Slider

Laukkuni osa 2: Michael Kors ja Ted Baker

maanantai 11. syyskuuta 2017

Lukijoiden pyynnöstä esittelen kaikki laukkuni blogissa! Ensimmäiseen osaan pääsette tästä.

Ensimmäisenä Michael Korsin pinkki pieni laukku, jonka nimi taisi olla Mini Sloan. Tämä väri on aivan ihana ja mun mielestä nuo niitit toimivat hyvänä vastapainona tuolle kirkkaalle värille, tuoden laukkuun vähän lisää särmää. Laukku on aika jäykkä, joten siihen ei mahdu kovin paljoa, etenkin kun laukku on jaettu kahteen osioon keskellä olevalla vetoketjutaskulla. Tähän voi siis laittaa lähinnä litteitä tavaroita, mutta laukku sopii hyvin vaikka kaupungille, jos tarvitsee mukaan vain kännykän ja lompakon. Laukussa on metallinen ketju jota voi pitää kaksinkertaisena, jolloin laukku ylettää noin vyötärölle, tai yksinkertaisena jolloin laukku asettuu lonkalle. Kaksinkertaisena laukku on vähän tukevampi kantaa, mutta usein tykkään pitää sitä pitkänä. Silloin laukun saa myös cross-bodyksi. Tämän sain syntymäpäivälahjaksi yläasteella ja se onkin ollut käytössä aika paljon.

Tämä puolestaan taisi olla nimeltään Quilted Alma mini ja tämä oli joululahja lukiossa. Nämä kaksi pikkulaukkua ovat ehdottomasti mun lempparit Michael Korsilta. Tämä on vähän pehmeämpää materiaalia kuin tuo Sloan ja tätä ei ole jaettu useampaan taskuun. Tähän siis oikeastaan mahtuu miltei hiukan enemmän tavaraa kuin ylempään laukkuun, vaikka tämä onkin ulkoisesti pienempi (it's bigger on the inside - huh?). Laukussa on musta nahkahihna, jossa on vyösolki, jolla saa säädettyä hihnan pitutta. Hihnan saa myös kokonaan irrotettua, mutta laukku ei tyylinsä puolesta mielestäni sovi kädessä kannettavaksi. Tämä laukku oli minun go-to pikkulaukku kunnes ostin Vuittonin Evan, mutta tämä on ehtinyt kyllä olemaan monessa mukana.
Tämä on viimeisin laukkuni Korsilta ja ehkä jopa viimeinen. Vähän kuin kasvoin ohi Guessin laukusta, niin nyt tunnen kasvaneeni ohi Michael Korsin laukuista. Pidän yhä todella paljon Korsin vaatteista, kengistä ja koruista, mutta merkin laukut eivät enää juuri iske. Todella monet laukuista jäljittelevät muiden suunnittelijoiden laukkuja, ja näen monet laukut vaan halvempina jäljitelminä. Vaikka toisinaan Korsilla olisi kivojakin laukkuja, niin en pysty itse ohittamaan sitä, että näen vaan sen alkuperäisen laukun mielessäni. Jos joku pystyy jättämään tämän huomioimatta ja laukuista tykkää niin ei siinä mitään, itse vaan en siihen pysty.

Taisin löytää tämän Lontoosta Korsin liikkeen alennusmyynneistä yläasteella. Silloin tulin käyttäneeksi tätä aika paljon ja hieman kulumaa tästä laukusta löytääkin. Malliltaan laukku muistuttaa paljon Vuittonin Speedya. Tyhjänä laukku ei pidä muotoaan kovin hyvin, vaan se vaatii kyllä täytettä näyttääkseen samalta kuin tässä kuvassa. Tämä laukku tuntuu tyyliltään ehkä kaikista vanhentuneimmalta Korsin laukuistani. Voisin kuvitella muiden laukkujen juuri ilmestyneen Korsilta, mutta tämä tuntuu hiukan päivittyneeltä. Toisaalta brändättyjen laukkujen on sanottu palaavan, joten ehkä tämäkin näyttää kohta taas tyylikkäältä? Tajusin juuri tämän olevan ehkä ainoa kankaasta valmistettu laukkuni ja sen takia se varmasti näyttääkin niin epätavalliselta, enkä oikein tiedä miten sitä lähestyä.

Vuosi 2012 oli minulle laukkufiilistelyn vuosi, jolloin tahdoin panostaa vähän enemmän laukkuihini. Tuona vuonna ostin myös ensimmäisen Vuittonin laukkuni. Koska Neverfullini oli ruskea, niin tahdoin myös jonkun hyvän vaalean laukun, joten ostin tämän ensimmäisen Michael Korsin laukkuni.  Kyseessä on siis luonnonvalkoinen Hamilton Satchel.  Tämä oli kyllä täysin hätiköity ostos, jonka nyt vanhempana ja viisaampana olisin jättänyt väliin. Muistan sen fiiliksen, että tarvitsen vaalean laukun, joten olin valmis tyytymään miltei mihin vaan. Olen käyttänyt tätä laukkua aina silloin tällöin, mutta olen varmaan käyttänyt sitä harvemmin kuin olen harkinnut sen myymistä. Laukku näyttää kuvissa puhtaan valkoiselta, vaikka todellisuudessa se on luonnonvalkoinen. Jos laukku olisi oikeasti kirkkaan valkoinen ja sen hopeiset metalliosat olisivat kultaiset, niin pitäisin laukusta paljon enemmän. Tämä taitaa ihan totta olla ainoa laukkuni, jossa on hopeiset metalliosat, minä kun en vaan hopeisista metalleista juuri pidä, ainakaan laukuissa. Tämä  saa kuitenkin pysyä kaapissani, kunnes löydän jonkun muun vaalean laukun - sellaisen josta oikeasti pidän.

Tämä Ted Bakerin multicolour bird print bowler laukku on blogissa jo aiemmin vilahtanut. Kuten olen siitä jo aiemmin maininnut, niin se on väriltään ja printiltään upea, mutta hyvin epäkäytännöllinen laukku. Ylemmän Michael Korsin ruskean laukun tavoin tämä on kangasta, mutta tämä kangas on kuitenkin erityyppinen, joten tämä pysyy muodossaan paremmin. Laukkuun mahtuu ehkäpä jopa yllättävän paljonkin tavaraa, joten sinänsä laukku on hyvä, mutta toivoisin sen tulevan pitkän hihnan kanssa. Tässä kun tosiaan on vain nuo pienet käsivarrelle sopivat kahvat, niin jos kädet ovat täynnä, on laukusta hyvin vaikea saada mitään tai saada sinne laitettua mitään. Laukkua voi myös olla inhottavaa kantaa jos se on hyvin painava, siihen kun kuitenkin mahtuu paljon tavaraa. Tämä pääsisi käyttöön varmasti paljon useammin, mikäli laukussa kulkisi pidempi hihna, jonka saisi olalle tai cross-bodyksi.


Ted Bakerin Matokes-laukkua piinaa sama ongelma kuin edellistä, tosin tätä laukkua se piinaa vielä pahemmin. Tässäkin on vain nuo pienet kahvat, mutta lisäksi laukku on tyhjänäkin erittäin painava ja niin jäykkä! Yritin käyttää tätä yhdessä vaiheessa koululaukkuna, mutta se oli mahdotonta. Laukku oli kirjojen kanssa niin painava, ettei sitä vaan tahtonut kantaa mukana. Toisaalta pidän siitä kuinka jämäkältä laukku näyttää, eikä se ole yhtään menettänyt muotoaan, mutta siinä on myös huonopuolensa. Se ei nimittäin anna yhtään periksi, jos laukkuun yrittää ahtaa mitään eriskummallisen muotoista, tai muuten vaan saada sinne mahtumaan vielä pari kirjaa enemmän. Se myös kapenee aavistuksen ylöspäin vetoketjua kohti, joten vaikka jokin sinne mahtuisi, niin sen pois saaminen on taas astetta vaikeampaa. Lintulaukun kanssa yhdellä kädellä taitoilu vielä jotenkuten onnistuu, mutta tämän laukun käyttöön tarvitsee kyllä kaksi kättä. Se vaan on kuitenkin niin siistin näköinen! Pidän siitä, että edestä laukku näyttää tavalliselta mustalta laukulta, mutta sivusta paljastuukin asennetta antavat niitit.

Ensi viikolla onkin kolmannen osan aika, ja siinä sattuukin olemaan kaikki lempparini!

Löytyikö tästä mieleisiä laukkuja?

20 kommenttia:

 1. Nuo Ted Bakerit ovat kyllä kerrassaan upeita! Todella kauniit laukut. Harmi, että ovat käytössä epäkäytännölliset. Mutta silmälle ne ovat kuin karkit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kauniita kuin mitkä, joten epäkäytännöllisyys tietenkin vaan harmittaa entisestään! Mutta aina niitä voi katsella ja koittaa käyttää kun mahdollista ☺️

   Poista
 2. Voi ompa sulla monta ihanaa laukkua<3 Mäkin oon monesti käynyt ihasteleen Ted Bakerin laukkuja nyt stockalla :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! ☺️ Bakerin laukut on niin upeita!

   Poista
 3. Tuohon Bakerin lintulaukkuun vinkkinä - mm. suutari tai taitava ompelija saa tuohon kyllä hihnan tehtyä ja lisättyä niin, että siinä on lukot molemmissa päissä ja säätövaraa. :) Vaihdatin itse omaan DKNY:n saffianonahkaisen laukun olkahihnan lukot, eivät kestäneet jatkuvaa järkkärin ja muun tavaran kantamista, niin suutari vaihtoi jämäkämmät metalliset lukot tilalle. :) Ei ollut kallistakaan. Näistä kaksi ensimmäistä on miun makuun eniten, ihanan pirtsakka tuo ensimmäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa lintulaukussa ei ole minkään laisia D-renkaita tms, joten en tiiä mihin siihen sais hihnan kiinnitettyä. Mutta kiitos vinkistä täytyy miettiä jos siihen sais jonkun ratkaisun :)Toi pinkki on kyllä tosi pirtsakka!

   Poista
 4. Niin kauniita laukkuja<3 Tuo pinkki on niin ihana <3

  VastaaPoista
 5. Nuo Ted Bakerit <3 ! Tuo alin pääsisi mun omistamana käyttöön varmasti koko ajan, ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi kauniit! Uskoisin sen kyllä sopivan sulle tosi hyvin haha 😄

   Poista
 6. Ihania kaikki!😍 Mun sydän suli erityisesti tolle mustalle pienelle Korsille<3

  VastaaPoista
 7. Sulla on kyllä toosi ihania laukkuja! <3 Etenkin tuo viimeinen laukku on todella ihana :)

  VastaaPoista
 8. Upeita laukkuja kyllä kaikki, mutta mun suosikeiksi nousee toinen ja viimeinen laukku ♥

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan