällä. Shortsit ovatkin yksi tämän kevään ja kesän tulevista trendeistä, ja niiden kanssa olen vähän niin ja näin. Ensimmäisenä näemme Off Whiten pyöräilyshortsit. Nämä on ehdoton ei-ei. Seuraavana puolestaan Louis Vuittonin löysät ja sporttiset minishortsit. Ehkä jopa vielä vahvempi ei. Tällaiset urheilu/pyöräilyshortsit on mielestäni aivan kaamea trendi. Jos juoksuleggingsien käyttöä ei hyväksytä, niin miksi nämä pitäisi? Kyseessä on shokeeraavat shortsit, eikä nyt tarkoiteta kovin hyvällä. Alemmassa kollaasissa näemme puolestaan Nina Riccin yli-isot shortsit, jotka ovat askel parempaan suuntaan. Näistä tahtoisin nähdä jonkun vähän "normaalimman" version, ehkä hiukan pienemmät ja istuvammat, niin kyseessä voisi olla jopa shortsit, joita voisin käyttää. Oikealla vuorostaan Isabel Marantin vähän samaa tyyliä jäljittelevät, mutta juurikin kasuaalimmat shortsit, jotka voisin hyvinkin kuvitella omaan vaatekaappiini. Tykkään näissä siitä, että ne ovat sopivan löysät ja niissä on kiva pussimainen vyötärö. Shortseihin kuuluu siis niitä, jotka ovat mulle totaalinen out ehkä niin out kuin voi olla ja sitten niitä, jotka voisivat hyvinkin olla in. Toistaiseksi en luovu helmoistani, mutta kenties toisinaan voisi vaihtelukin virkistää.

VIHATTU VYÖLAUKKU

Kevään in ja out vyölaukku
Gucci/Cividini Milano
Vielä viimeinen trendi, josta en ole ihan päättänyt on nämä vyölaukut. Musta tuntuu, että vyölaukut ovat aika selkeä mielipiteen erottelija, mutta itse en ole vielä taipunut oikein mihinkään. Kun näitä ehkä vuosi sitten alkoi ensimmäisen kerran näkymään, niin silloin ajattelin, että ehdottomasti ei. Nyt kuitenkin katson näitä paljon positiivisemmassa valossa. Vyölaukun ei nimittäin täydy näyttää semmoiselta 2003-eastpak-turisti -vyölaukulta. Tällä hetkellä näkee paljon vyölaukkuja, jotka näyttävät aivan "tavalliselta" laukulta, jossa voisi olla vaikka crossbody kiinnitys, mutta siinä onkin vyö. Tämä Guccin vyölaukku on nimittäin mielestäni aivan upea. Olen muutenkin viimeaikoina ihastellut Guccin laukkuja, myöskin näitä heidän canvas-laukkujaan. En ehkä lähtisi tällä hetkellä vyölaukkuun sijoittamaan, mutta kyllä tätä Guccin laukkua ehdottomasti käyttäisin jos sen saisin. Toiseksi mua on alkanut kiinnostamaan nämä vyölaukut, jotka kulkevatkin rinnan yli olalta lantiolle. Mun mielestä tässä tavassa kantaa laukkua on jotain todella coolia, vaikka tästä Cividini Milanon laukusta en muuten hirveästi välitä. En ehkä nää käyttäväni vyölaukkua arkena kesämekkojen kanssa, mutta esimerkiksi t-paidan ja shortsien kanssa vaikkapa festariasussa tai ulkoilemassa voisin semmoiseen ehkäpä pukeutua. Tuota Guccin laukkua vähän kyllä rehellisesti sanottuna haikailen, mutta toistaiseksi jää vyölaukut vielä kauppaan. Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti trendilaukku, joten siihen en satasia satsaisi. Topshopissa on ollut muutamia ihan kivoja, joten pidän kyllä silmät auki.


Oletteko samaa mieltä mun kanssa vai jotain aivan muuta?
Mikä on sun lemppari trendi tälle keväälle ja kesälle?

Ps. Olethan jo tykännyt blogista facebookissa?

14 kommenttia:

 1. Tosi kivasti toteutettu postaus! Mun mielestä laventeli on tosi söpö väri siinä missä vaaleansininen tai -punainenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! 😊 Mä en oo ihan vielä päässyt siihen niin sisälle, ei se ruma ole tai mitään, mutta vaikea kuvitella valitsevani jonkun tuotteen enempi laventelissa kuin esim. vaaleanpunaisena!

   Poista
 2. Hauska postaus ja kiva nähdä mitä mieltä oot näistä trendeistä! Omiin suosikkeihini tänä keväänä kuuluvat juurikin laventeli, vinyyli ja vyölaukut jotka ovat näkyneet lookeissani jo pidempään :)

  www.nouw.com/andstyleis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Mäkin tykkään tuosta vinyylistä, mutta kuumalla se voisi olla vähän inhottava materiaali. Muuten se on kyllä ihanan näköinen matsku! 😊

   Poista
 3. Luin ensin ensimmäisen kohdan, että: jäätelöopas ja olin, että häh eikö tämä ollutkaan trendeistä kertova postaus? :D Aika samoilla linjoilla mennään, paitsi mä rakastan shortseja ja laventelia :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah eikä 😂 Juu kesän jäätelöopas löytyy nyt täältä! Shortseissa tykkään semmosista joissa on korkeavyötärö ja rakennetta, mutta nuo urheilushortsit ei oo kovin mieleisiä 🙈

   Poista
 4. Oon kyllä samaa mieltä noista pastelleista, vitsi toi vaaleanpunainen ja keltainen näyttää ihanalle yhdessä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pastellit on kyllä niin ihania! Keltainen ja vaaleanpunainen on kyllä ihana yhdistelmä ❤️

   Poista
 5. Todella mahtava postaus ♥ Ihanasti kerätty noita catwalkeilla nähtyjä trendejä yhteen. Oon aika samoilla linjoilla kaikkien kanssa, paitsi vyölaukku olisi itselleni ehdoton no-no ja hapsut voisivat kuulua omalla listallani between -kategoriaan... Laventeli sävynä näyttää ihanan raikkaalta ja pastellien rakastajana sitä kuuluisi ihannoida, mutta on se vaan sävynä jotenkin plääh(?) :D Mutta ihanaa, että jäätelöpastellien myötä pastellikategoriaan saadaan lisää vivahteita ja sävyjä! <3

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane ❤️ Mun mielestä oikeet vyölaukut oikeanlaisessa asussa voi olla tosi tyylikäs, mutta ei tosiaan aina eikä joka tyylissä! Mutta joo siis on kyllä ihanaa jos pastelleihin tulee vähän uusia sävyjä, vaikka tuo laventeli ei olekaan itselle se ihan ykkönen 😄

   Poista
 6. Mun on tänä keväänä löydettävä klassinen beige trenssi! Ihan lemppari ja niin ajaton! <3 Ja oon kyllä samaa mieltä noiden Out-osion trendien kanssa! Mä vaan mietin miten nuo alimmat muoviset vaatteet jäätyvät ja alkavat halkeilla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassinen beige trenssi toimii kyllä aina 😍 Ihana kuulla että oot samaa mieltä! Ja hahah niinpä 😂😂 Talvella liian kylmä ja kesällä sitten liian kuuma niille 😅

   Poista
 7. Kiva tää postaus! Samoilla linjoilla paitsi ite oon nyt hullaantunut laventeliin! En tosin vielö ole ostanut mitään laventelin väristä mutta näytyää jotenkin kivalta nyt pastellisävyjen kaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Saara! Laventeli ei oo jotenkin itsellä vielä ihan sataprosenttisesti napannut, vaikka en sitä inhoakkaan. Olis kyllä kiva löytää joku nätti juttu laventelissa, mutta toistaseks ei oo tullut vastaan mitään pakko saada tuotetta 😄

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan