Slider

Pappa-asussa pakkasessa

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-13 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-10 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-5 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-8 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-3 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-14 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-4 Ruutujakku, viininpunainen villapaita, vihreät housut-7
Blazer - Monki I Jumper - Jack Wills I Polo neck - French Connection I Trousers - COS I Hat - Honestly no idea I Bee necklace - Topshop I Middle necklace - Accessories  I Gold plate necklace - COS I Handbag - Mulberry I Shoes - Dr. Martens

Koska mikään ei ole parempaa kuin valittaminen, niin olen valittanut tästä kylmyydestä jo parin viikon ajan. Ihan vaan koska tahtoisin jo kaivaa esiin mun kaikki keväiset vaatteet ja kirkkaat värit, sillä oon kyllästynyt tähän talven tummaan värimaailmaan. Tää käy kyllä mulla aina, niin että kesän lopulla odottelen jo pääseväni käyttämään villapaitoja ja tummia sävyjä ja talven lopulla taas toisinpäin. Mä vannon, että tämä on mun viimeinen talvisävyinen asu. Ainakin toivottavasti.

Multa usein kysytään miten saan inspiraatiota tai ideoita asuihini. Se voi löytyä mistä tahansa, mutta aika usein vaan mielessäni luon erilaisia asukokonaisuuksia ja sitten lähden kokeilemaan niitä. Toisinaan ne toimivat juuri sellaisina kuin ne kuvittelin ja toisinaan eivät niin hyvin. Tätä asua voi käyttää esimerkkinä siitä, kuinka paljon asu voikaan muuttua siitä alkuperäisestä ideasta. Tämän asun piti alunperin olla aika erilainen ja oikeastaan ainoa elementti joka pysyi asussa koko prosessin ajan, olivat nuo housut. Tahtoisin kovasti käyttää hameita, mutta ulkona oli -17 astetta, joten housut olivat pakolliset.

Alkuperäisessä asussa olivat siis nämä housut, sama poolopaita mutta mustana, tämä Jack Willsin valkoinen t-paita, sekä mun uusi Topshopin ruudullinen jakku. Jokin siinä asussa vaan mättäsi ja paitojen välillä oli liian suuri kontrasti. Mulla on tosiaan tämä French Connectionin poolopaita kahdessa värissä, joten vaihdoin mustan tähän khakinvihreään. T-paidan valkoinen kuitenkin loisti yhä liikaa mun silmiini, joten se piti vaihtaa. Kokeilin ensiksi tähän yhtä Abercrombien collegea, joka oli hyvin samanlainen sävyltään kuin tämä valitsemani villapaita. Siinä kuitenkin tapahtui vaan liikaa, joten valitsin tämän yksinkertaisen villapaidan, joka oli kuitenkin hyvin samanvärinen. Kun valkoinen paita vaihtui viininpunaiseen, niin siitä Topshopin jakusta tuli vaan liian vaaleansävyinen muun asun kanssa. Meinasin jättää kolmannen kerroksen kokonaan pois asusta, mutta päätin vielä kokeilla tätä Monkin jakkua. Mun suuri ongelma on se, että jos mulla on housut jalassa, niin koen näyttäväni mieheltä. Vaikka näin ei varmasti ole, niin koen itseni todella maskuliiniseksi, enkä tykkää siitä, sillä siitä tyylissäni ei ole kyse. Nyt mulla kuitenkin oli jo housut jalassa, joten ajattelin, että jätetään tähän asuun nyt tuo jakkukin, jotta saadaan täysi pappalookki aikaiseksi. 

Sitten kun näin asun väreiksi valikoituneen vihreän ja viininpunaisen, niin mieleeni muistui tämä vuosia vanha skottilainen lakki. Huvittavaa kyllä, tämä hattu toi minulle lapsena aina mieleen Tuutikin ja Astrid Lindgrenin Marikin. Kummankaan hattu ei edes ollut ruudullinen, vaan niissä oli etäisesti saman tyyppinen muoto ja hatuissa oli tupsut. Päätin sitten lisätä tämän hatun osaksi asua, tuodakseni asuun vähän lisää printtiä ja kiinnostavuutta. Koska hatun ja jakun ruutuja lukuunottamatta asussa ei ollut kummemmin kuviointia tai suuria värivaihteluita, niin tahdoin siihen vähän lisää asusteita. Siispä laitoin kaulaani nämä kolme kultaista ketjua, joita aina kovasti yritän kerrostella, mutta unohdan lopulta niiden käyttämisen täysin. Mä niin tykkään sellaisesta tyylistä, jossa pieniä ja siroja kaulakoruja yhdistellään keskenään, mutta olen yksinkertaisesti niin huono siinä. Sitäpaitsi multa löytyy todella huonosti tuollaisia pienempiä kaulakoruja, sillä ensinnäkin kaulakoruja käytän vähän harvemmin kuin esimerkiksi korviksia ja lisäksi tykkään, että koruni ovat tyypillisesti vähän näyttävämpiä. Kaulakoruja yhdisteltäessä taas on yleensä parempi mitä yksinkertaisempia ne ovat ja yksinkertaisuus ei yleisesti ole se mun juttu, joten niitä kaikista yksinkertaisimpia tulee harvoin ostettua. Aina välillä olen yrittänyt petrata tässä, mutta toistaiseksi en ole onnistunut. Jotenkin mun vaatteissakin on tyypillisesti joko liikaa printtiä tai vääränlainen kaulus.

Tällainen asu saatiin tosiaan tällä kertaa aikaiseksi, ja vaikka tähän syksyyn ja talveen onkin mahtunut monia kivoja asuja, niin eiköhän toivota talven olevan jo ohi?

Oliko pappa-asu teidän mieleenne? 
Entä nautitteko te vielä talvesta, vai olisitteko tekin jo valmiita keväisiin päiviin?


4 kommenttia:

 1. Ihana asu jälleen kerran! Harmaa ja viininpunainen on superkiva yhdistelmä :) Ja kyllä täälläkin alettaisiin olla jo valmiina kevääseen, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Itsekin tykkään noiden värien yhdistelmästä, mutta mielelläni pukeutuisin jo kesäisempiin sävyihin! 😄

   Poista
 2. kyllä tykkään tästä pappaasusta!! Mä tykkään talvelsta, koska haluan vielä päästä rinteeseen yms, mutta pukeutumisen kannalta odotan jo kevättä ja että tarkenee ottaa asukuvat ilman takkia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Itse en oo talviurheilun suurin fani ja kevät on mun lemppari vuodenaika, joten talvi kyllä kestää musta aina turhan pitkään 😄 Juu sitä kyllä odotellaan, että asukuvia tarkenee oikeasti ottamaan ilman takkia! Näissä pikkasen paleli ja kuvaajakin menetti tunnon sormistaan 😅

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan