Slider

Laukkuni osa 3: Mulberry ja Louis Vuitton!

maanantai 18. syyskuuta 2017

Hauskaa maanantaita kaikille! Itse päivittelen täältä nenäliinojen keskeltä, sillä nythän on aika laukkukokoelmani viimeiselle osalle. Tämä on omasta mielestäni se paras osa, sillä tässä on ne kolme laukkua, jotka eniten käyttöön pääsevät ja ovat täällä blogissakin jo vilahtaneet. Jos teiltä on mennyt mun kaksi aikaisempaa postausta ohi, niin osa yksi löytyy täältä ja osa kaksi täältä.


Ensimmäisenä esittelyyn pääseekin mun koko kokoelman kruununjalokivi eli Mulberryn Cara-laukku. Tämä on näistä kolmesta ehkä vähiten tunnetuin, joten siitä syystä myös päätin kertoa laukusta vähän enemmän. Laukku on siis osa Cara Delevingnen Mulberylle suunnittelemaa kokoelmaa, joka ilmestyi 2014. Sain tuolloin 2014 Mulberryltä sähköpostin uudesta kokoelmasta iPadiini istuessani vanhan huoneeni lattialla ja haukoin henkeä sillä Cara-laukku oli ehkä kauneimpia laukkuja, mitä olin koskaan nähnyt. Siitä asti haaveilin tästä laukusta niin paljon. Vaikka ihastelinkin noiden kahden vuoden aikana muitakin laukkuja, niin tämä oli jatkuvasti mielessäni ja ihan totta itkin sen perään useasti. Mulla oli myös pitkään rahat tähän säästettynä, mutta en vaan kehdannut sitä ostaa. Lopulta keväällä 2016 tein sen päätöksen, että kahden vuoden haaveilun jälkeen oli aika tämä ihanuus kotiuttaa. Tämä oli mulla ylioppilas- ja syntymäpäivälahja, sekä muisto siitä, että sain juuri ensimmäisen kesätyöpaikkani! Juuri tuon työpaikan tähden myös kehtasin tähän rahani pistää. Tiesin haluavani joko tämän tikatun tai sellaisen version, jossa oli leijonanpään muotoisia niittejä. Vaihtoehtoina oli tilata netistä, ostaa Helsingistä tai ostaa Lontoosta. Kävin tsekkaamassa tätä mustaa Helsingissä ja mietin hetken tämän sekä Lontoossa näkemäni punaisen version välillä. Päädyin kuitenkin tähän mustaan, sillä se tuli helpommaksi ja halvemmaksi. Vaikka rakastankin punaista ja pääasiassa välttelen kaikkea mustaa, niin ajattelin tämän olevan myös käytännöllisempi. 
Olin pitkään ihastellut Mulberryn Bayswateria, ja tämä muistuttaa Bayswateria juuri sopivasti, mutta on vielä kauniimpi! Laukku on Bayswateria kapeampi ja monikäyttöisempi. Tässä laukussa on nimittäin pienten kahvojen lisäksi kaksi irrotettavaa hihnaa. Yhden hihnan voi kiinnittää laukun päästä päähän kuten yllä olevassa kuvassa, jolloin laukkua voi kantaa olalla ja jos pituus ei riitä, niin molemmat hihnat voi yhdistää toisiinsa pidemmäksi olkahihnaksi. Hihnat saa myös kiinnitettyä pohjan nurkkiin sekä molemmat keskelle, jolloin laukusta tulee reppu. Tämä laukku on siis todella monikäyttöinen ja paljon selkäystävällisempi kuin esimerkiksi Vuittonin Neverfull alempana. Hihnat saa myös kokonaan irti, jos laukkua tahtoo kantaa käsivarrella perinteisen käsilaukun tapaan. Söpönä yksityiskohtana pikkukahvoissa on mukana niille oma pikku vyö, jotta kahvat pysyvät yhdessä ja pystyssä, kun laukkua kantaa reppuna. 
Tämä laukku on myös erityinen, sillä se ei ole kovin brändätty, kuten eivät muutkaan Mulberryn laukut. Tästä löytyy toki klassiset Mulberry elementit kuten postman's lock sekä kahvan ympärillä tuo pussukka jonka sisällä on pieni lukko. Myös Mulberryn klassinen puu-logo löytyy laukusta ainakin neljään otteeseen. Laukkufanille tämä on siis ilmiselvä Mulberry, mutta maallikko ei ehkä tunnista laukkua merkkilaukuksi, mikä on kivaa vaihtelua Vuittonin varsin brändättyihin laukkuihin. Laukun ainoat heikkous on ehkä sen materiaali. Kyseessä on siis lampaannahkalaukku (odottelenkin tässä vaihessa jo ensimmäisiä vihakommenttejani), joka samaan aikaan on mitä kaunein ja pehmein, mutta myös erittäin helposti naarmuuntuva. En myöskään ole ihan satavarma kuinka paljon kosteutta tämä laukku kestää, joten välttelen sen ulkoiluttamista päivinä, jolloin on mahdollista sataa. Tämä siis hiukan vähentää sen käyttöpäiviä, mutta ulkoilutan sitä kyllä aina kun vaan voin, niin upea se on! Tämä on mulla todella usein mukana matkoilla mun Vuittonin pikku Evan lisäksi, sillä tätä on mukava kantaa reppuna jos mukana on kameraa ja juomapulloa yms. Jos et ole laukkufanaatikko itse, niin tässä oli varmasti jo aivan liikaa tietoa yhdestä laukusta. Itse voisin kuitenkin puhua tästä laukusta loputtomiin! Asukuvia laukun kanssa löydätte täältä!

Louis Vuittonin Neverfull MM Damier Ebene kuosissa oli ensimmäinen todellinen merkkilaukkuni. Täyttäessäni tänä vuonna 20, täytti tämä laukku 5 vuotta. Säästin tähän laukkuun kaikki mahdolliset kuukausirahat sekä lahjana saadut rahat ja sain rahat kasaan juuri sopivasti syntymäpäiväkseni, kuten olin suunnitellut. Tuolloin Neverfulleja näki toki jonkin verran kaupungilla, mutta tämä räjähdysmäinen kasvu tapahtui mielestäni vasta vähän ostokseni jälkeen. Vaikka toisaalta tämä tarkoittaa, että samaa laukkua tulee valtavan monella vastaan, niin myös sen hinta on noussut suosion noustessa. Laukun hinta onkin miltei kaksinkertaistunut, eli sijoituksena ostos oli erittäin onnistunut.
Vähän kulumaa on kertynyt viiden vuoden aikana niin sisä- kuin ulkopuolelle. Sisältä löytyy muutama tahra, nahkareunus on päässyt laukun kulmista kulumaan ja hihnat ovat melkoisesti pehmentyneet. Hihnojen pehmentymisestä olen kuitenkin vain iloinen, eikä laukun kunnossa ole muutenkaan ikään sekä käyttöön nähden mitään moitittavaa. Käytin tätä koululaukkuna kasiluokan viimeiset kuukaudet sekä koko ysiluokan joka päivä. Lukiossa en ykkösellä tätä päivittäin käyttänyt, sillä mulla oli niin paljon kursseja ja kirjoja, että laukku painoi liikaa. Kakkosella ja erityisesti ajokortin saatuani aloin taas käyttämään tätä päivittäin. Lukion päätyttyä tää on ollut mun työlaukkuni, eli laukku todella kulkee mukana ja paljon. Tämä laukku on kyllä kestänyt tosi kovaa käyttöä, joten kertaakaan en ole tullut tätä katuneeksi, vaikka nuorena sen ostinkin.
Yllä mainitsin Caran olevan parempi selälle. Jos tämä laukku on kovin painava, niin sen kantamisesta menee herkästi selkä ja hartiat jumiin. Nimensä mukaisesti laukku vetää sisäänsä tavaraa kuin mikäkin tilaihme. Samaan aikaan laukun vahvuus ja heikkous. Tämän laukun otan aina mukaani, jos tarvitsee pakata paljon tavaraa. Toisaalta pakkaan sen aina niin täyteen painavaa tavaraa, että silloin juuri selkäni tulee herkästi kipeäksi. Mulla  on kuitenkin aina ollut tapana kantaa turhaa tavaraa mukana, joten tämän laukun myötä olen myös oppinut vähentämään turhan tavaran mukana kantamista. Turhan tavaran vähentämiseksi ostinkin postauksen viimeisen laukun...

Elikkä viime kesänä lisäsin kokoelmaani myös Vuittonin Eva clutchin. Pohdin pitkään tämän sekä muutaman muun Vuittonin pienen laukun väliltä, kuten Favoriten sekä Pochette Accessoiresin välillä. Vertailin niitä liikkeessä ja lopulta tämä valikoitui voittajaksi. Tahdoin laukun jota pystyisi kantamaan cross bodynä, ja joka sopisi niin arkeen kuin juhlaan. Laukkuun tuli mahtua ainakin kännykkä, lompakko sekä huulirasva. Favorite oli mulle liian pitkä ja Pochette Accesoiresiin olisin joutunut ostamaan erikseen pitkän hihnan, eikä se laukkuun kuuluva hihna varmaan olisi päässyt mulla käyttöön. Eva oli kuitenkin mulle täydellisen pituinen ja sopii kannettavaksi niin olalla kuin cross bodynä. Jos olette itse kiinnostuneita näistä laukuista ja niiden istuvuudesta, niin itse olen n. 162cm pitkä ja Evasta mulla on useita kuvia kuten x, x ja x. Neverfullia ostaessani Damier Ebene oli mulle ilmiselvä valinta, mutta nykyään olen alkanut lämpeämään niin azurille kuin monogram-kuosille. Tämän kohdalla monogram oli kuitenkin poissa laskuissa, sillä pidän tästä isosta laatasta enemmän kuin monogramin pikkuruisesta laatasta. Päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen Damier Ebeneen, sillä kyllä se vaan on yhä suosikkini ja olen todennut kuosin sopivan käyttööni erittäin hyvin. Olen kuitenkin niin tykästynyt Evaan, että ehkä tahtoisin sen vielä myös Azurissa jonain päivänä hankkia. Laukun pitkän hihnan saa siis irrotettua, mutta kultaisen ketjun saa irti vain toisesta päästä. Se ei minua haittaa, sillä ketju on mielestäni kiva lisä laukkuun. Ketjun toisen pään saa kuitenkin irti.  Ketju kulkee siis joko laukun päästä päähän tai sillä voi muodostaa pienen remmin, jolloin laukkua voi kantaa ranteessa. Arkisin kannan laukkua pitkässä hihnassa, mutta juhlissa yleensä käytän pelkkää ketjua.
En voisi olla tyytyväisempi tähän ostokseen, sillä käyttöä on jo vuodessa tullut huomattavasti. Tätä laukkua käytän kaikissa juhlissa ja arkena tää on mun ykköslaukku kaupungilla ja asioilla, kun en tarvitse muuta kuin kännykän ja lompakon. Laukkuun mahtuu tarvittaessa iso continental-tyylinen lompakko, mutta jos sellaista käyttää niin sitten juuri muuta ei laukkuun mahdukaan. Pienempi lompakko tai korttikotelo mahtuu laukkuun hyvin. Loppujen lopuksi tähänkin mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Kännykkä, pieni lompakko, erillinen kolikkopussi, avaimet, bussikortti, huulirasva ja pari huulipunaa, ponnareita, pinnejä, ylimääräisiä kuitteja... Vaikka tavaraa koitankin vähentää, niin kyllä sitä tähänkin mahtuu!

Siinä siis oli koko kokoelmani! Nämä kolme tosiaan ovat omat suosikkini ja eniten käytössä. Tämä on mielestäni todella toimiva kombo, enkä varmaan toistaiseksi ole uusia laukkuja ostamassa. Jos tähän jonkun laukun lisäisin, niin ehkä toisen cross bodyn, joka olisi kooltaan jotain Caran ja Even väliltä. Olen vilkuillut Mulberryn Darley laukkua harmaan tai beigen sävyisenä, mutta viime vuonna tuli ostettua kaksi laukkua ja pari takkiakin. Yritän nyt sitten pitää vähän vapaata näistä isoista ostoksista ja laittaa enemmän rahaa asumiseen ja säästöön. Darley on kuitenkin ehdottomasti mun toivelistan kärkipaikoilla, ja jos kiinnostaa mistä laukusta on kyse niin tästä pääsette sitä katsomaan. En muuten tiedä miksi, mutta Mulberryn sivut ei mun koneella toimi. Jos teillä toimii niin kannattaa käydä siellä laukkua kurkkaamassa, nimittäin sieltä näkee myös laukun kokoa hahmottavaa kuvaa. Kerran tätä lentokentällä mallailin ja laukku on kyllä upea! Tein keväällä myös postauksen mun Luxus toivelistastani, joten jos tämmöiset haaveilut kiinnostaa, niin kurkatkaapa myös tänne!

Mitäs piditte näistä laukuista? Entäs onko teillä jotain laukkuja toivelistallanne?


16 kommenttia:

 1. Tuo Mulberry on kyllä aivan todella ihana!! <3 :) Tuollaisen voisin kyllä heti kotiuttaa itsellenikin! Mä oon vaan huomannut sen, että todella monet laukkumerkit suosivat laukuissaan kultaisia yksityiskohtia, ja mä taas ottaisin paljon mielummin hopeiset! Vuittonin noihin "perinteisiin" laukkuihin toki kultainen sopii paremmin, mutta esimerkiksi tuo Mulberry olis mun makuun vielä enemmän hopeisilla hiluilla! Unelmalaukkuja on kertynyt jo (liian) monta, mutta eiköhän niitä pikkuhiljaa saa itselleen kotiutettua! :) Tää oli tosi ihana postaussarja sulta!

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mun suuri rakkaus! 😍 Mä taas (onneksi) oon enemmän kiintynyt kultaisiin metalliosiin. Koruissakin suosin ennemmin kultaa! Tästä Mulberrystä oli ruskea versio yhellä fb-kirppiksellä myynnissä kolmasosalla sen hinnasta ja oisin sen kyllä heti ostanut kaveriksi, jos vaan metallit oisivat kultaiset olleet... Toivottavasti säkin saat pian kotiutettua uusia unelmalaukkuja! Ihana kuulla että tykkäsit tästä sarjasta ☺️

   Poista
 2. nää kaikki laukut kelpais mulle! <3 Neverfullista oon haaveillut pitkään, just tällä kuosilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät Taru! Neverfull on kyllä tosi ihana laukku 😍

   Poista
 3. Aivan ihania laukkuja! Itse olen pitänyt Neverfullista ja Evasta kanssa todella paljon - etenkin kun Neverfullista mulla on koko GM niin kirjaimellisesti on neverfull <3

  Unelmalaukkuja mulla on vielä ihan liikaa, mutta seuraavaksi Neverfull koossa MM ja tällä kertaa ebenenä voisi olla ihan realistinen hankinta! Myös Alma olis aika kiva... :-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! Neverfullista mua on kyllä kutkuttanut myös se GM, ja jos siihen joskus päädyn niin varmaan Azurina se ☺️
   Alma ois kyllä kans tosi ihana, se BB koko on niin söpö 😍

   Poista
 4. Toi Mulberry on kyllä tosi tyylikäs! Mä en pahemmin välitä noista Vuittoneista, kun niitä löytyy tätä nykyä melkein jokaiselta muotibloggaajalta ja printit ovat oikeastaan vähän tylsiä, mutta tuon kelpuuttaisin kaikessa yksinkertaisuudessa itsellenikin! Musta kuitenkin sopii asuun kuin asuun ja tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, joten se on varmasti paitsi kaunis, myös monikäyttöinen! Oon Hennan kanssa samoilla linjoilla siitä, että hopeiset killuttimet voisivat olla kivemmat, mutta eivät nuo kultaisetkaan pahalta näytä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauska kuulla! Ymmärrän toki, etteivät Vuittonin printit ole kaikkien makuun ja kyllähän se on Suomessa paljon yleisempi kuin vaikka Mulberry. Itseänikin on viimeaikoina alkanut kiinnostamaan muutkin merkit Vuittonin ohella, mutta kyllä siitä yhä kauheasti tykkään. Toi Mulberry on kuitenkin vähän spessumpi, sillä oon tainnut Suomessa kaksi kertaa nähdä jonkun Caraa kantavan, kun taas Vuittoneita näkee kaupungilla päivittäin. Ymmärrän kuitenkin suosion sillä itsekin niistä niin tykkään! Tiedän niin monien suosivan hopeeta, mutta mä pysyttelen kullan puolella. Jos mun koko kokoelmaa katsoo, niin sen kyllä huomaa 😅

   Poista
 5. Neverfull ja eva <3 Siin on kyl kaks sellasta laukkukokoelmien kulmakiveä :) Ihana myös toi Mulberry!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat 😍 Niistä onkin musta hyvä aloittaa 😊 Kiitos Saga!

   Poista
 6. Sulla on kyllä niin ihania laukkuja ja upea laukkukokoelma! :)

  VastaaPoista
 7. tuo mulberryn laukku ihana!!! Itse en koskaan oo haikaillut pahemmin merkkilaukkujen perään mutta tuo on kyllä upea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Kiva kuulla että joku oli mieleinen :)

   Poista
 8. Ooh multa alkoi melkein valua kuola hahahah :D Eva löytyy multa itseltänikin, ja Neverfullista oon myös haaveillut paljon. Mutta voi että toi Mulberry on täydellinen<3 Nyt kun oon nähnyt kaikki osat sun laukkukokoelmasta, niin huhhuh mä olen kyllä kateellinen, aivan mieletön kokoelma!!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha voi Elli! 😂 Mulberry on kyllä yks rakkaus 😍 Kiitos paljon!!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan