Slider

Syksyn IN & OUT

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Monissa blogeissa on vilahdellut näitä IN & OUT postauksia, joissa bloggaaja esittelee suosikkejaan ja inhokkejaan sen hetken vallitsevista trendeistä. Mun piti tällainen jo kesällä toteuttaa, mutten ehtinytkään. Nyt päästäänkin kiistelemään syksyn tyyleistä! Tässä on omat mielipiteeni ja kommenteissa voit kertoa omasi, oli ne samoja tai eriäviä.

IN

Ruutujakut


Olen niin ruutujen kuin jakkujen sekä ruutujakkujen vannoutunut fani, eli en lainkaan valita kauppojen kasvaneesta jakkujen valikoimasta. Ainoa ongelma on, että tahtoisin ostaa vähintään puolet vastaantulevista yksilöistä. Itselläni on vielä etsinnässä jakku, jossa oisi isokokoista Prince of Wales -ruutua, kuten vaikka tuossa Topshopin takissa. Jakkuja voi kuitenkin olla vaikea tilata netistä, sillä niiden on tärkeätä istua oikein. Jokainen voi löytää omansa näiden bleisereiden joukosta, sillä vaihtelua löytyy, on erilaisia ja kokoisia ruutuja, on tyköistuvaa mallia, topattuja olkapäitä, yli-isoja mitoituksia... Toivoisin vielä löytäväni vähän muitakin värivaihtoehtoja, sillä monien jakkujen pohjaväri on musta, valkoinen tai harmaa. Jos väriä löytyy, niin se löytyy yhtenä korostusvärinä kuviossa. Missä esimerkiksi vaaleanpunaiset tai keltaiset (Clueless much?) jakut ovat? Ruudullinen jakku pelastaa monen arkipäiväisen asun. T-paita ja farkut yhdistelmäkin näyttää paljon kiinnostavammalta, kun yhdistelmään lisää vähän kuviota ja kiinnostavaa muotoilua jollain kivalla jakulla.
Baskerit


Baskerit ovat selvässä nousussa ja etenkin Lontoossa niitä bongaili tavallista useamman päästä. Muistan kuinka ostin ensimmäisen baskerini seiskalla ja se löytyy kaapistani yhä. Olin aivan ihastunut baskereihin jo tuolloin ja niitä on kaappiin kertynyt useammassakin eri värissä. Baskeritkin sopivat lopulta vaikka kuinka moneen tyyliin, joten vaikka vähän kyseistä hattua vierastaisit, niin kannustan kyllä antamaan sille mahdollisuuden. Monia meistä varmasti mietityttää baskerien oikeaoppinen tapa päähän asetella, mutta en tiedä onko moisella oikeasti niin väliä. Omasta mielestäni hattua voi pitää päässään niin kuin itsestä tuntuu ja omaan silmään näyttää hyvältä. 


Punainen


Kaikki punainen. Punainen on ollut lempivärini niin pitkään kuin muistan ja vaatteissa olen sitä aina suosinut. Ei ole sävyllä juuri väliä, kunhan on vain punaista. Aivan red to toe -asuun en ole (toistaiseksi) tänä syksynä pukeutunut, mutta sellaistakin asua kutkuttaisi kyllä kokeilla. Punainen on jo monta vuotta ollut talvivaatekaappini dominoivin väri, mutta sitä ei voi koskaan olla liikaa. Metsästän yhä täydellisiä punaisia housuja. Tässä trendissä parasta on ehkä se, että kyseessä ei ole yksi ja tietty vaate tms. vaan jokainen voi ujuttaa trendiä omaan vaatekaappiin sopivassa määrin. Jos vierastaa punaisia vaatteita, niin väriä voi tuoda esille vaikka asusteiden tai huulipunan kautta. Punaisen rakastajat voivatkin sitten pukeutua pelkkään punaiseen. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin!

OUT

Baker Boy -hatut


Näille olen nähnyt Suomessa aika paljon eri nimityksiä kuten kapteenilakki tai "bloggaaja-hattu", mutta tässä tapauksessa monet nimitykset eivät kerro rakkaudesta tähän hattuun. Pidän hatuista erittäin paljon, mutta baker boyt vaan eivät tunnu omilta. En edes tiedä mikä siinä hatussa niin ärsyttää, sillä oikeasti aina ärsyynnyn tai vaivaannun näitä hattuja katsoessani. Ehkä kärsin jostain "bloggaaja-hattujen" yliannostuksesta. Ostin tällaisen kerran viitisen vuotta sitten, sillä tahdoin antaa hatulle mahdollisuuden. Omistan aika ison kasan erilaisia hattuja, ja tuo hattu on ainoita joka on jäänyt käyttämättä. Tiedän monien näistä hatuista todella pitävän ja ne ovatkin baskereiden rinnalla tekemässä suurempaa come backia. Itse en kuitenkaan baskeriani tällaiseen lakkiin vaihda.
Buckle Boots


Tämän trendin takana taitaa olla Givenchy Prue-saappaineen. Näitä kenkiä ja niiden kopioita olivat erityisesti viime vuonna täynnä niin blogit kuin liikkeet ja ne näyttävät pysyvän kauppojen valikoimissa vielä tänäkin syksynä. Nämä nilkkurit olivat varmaan viime syksyn kopioiduimmat kengät, ja jos jotain täytyy kehua, niin näistä löytyi yllättävän aidon näköisiä kopioita. Toisaalta kyseinen tyyli on aika helppo toistaa. Tämmöiset kengät vaan eivät lainkaan sovi omaan tyyliini, eivätkä omaa silmääni viehätä. Mielestäni kengät näyttävät siltä, että ne joko kuuluvat villiin länteen tai nykypäivänä ehkä ennemmin moottorijengien kenkäkauppaan. Punaisena kengät näyttävät astetta paremmalta kuin mustina, mutta en niitä punaisenakaan jalkaani pistäisi. Poista puolet hihnoista, vaihda pyöreämmät (ja kultaiset!) soljet ja poista kaikki niitit, niin sitten voisin jo harkita, mutta silloin kengästä ei olisikaan enää mitään jäljellä.

Hopea ja kimalle


Punainen on mun valittu väri tälle sesongille ja hopea sekä muut kimalteet saa mun puolesta jäädä kauppoihin. Kimalle on ihan hauskaa jouluna tai uutena vuotena, mutta en oikein välitä kimaltelevista vaatteista näiden kahden juhlan ulkopuolella. Tuntuu sitten turhalta ostaa vaatteita vain kerran käytettäväksi, kun ensi jouluna tahtoo varmasti pukeutua taas eri asuun. Lavoilla ja lehdissä on kuitenkin näkynyt paljon kimalletta, on puhuttu niin diskoista kuin avaruudestakin ja nämä trendit tulevat varmasti näkymään kaupoissa syksyn pimetessä. En oikein koskaan ole osannut suhtautua kimalteleviin vaatteisiin, ei ne sinänsä näytä huonoilta, mutta en vaan osaisi itse käyttää niitä. Ne eivät hirveän hyvin tyyliini uppoa, vaikka poikkeuksia tähän varmasti löytyy. Mulla on ollut kaapissa neljän vuoden ajan yksi Monkin hopeinen paita ja olen tainnut sitä kerran käyttää joulukonsertissa. Paita näytti mielestäni vielä todella hyvältä, mutta en vain osaa käyttää sitä talven juhlien ulkopuolella! Valitsen koruissakin yleensä kullan ennemmin kuin hopean ja kulta sopiikin vaatekaappiini paremmin. Pari kullan sävyissä kimaltelevaa mekkoa multa löytyy, mutta nekin vain talvisin juhlakäytössä. Asusteissa ja pieninä yksityiskohtina kimalle toimii, muttei kokonaisina vaatteina. Hopea ja kimalle on mielestäni in 23.12.-1.1. ja ehkä tätä ajankohtaa edeltävissä pikkujouluissa, mutta muun vuoden ne ovat minulle out.

Mites, ollaanko siellä samoilla linjoilla näistä trendeistä? 
Mitä on teidän In&Out listoilla?
TallennaTallenna

12 kommenttia:

 1. Oi punainen tosiaan on ihan IN! Hauluisin enempi punaista omaanki vaatekaappiin :)

  VastaaPoista
 2. Oi, joku punainen mekko olisi ihana pikkujouluihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä! Hyvin harvoin mustaan pukeutuvana vaihtaisin mielelläni pikku mustan pikku punaseen! ;)

   Poista
 3. Ollaan kyllä samoilla linjoilla! :) Paitsi mun mielestä sulle kävis tosi hyvin juuri tuollainen baker boy-hattu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin hassu juttu, kun tuommoinen hattu sopii mun kasvoihin ja teoriassa sopisi mun tyyliinkin, mutta käytännössä en vaan niistä tykkää! Kiva että oltiin kuitenkin pääasiassa samoilla linjoilla😄

   Poista
 4. Samoilla linjoilla minäkin! Varsinkin punaista kaipaan tänä syksynä omaankin kaappiini, josta sitä ei kovin paljoa aiemmin ole löytynytkään. Myös noi kimallevaatteet on mullakin sellaisia juhla- ja baarijuttuja enkä osaisi arkeen yhdistää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyy jo aika reilusti punaista, mutta sitä ei voi koskaan olla liikaa! Toi punainen on kyllä hyvin kantanut trendi, joten sitä löytyy kaupoista tosi paljon :) Juu mulla on kyllä sama!

   Poista
 5. Mä oon myös ihastunut punaseen! Tosi mielenkiintonen postaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punanen tuntuu olevan monien suosikki! Kiitos Noora :)

   Poista
 6. olipa kiva postaus! punaista haluaisin itsekin lisätä pukeutumiseeni!! Toi veturihattu taas on itsellä tällä hetkellä lemppari, varmaan kun monta vuotta etsin kivijalka liikkeistä ja nyt vasta löysin, se on sopivan rento omaan tyyliini, mutta niitä kyllä näkee joka toisella bloggaajalla :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! Punainen on kyllä väreistä parhain 😍 Nuo hatut ovat kyllä monen suosikkeja ja itsekin oikein tahtoisin niistä tykätä, mutta toisaiseksi en vaan oo lämmennyt!

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan